Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

Jaunā gadā ar uzvaru pār HS “Rīga/Prizma”

HK Zemgale
HK Zemgale

Jaunā gadā ar uzvaru pār HS “Rīga/Prizma”
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2014. gada 04. janvārī, Jelgavas ledus hallē pirmā gada spēlē HK “Zemgale/LLU” tikās ar vienu no sīvākiem saviem konkurentiem par vietu uz Latvijas hokeja virslīgas čempionāta pedjestāla – HS “Rīga/Prizma”. Jelgavniekiem spēle notiek pēc viena mēneša pārtraukuma, kurš radās dēļ tā, ka seši komandas dalībnieki, Latvijas studentu hokeja izlases sastāvā, piedalījās 26. Studentu Universiādē Itālijā. Interesanti būs redzēt vai komanda spēs atgūt savu veiksmīgu saspēli, kuru ieguva pirms lielās pauzes.

Pirmā trešdaļa sākusies ar HS “Rīga/Prizma” ātru un spēcīgu presingu uz jelgavnieku vārtiem. Jelgavnieki spēja kustēties pietiekami ātri un nepadoties fiziskai ietekmēšanai, lai jau otrā minūtē uzbrukumā sūtīt savu “lielisko” pirmo piecinieku. Pēc teicamas Viktora Jasjoņa un Gata Gricinska izspēles, Mikam Komulam atlika vien atklāt spēles rezultātu – 1:0. Pēc pirmajiem gūtiem vārtiem jelgavnieki turpināja dominēt uz laukuma, bet HS “Rīga/Prizma” atbildēt ar spēcīgiem fiziskiem paņēmieniem. Trešdaļas vidusdaļā rīdzinieki it kā sāka pārņemt iniciatīvu, bet tā ātri noplaka pēc tam, kad Rihards Remiņš un Reinis Demiters uzbrukumā aizsūta Artjomu Ogorodņikovu, kurš milzīgā ātrumā sasniedza pretinieku vārtus un iemet otro ripu – 2:0. Nedaudz atslābstot pēc diviem gūtiem vārtiem jelgavnieki pieļauj muļķīgu kļūdu, izspēlējot ripu no savas aizsardzības zonas un tā nonāk pie HS “Rīga/Prizma” spēlētāja Jāņā Petersona, kurš nekavējoties ieraida to vārtos – 2:1. Zaudētie vārti nesagrauj HK “Zemgale/LLU” uzbrūkošo noskaņojumu un jau pēc divām minūtēm trešos vārtus gūst Viesturs Cimermanis – 3:1. Ar precīzu piespēli atzīmējās Māris Miezis.

Otrā trešdaļa priekš jelgavniekiem sākusies krietni smagāk. Nevarētu teikt, ka HS “Riga/Prizma” pārņēma vadību, bet ledus saimnieki nekādi nevarēja nokļūt līdz metiena pozīcijai, tādēļ Reinim Repšem nācās krietni vairāk piepūlēties savos vārtos. Komandas vairākas reizes spēlē nevienlīdzīgos sastāvos, līdz otrās trešdaļas otrā pusē HS “Rīga/Prizma” vairākumā atspēlē vienus vārtus – 3:2. Tomēr rīdzinieki nespēja saglabāt disciplīnu un jau pēc minūtes nonāk mazākumā, kuru realizē HK “Zemgale/LLU” pirmais piecinieks. Pēc Mika Komula un Viktora Jasjoņā piespēlēm vārtus gūst Gatis Gricinskis – 4:2. Divas ar pusi minūtes pirms trešdaļas beigām pēc Artjoma Ogorodņikova un Reiņa Demitera piespēlēm, lielisku meistarību izrāda komandas līderis un skatītāju mīlulis Guntis Pujāts, kurš apspēlēja gan aizsargu, gan vārtsargu un palielina komandas pārsvaru – 5:2.

Trešā trešdaļā HS “Rīga/Prizma” nomainīja vārtsargu Henriju Anču pret Maksimu Rešetņikovu un pielietoja atšķirīgu taktiku. Kamēr četri spēlētāji cīnās savā aizsardzības zonā, piektais dežūrē pie jelgavnieku aizsardzības zonā. Rezultātā HK “Zemgale/LLU” kontrolēja ripu, bet rīdzinieki veidoja asus pretuzbrukumus. Sestā trešdaļas minūtē rīdziniekiem izdodas izmantot savu taktisko risinājumu un atgūt vienus vārtus – 5:3. Bet nepagāja ne minūte, kad jelgavnieki veica masīvu ofensīvu uz vārtiem, kurā lika strādāt visiem pretinieku spēlētājiem, bet tikmēr ripa tika atspēlēta HK “Zemgale/LLU” aizsargam Reinim Demiteram, kurš ieraida to vārtos – 6:3. Precīzas piespēles tiek ieskaitītas Klāvam Plancim un Artūram Āboliņam. Jelgavnieki nedaudz atslābst un tas ļauj HS “Rīga/Prizma” momentāni ieņemt vietas zonā un vienā no tādām reizēm veiksmīgs ir viesu spēlētājs Ralfs Melders – 6:4. Atlikušās piecās spēles minūtēs temps kritās un spēlētāji vairāk nodarbojās ar provocēšanu uz kautiņiem, ka rezultātā jelgavnieki spiesti spēlēt mazākumā. HS “Rīga/Prizma” nomaina vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un sāk ofensīvu, kurš ātri vien beidzās, jo jelgavnieku uzbrucēji neļauj ieiet savā aizsardzības zonā. Rīdzinieki spiesti riņķot laukuma vidusdaļā, kur ripu viņiem pārtver Gatis Gricinskis un gar malu dodas pretinieku aizsardzības zonā. Mest uz tukšiem vārtiem traucē aizsargs, tāpēc Gatis veic piespēli uz otru laukuma pusi savam partnerim, bet ripas ceļā gadās HS “Rīga/Prizma” spēlētāja nūja, no kuras ripa ielido tukšos vārtos – 7:4.