Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Ēriksons: "Jāspēlē kā beigās - ar sirdi, bloķējot metienus, krītot par komandu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ēriksons: "Jāspēlē kā beigās - ar sirdi, bloķējot metienus, krītot par komandu"
Jūakims Ēriksons
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Kontinentālās hokeja līgas astoto sezonu ar panākumu ievadīja Rīgas "Dinamo", kas savā laukumā ar 3:1 pārspēja pagājušās sezonas finālisti Kazaņas "Ak Bars". Ar rezultatīviem metieniem izcēlās Kaspars Saulietis, Miks Indrašis un Gunārs Skvorcovs, bet 30 no 31 metiena atvairīja Jūakims Ēriksons. Zviedru vārtsargs sarunā ar portālu Sportacentrs.com dalījās pārdomās par ielaistajiem vārtiem, kamēr čehu aizsargs Tomāšs Kundrāteks analizēja pretinieku vairākumu un Aleksandru Svitovu.

"Lieliska komanda, kuru pārstāvēt," pēc spēles sarunā ar portālu Sportacentrs.com teica zviedru vārtsargs Jūakims Ēriksons. "Mums ir jāspēlē tieši tā, kā to darījām beidzamajās minūtēs - ar sirdi, bloķējot metienus, krītot ripas ceļā par visu komandu, ne tikai sevi. Domāju, ka mums ir lieliska komanda, ka ir labas cerības sasniegt izslēgšanas spēles. Protams, ir svarīgi regulāro čempionātu sākt ar panākumu - tas dod papildus pārliecību, tagad zinām, ka varam pieveikt jebkuru vienību, jo uzvarējām pagājušās sezonas finālisti Kazaņas "Ak Bars". Ja laukumā darbojamies kā šodien, tad viss izdosies. Jāturas pie plāna, mazliet jāpiestrādā pie niansēm, un tad viss būs kārtībā."

Ēriksons novērtēja arī Rīgas lielisko atmosfēru: "Līdzjutēji bija izcili, bija patīkami doties laukumā un spēlēt. Arī snieguma ziņā bija milzīga atšķirība starp pārbaudes spēli un regulāro čempionātu. Labs hokejs, iespējas abām komandām. Manuprāt, spēlējām labi, mūsu spēli, un tieši tāpēc uzvarējām." Vērtējot Kazaņas "Ak Bars", 25 gadus vecais zviedrs novērtēja pretinieku meistarības līmeni, tāpēc vienmēr jābūt gatavam, jo nav iespējams paredzēt, kas notiks nākamajā situācijā, kur sekos piespēle.

Vienīgo reizi viņš kapitulēja divas ar pusi minūtes pirms otrās trešdaļas noslēguma, no vārtu priekšas neizšķirtu panākot viesu kapteinim Aleksandram Svitovam. "No malas spēlētājs meta iekšā ripu pa gaisu. Sekoju ripai, bet tad viens no mūsu spēlētājiem mēģināja to noķert. Neizdevās, ripa nonāca vārtu priekšā, un sākās cīņa. Biju iesprūdis uz vārtu līnijas, jutos mazs, tāpēc centos tikt ārā. Taču tieši tobrīd sekoja metiens starp kājsargiem. Vārtu priekšā bija tik daudz spēlētāju, ka nezināju, kurš izdarīs metienu. Tagad domāju, ka vajadzēja palikt uz līnijas un nosegt apakšu, un tad mesties cīņā par atlēkušo ripu."

Tāpat kā labākajam zviedru vārtsargam Henrikam Lundkvistam, arī Ēriksonam patīk vārtos darboties ļoti dziļi, un šādam stilam ir vienkāršs skaidrojums: "Nav pārāk daudz jākustas, vienmēr esi vārtiem pa vidu. Ir vieglāk. Kad atvairi ripu, vari stāvēt mierīgi, un tā ir daudz vieglāk nekā nemitīgi kustēties." 30 no 31 metiena atvairījušais vārtsargs norādīja, ka lēmums par to, kurš sargās Rīgas "Dinamo" vārtus atklāšanas spēlē, ticis paziņots divas dienas pirms mača, bet Ēriksons pieļāva, ka vismaz sezonas ievadā viņš un Jakubs Sedlāčeks laiku dalīs uz pusēm, bet pēcāk sekos snieguma izvērtēšana un tālāki lēmumi.

"Beigās, kad nopelnījām vairākus noraidījumus pēc kārtas, bija ļoti grūti. Kazaņas "Ak Bars" spēlētājiem meistarība ir augstākajā līmenī, viņi labi saspēlējas un vērpj kombinācijas. Taču mēs mazākumā paveicām vēl labāku darbu, darbojāmies kā komanda, izturējām. Katrs mazākums ir grūts, bet spējām saņemties," atklāja Tomāšs Kundrāteks. Čehu aizsargs Kontinentālajā hokeja līgā debitēja ar 19 minūtēm un 38 sekundēm un vienu metienu.

"Vairākumā pretinieki mēģināja darīt tieši to pašu, ko iepriekšējā savstarpējā spēlē. Ēriksons nodemonstrēja ļoti labu sniegumu, atlēkušās ripas bija pareizajās vietās. Arī vienādos sastāvos zinājām, ko viņi darīs, zinājām sistēmu, pēc kuras spēlēs. Taču pirms mača pateicām, ka gribam revanšu, un to arī paveicām," pauda Kundrāteks, īpaši izceļot Kazaņas "Ak Bars" pirmās divas maiņas. "Laikam vissarežģītāk gāja pret zviedru Oskaru Melleru, arī Svitovs vārtu priekšā lika par sevi manīt."

"Sākt sezonu ar uzvaru - tas ir ļoti svarīgi. Katra komanda grib uzvarēt, it īpaši mājās, savu skatītāju priekšā. Un viņi mums palīdzēja. Lieliska uzvara. Kad dodies laukumā, centies paveikt visu pēc labākās sirdsapziņas, atdot visus spēkus komandas labā. Bija pavisam cits temps nekā pārbaudes mačos, cita likme. Sākumā visi bija nervozi, bet līdzjutēji palīdzēja ieskrieties, un jau pēc pirmās nomaiņas jutāmies ļoti labi," noslēdza Kundrāteks.

Nākamo spēli Rīgas "Dinamo" aizvadīs rīt, pulksten 19:30 uzņemot Čerepovecas "Severstal", kas atklāšanas spēlē ar 2:3 piekāpās Helsinku "Jokerit".

 +14 [+] [-]

, 2015-08-26 14:42, pirms 9 gadiem
Skaista uzvara Jaturpina ari pret Severstal

  +4 [+] [-]

, 2015-08-26 14:51, pirms 9 gadiem
Severstal komanda ir spēlētājiem jānovērtē kā nopietns pretinieks, ko viņi parādija spēlē pret Jokerit, metieni 38 - 23 Severstal labā.

  +2 [+] [-]

, 2015-08-26 15:02, pirms 9 gadiem
Severstaļ pirmā spēlē 3.trešdaļā atstāja labu iespaidu. Izskatījās labāki par Jokerit ( redzēju tikai 3.periodu, kurā Severstaļ bija daudz labāki, pēc statistikas un komentātājiem sapratu ka 1-2 periods ir bijuši līdzīgi).

  +6 [+] [-]

, 2015-08-26 15:05, pirms 9 gadiem
Tiešām bija skaista uzvara. Šajā spēlē varēja redzēt mūsu Rīgas Dinamo, kur katrs ir par komandu, nevis skrien uz savu galvu. Spēlēja kā komanda, kas deva rezultātu. Bija ļoti patīkami skatīties spēli, tā bija emocijām bagāta, skaists hokeja mačs. Gaidu arī rīt labu cīņu un , protams, skaistu komandas spēli.
Par uzvaru!

  +3 [+] [-]

, 2015-08-26 15:37, pirms 9 gadiem
Rīgas dinamieši nemaz nemēdz savādāk spēlēt, kā tikai ar sirdi un dvēseli!

  +4 [+] [-]

, 2015-08-26 16:07, pirms 9 gadiem
Bija lielisks mačs, skaista, pelnīta uzvara un milzums pozitīvu emociju! Šīs sezonas Dinamo būtiski atšķiras no pagājušā gada modeļa, un pārmaiņas ir nākušas par labu! To rāda jau pirmās spēles anatomija. Ja izdosies noturēt komandas garu, sportistiem - labu fizisko kondīciju un izvairīties no smagām traumām, šī gada Dinamo var sasniegt nebijušus augstumus! Lai izdodas!

  +1 [+] [-]

, 2015-08-26 16:25, pirms 9 gadiem
FUNS rakstīja: Severstaļ pirmā spēlē 3.trešdaļā atstāja labu iespaidu. Izskatījās labāki par Jokerit ( redzēju tikai 3.periodu, kurā Severstaļ bija daudz labāki, pēc statistikas un komentātājiem sapratu ka 1-2 periods ir bijuši līdzīgi).
Ak Bars jau ari bija labaki metienu zina,bet uzvar tas kurs iemet par vienu ripu vairak,nenemu vairs vera metienus,jo galvenais ir lai ripa parslid pari zilajai linijai,un izbraukums panem spekus ari,ta ka viena spele tu vari spelet labi,otra ne tik loti,jo pretinieki ir dazadi...

  +1 [+] [-]

, 2015-08-26 16:25, pirms 9 gadiem
Sveiki..Varat man luudzu pateikt,kur var apskatites khl kluba savainaotos speletajus..Khl majas lapa,vairs nevaru tur atrast..Izmainas bus ieviesusi!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2015-08-26 19:26, pirms 9 gadiem
NU ar šādu attieksmi uz izslēgšanas spēlēm būs diezgan cerīgs skats, jācer, ka psihaloģiski sevi visu sezonu līmenī noturēs, tad panākumi neizpaliks...

  +1 [+] [-]

, 2015-08-27 09:20, pirms 9 gadiem
ā, skaidrs. savādāk pagājušosezon džeki nu tā ar sirdi nespēlēja...

     [+] [-]

, 2015-08-27 15:40, pirms 9 gadiem
miljonars17 rakstīja: Sveiki..Varat man luudzu pateikt,kur var apskatites khl kluba savainaotos speletajus..Khl majas lapa,vairs nevaru tur atrast..Izmainas bus ieviesusi!!!!!
Te ir saraksti ar savainotajiem spēlētājiem: Новости : Континентальная Хоккейная Лига (КХЛ)