Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

“Zemgale/LLU” atņem punktu “Mogo” un saglabā otro vietu

HK Zemgale
HK Zemgale

“Zemgale/LLU” atņem punktu “Mogo” un saglabā otro vietu
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

Latvijas hokeja Virslīgas čempionāta otrā savstarpējā tikšanās reizē starp HK “Zemgale/LLU” un HK “Mogo”, jelgavnieki parādīja cienīgu cīņas sparu un salīdzinājumā ar zaudējumu pirmā spēlē, pēc pamatlaika un papildlaika noslēdza spēli ar neizšķirtu rezultātu 1:1. Pēcspēles metienos vārtus gūt neizdevās, bet HK “Mogo” guva vienus vārtus un tādā veidā pārspēja viesus ar rezultātu 2:1. Tomēr HK “Zemgale/LLU” izcīnītais viens punkts ļauj saglabāt otro vietu turnīra tabulā un dod pamatojumu cīņai par godalgotu vietu čempionātā.

Pirmo trešdaļu aktīvāk iesāka HK “Mogo” spēlētāji un viņu aktivitāti veicināja jelgavnieku jaunā uzbrucēja Iļjas Kajuna noraidījums mača otrā minūtē. Izturot pirmo mazākumu HK “Zemgale/LLU” uzņēma apgriezienus un sāka presingot pretinieku dziļi viņu aizsardzības zonā, kas ir kaut kas jauns priekš Haralda Vasiļjeva trenētās komandas. Trešdaļa padevās spraiga ar abu komandu asiem un bīstamiem uzbrukumiem, bet vārtos teicami stāvēja gan Rihards Cimermanis, gan Henrijs Ančs, kuri nosargāja savus vārtus neskartus līdz trešdaļas beigām un ne velti pēc spēles viņus abus atzina par labākiem spēlētājiem.

 

Otrās trešdaļas sākumā spēles iniciatīva piederēja HK “Mogo”, kurai palaimējās spēlēt pieciem spēlētājiem pret trim jelgavniekiem, jo HK “Zemgale/LLU” neveiksmīgi nopelnīja divus noraidījumus pēc kārtas. Lielā mazākumā jelgavnieki bija vienkārši fantastiski, jo HK “Mogo” lielā vairākumā pat netika pie metieniem vārtu rāmī un tas veicināja viņu taktisko apjukumu. Trešdaļas izskaņā rīdzinieki divas reizes bija spiesti spēlēt lielā mazākumā un tikai vārtsarga Henrija Anča stabilā spēle ļāva viņiem neielaist ripu savos vārtos, noslēdzot trešdaļu ar rezultātu 0:0.

 

Trešā trešdaļā varēja vērot, ka abas komandas ir pagurušas pēc divām trešdaļām un mazinājušas savu spēles tempu. Trešdaļas ceturtā minūtē HK “Zemgale/LLU” pieļāva neuzmanīgu kļūdu, izlaižot laukumā sešus spēlētājus par ko tika sodīta ar noraidījumu. HK “Mogo” pēc vairākiem mēģinājumiem tomēr spēj atklāt spēles rezultātu ar precīzu Andra Siksņa metienu vārtos – 0:1. Rīdzinieki gūtos vārtus jau izjuta, kā uzvaras panākumu, bet trešdaļas vidū uzbrucējs Jānis Bērziņš laukuma vidū pārtvēra ripu, izskrēja pretuzbrukumā un ar precīzu metienu no aizsardzības zonas vidus izlīdzina spēles rezultātu – 1:1. Līdz trešdaļas beigām HK “Mogo” vēl bija iespēja izmantot vairākumu, lai gūtu vārtus, bet jelgavnieku pārliecība viņiem to neļāva izdarīt un spēles pamatlaiks noslēdzies ar neizšķirtu rezultātu.

 

Papildlaikā, spēlējot četri pret četri, nevienai no komandām nebija izteikta pārākuma un tas noslēdzās bez gūtiem vārtiem. Pēcspēles metienu sērijā HK “Mogo” izdevās vienu reizi pārspēt vārtsargu Rihardu Cimermani un tas viņiem atnes uzvaru ar rezultātu 1:2. Tomēr HK “Zemgale/LLU” par neizšķirtu rezultātu pamatlaikā atņema vienu punktu rīdziniekiem un līdz ar to atņema viņiem iespēju pakāpties turnīra tabulā uz otro vietu.

 

Ruslans Antropovs