Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

“Ozolnieki/Monarch” aptur “Zemgale/LLU” uzvaru sēriju.

HK Zemgale
HK Zemgale

“Ozolnieki/Monarch” aptur “Zemgale/LLU” uzvaru sēriju.
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2014. gada 11. janvārī, Ozo ledus hallē, Ozolniekos norisinājās kārtējais Zemgales derbijs, kurā savu spēkus mēroja HK “Ozolnieki/Monarch” un HK “Zemgale/LLU”. Neskatoties uz to, ka jelgavnieki pēdējās spēlēs guva uzvaras, Ozolnieku komanda vienmēr ir spējusi sagādāt nepatīkamus pārsteigumus.

Atšķirībā ar iepriekšējo spēli ar HK “Kurbads”, Zemgales derbijs sācies ar spēli zemā ātrumā no abu komandu puses. Pirmajā spēles daļā lielāks pārsvars ripas kontrolē piederēja HK “Ozolnieki/Monarch” spēlētājiem. Viņu taktika būvējās nevis uz ātriem uzbrukumiem, bet gan uz spiedienu pretinieku aizsardzības zonā. Ozīšu uzbrucēji, zaudējot ripu, nesteidzās atpakaļ aizsardzībā, bet gan traucēja jelgavniekiem izspēlēt ripu no savas zonas. Trešdaļas ceturtā minūtē, pēc Romāna Glazkova un Aleksandra Sidorenkova piespēlēm, Jānis Zaka uzmet ripu no asa leņķa, tā atsitās pret Renāra Repša slidu un ieslīd vārtos – 0:1. Trešdaļas turpinājumā HK “Zemgale/LLU” atbildēja ar vairākiem asiem pretuzbrukumiem, bet ripa tā arī neatrada ceļu uz pretinieku vārtiem. Toties divas minūtes līdz trešdaļas beigām, ozīši atkal pārsteidz jelgavnieku aizsardzību. Ar lieliskām piespēlēm Aleksandrs Keršcs juniors un Ēriks Ozollapa, ļauj Edgaram Lipsbergam raidīt ripu uz vārtiem, kur pat lielisks Renāra Repša lēciens neglābj no otru vārtu zaudēšanas.

Otrā trešdaļā HK “Zemgale/LLU” saņemas un uzsāk diktēt spēles noteikumus, kontrolējot ripu visa laukumā. Arī metieni uz vārtiem ir daudz, bet Dmitrijs Žabotinskis tos visus atvaira. Vienā no pretuzbrukumiem atkal meistarību izrāda HK “Ozolnieki/Monarch” spēlētāji. Vadims Romanovskis un Vitālijs Gončaruks atdot precīzas piespēles un punktu pieliek Elviss Želubovskis – 0:3. Atlikušā trešdaļas daļā HK “Zemgale/LLU” valdīja uz laukuma un tam ir palīdzējuši četri pretinieku noraidījumi. Tomēr pat lielākā vairākumā ripa vārtos nekrita un noskumuši puiši dodas uz ģērbtuvi, lai sagatavotos pēdējai trešdaļai.

Trešā trešdaļā HK “Zemgale/LLU” turpināja uzbrukt uz Ožu vārtiem, bet Dmitrijam Žabotinskim bija uzsmaidījusi fortūna un viņš neielaida ripu. Brīžiem jelgavniekos varēja manīt izmisumu, kurā nolaižas rokas un tas ļāva HK “Ozolnieki/Monarch” atbildēt ar asiem pretuzbrukumiem, bet Reinis Repšs atvaira visas mestās ripas. Ozīši apmierināti ar rezultātu vairs necenšas gūt vārtus un vairāk nodarbojās ar laika vilcināšanu. Jelgavnieki atmostas un bombardē pretinieku vārtus. Piecas minūtes līdz spēles beigām pēc Jāņa Bullīša un Reiņa Demitera vārtus gūst Rihards Remiņš (oficiālā protokolā ir neprecīzi norādīts) – 1:3. HK “Zemgale/LLU” iegūst jaunu enerģijas devu un dodas neskaitāmos uzbrukumos, kuri tika izjaukti ar sīkiem kautiņiem, kas neļāva vairs gūt vārtus un nācās atzīt HK “Ozolnieki/Monarch” uzvaru.