Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

“Zemgale/LLU” izstājas no cīņas par Latvijas Kausu

HK Zemgale
HK Zemgale

“Zemgale/LLU” izstājas no cīņas par Latvijas Kausu
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2016. gada 12. janvārī, Inbox.lv ledus hallē HK “Zemgale/LLU” cīņā par Latvijas Kausu otro reizi tikās ar HK “Mogo”. Pirmajā spēlē jelgavnieki zaudēja ar rezultātu 1:7 un lai turpinātu cīņu viņiem bija jāuzvar pretinieks ar septiņu vārtu pārsvaru. Neskatoties uz cīņas sparu, “neiespējamo misiju” izpildīt neizdodas un nākas atzīt HK “Mogo” uzvaru ar rezultātu 3:4.

Pirmā trešdaļas sākums kardināli atšķīrās no pirmās savstarpējās spēles, kad jelgavnieki uzreiz izskatījās pēc iedzinējiem. Ripas kontrole un spēles vadība bija HK “Zemgale/LLU” spēlētāju pusē, bet HK “Mogo” būvēja savu spēli uz ātru pretuzbrukumu bāzes, jo viņu uzdevums ir saglabāt to vārtu starpību, kuru ieguva pirmā spēlē. Piektajā trešdaļas minūtē HK “Mogo” uzbrucējs Rustams Begovs izmantoja caurumu jelgavnieku aizsardzībā un atklāja spēles rezultātu. Desmitajā minūtē HK “Zemgale/LLU” aizsargs Matīss Gelažis, pēc Kristapa Namiķa piespēles, izdara metienu-piespēli uz vārtu priekšu, kur ripas virzienu rezultatīvi izmainīja Toms Tauriņš un izlīdzināja spēles rezultātu – 1:1. Jelgavnieki turpināja savu spiedienu uz pretinieku vārtiem, bet uzbrucēji par dziļu ielīda pretinieka aizsardzības zonā un nepaspēja atgriezties, lai apturētu HK “Mogo” pretuzbrukumu, kurā uzbrucējs Elviss Želubovskis atkārtoti izvirza mājiniekus vadībā – 1:2. HK “Zemgale/LLU” neapstājās un turpināja savu spiedienu un pēc 49 sekundēm izlīdzināja spēles rezultātu. Šoreiz rezultatīvās piespēles izdarīja Olafs Aploks un Kristaps Namiķis, bet vārtus guva Juris Ziemiņš – 2:2. Līdz trešdaļas beigām jelgavnieki kontrolēja spēles gaitu, bet neizmantoja savas iespējas. To pašu var pateikt arī par HK “Mogo”, kas neguva vārtus un spēles galvenos notikumus atlika uz spēles turpinājumu.

 

Otrā trešdaļā spēles kontroli savās rokās pārņēma HK “Mogo” spēlētāji, neļaujot jelgavniekiem tikt pāri laukuma vidum. Pieauga metienu skaits uz Nikolaja Žurkova vārtiem un vārtsargs paliek vienīgais, kas neļāva ripai ielidot vārtos. Trešdaļas vidū HK “Zemgale/LLU” beidzot spēja atgūt ripas kontroli, kas uzreiz izpaudās ar noraidījumu HK “Mogo” sastāvā. Pēc zināmas “tamborēšanas”, pēc Olafa Aploka piespēles, no aizvārtes ripu uz priekšu piespēlē Sandis Zolmanis un Juris Ziemiņš ar tehnisku metienu izvirzīja jelgavnieku vadībā – 3:2. Turpinājumā HK “Mogo” centās atgūt zaudēto spēles kontroli no viesiem, kuri bieži un nopietni apdraudēja vārtus. Cīņas rezultātā HK “Zemgale/LLU” paliek mazākumā un mājinieki klasiskā stilā, aizsedzot skatu vārtsargam, izlīdzināja spēles rezultātu – 3:3. Turpinājumā jelgavnieki nopelnīja vēl vienu noraidījumu, bet ļoti precīzi nospēlēja aizsardzībā un nepieļāva rezultāta izmaiņas. Līdz trešdaļas beigām pārsvars piederēja HK “Zemgale/LLU” un tam palīdzēja divi noraidījumi mājinieku rindās. Diemžēl vairākumus nepārauga par gūtiem vārtiem, atstājot cerības uz aizraujošo cīņu pēdējā trešdaļā.

 

Trešā trešdaļā HK “Zemgale/LLU” mēģināja pārņemt spēles vadību savās rokās, bet katrs uzbrukums beidzās ar ripas zaudēšanu bez metieniem uz vārtiem. Jelgavnieku nespēju organizēt uzbrukumu HK “Mogo” pārvērta par savu priekšroku un piektajā minūtē tās uzbrucēji aizskrien ātrā pretuzbrukumā, kuru precīzi realizēja uzbrucējs Andris Siksnis – 3:4. HK “Zemgale/LLU” spēja veidot asas situācijas pie Henrija Anča sargātiem vārtiem tikai tad, kad ledus saimnieki spēlēja mazākumā. Diemžēl, neskatoties uz daudzām iespējām, jelgavnieki nespēja izmantot trīs vairākumus un rezultātā atzina HK “Mogo” pārspēku, atdodot tiem iespēju tālāk cīnīties par Latvijas Kausu.

 

Ruslans Antropovs