Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Holts: "Droša aizsardzība – mūsu veiksmīgās spēles noslēpums"

Holts: "Droša aizsardzība – mūsu veiksmīgās spēles noslēpums"
Kriss Holts
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

"Spēlējām disciplinēti un izmantojām savus momentus," sarunā ar portālu Sportacentrs.com, pēc uzvaras pār Oļega Znaroka vadīto Maskavas "Dynamo" komandu, atzīst Rīgas "Dinamo" treneris Artis Ābols.

Holts slavē aizsardzību

''Mums spēlē ar Maskavas komandu ļoti nopietni nācās strādāt aizsardzībā,'' iesāk Rīgas ''Dinamo'' komandas vārtsargs Kriss Holts. ''Man puiši ļoti palīdzēja, jo bieži gūlās zem ripām, burtiski graužot ripas. Droša aizsardzība – lūk, mūsu veiksmīgās spēles noslēpums. Trešajā trešdaļā mūs praktiski neizlaida no zonas. Labi, ka mums izdevās viņus dažreiz noķert pretuzbrukumos. Pēc trešajiem gūtajiem vārtiem mums kļuva nedaudz vieglāk un mierīgāk.''

Ābols par disciplīnu un veiksmi

"Uzslavu ir pelnījusi visa komanda. Izpildījām spēles plānu un uzskatu, ka uzvarējām pelnīti. Atsevišķu uzslavu ir pelnījis Sprukta trijnieks, kas atkal spēlēja pret pretinieku labākajiem, tāpat arī gāja laukumā kā pirmie mazākumā. Maskavas "Dinamo" komandā visas četras maiņas ir spēcīgas, tāpēc šie trīs punkti ir zelta vērtē cīņā par iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā," sarunā ar portālu Sportacentrs.com, uz maču atskatījās Rīgas "Dinamo" komandas treneris Artis Ābols.

"Spēlējām disciplinēti un izmantojām savus momentus," treneris nosauc divus galvenos uzvaras iemeslus. "Protams, dažās epizodēs arī paveicās, bet veiksme nepieciešama, lai pārspētu ikvienu pretinieku," piebilst Ābols.

Šosezon Rīgas "Dinamo" komanda pret Oļega Znaroka vadīto komandu spēlē ļoti veiksmīgi. No piecās spēlēs iespējamajiem 15 punktiem pret maskaviešiem vienpadsmit. Ābolam ir savs izskaidrojums, kāpēc tā. "Manuprāt, esam atšifrējuši viņu spēli. Iespējams, viņiem traucē savainojumi, bet, iespējams, savstarpējās spēles iekritušas mums izdevīgākos datumos un dienās, kad mēs esam veiksmīgāki. Zinot kādā valstī un pilsētā strādā Oļegs (Znaroks) un Harijs (Vītoliņš), es viņus šobrīd neapskaužu. Komandas vadība ir ļoti ambicioza, taču no otras puses – komanda jau šobrīd ir garantējusi iekļūšanu Gagarina kausā un šajā ziņā viss ir kārtībā."

Jau sestdien dinamiešiem nākamā spēlē, pretiniekos Čehovas "Vityaz" "Ļoti labi atceramies spēli Rīgā, kurā zaudējām ar 0:2. Čehovas komanda toreiz nospēlēja Ziemeļamerikas stila hokeju, bez nevajadzīgiem kautiņiem un daudz meta pa mūsu vārtiem. Pēdējās astoņās spēlēs "Vityaz" ir izcīnījusi sešas uzvaras un kā amerikāņi saka komanda šobrīd ir karsta," nākamās spēles sakarā pauž Ābols, vienlaicīgi piebilstot, ka arī treneriem grafiks šobrīd nav viegls un jaunāko "Vityaz" komandas spēļu video tikšot analizēts rīt.

Arī Šuplers slavē komandu

Pēcspēles preses konferencē uzslavas komanda izpelnījās arī no tās galvenā trenera Juliusa Šuplera. "Komanda lieliski nospēlēja aizsardzībā. Spēles disciplīna bija lieliska, puiši izpildīja spēles plānu un lieliski nospēlēja mazākumā. Jau pirms spēles jutu, ka komanda ir pārliecināta par uzvaru," pauda Šuplers.

Tāpat treneris atzina, ka jau pirms spēles bijis uzstādījums nepelnīt nevajadzīgus noraidījumus. "Pirms spēles devām komandai uzdevumu neatbildēt uz pretinieku provokācijām, pēdējās spēlēs mums bija problēmas ar disciplīnu. Šajā ziņā lieliski nospēlēja Sandis (Ozoliņš), vairākkārt nepaļaujoties uz pretinieku rupjībām," skaidroja treneris.

Znaroks atslēdzis internetu un avīzes nelasa

"Vienaldzīgo šovakar laukumā nebija. Kaut kas izdevās, bet kaut kas - nē. Viena kļūda pie neizšķirta rezultāta ietekmēja mača gaitu. Trešajā periodā rīdzinieki spēlēja no aizsardzības, izveidoja vienu uzbrukumu un guva vārtus," pauda Maskavas "Dynamo" galvenais treneris Oļegs Znaroks. "Mums no ierindas izgājuši vairāki spēlētāji, kuru vietā cenšamies meklēt nevis kuru katru, bet gan komandas spēlētājus. Nedomāju, ka mums ir psiholoģiskas problēmas, vienkārši veiksme nedaudz novērsusies," piebilda Znaroks.

Tāpat treneris atzina, ka izvairās no avīžu lasīšanas, arī internetu esot atslēdzis. Tāpat Znaroks pauda, ka komandā vēl būs viens jauns spēlētājs.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: bembists
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-01-20 22:49, pirms 13 gadiem
bembists rakstīja: Ne tikai jūs, bet vēl 11 komandas
ar to ir domāts 4 uzvaras 5 savstarpējās spēlēs , jo vinnēja arī sezonas sakumā kad MD vālēja kā ceļarullis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-01-20 22:51, pirms 13 gadiem
bet, iespējams, savstarpējās spēles iekritušas mums izdevīgākos datumos un dienās, kad mēs esam veiksmīgāki.
---------------------------
aga...tatad arī abols tic numerologam
, 2011-01-20 22:52, pirms 13 gadiem
Parasti pēc tik pašpārliecinātiem paziņojumiem, paši riktīgi dabūjam iekšās.
, 2011-01-20 22:53, pirms 13 gadiem
pastisimies ka bus, kad saksies Play-off ja tad vinjus noedisiet, tad nonjemshu jusu prieksha cepuri. Bet lai ari cik skumji tas nebutu, neticu kkam tadam
Slēpts komentārs: serz007
, 2011-01-20 22:54, pirms 13 gadiem
nekas nav atšifrēts, Znaroks zin ko dara, komanda ir savākusi tik daudz punktus sezonas sākumā, ka tagad var mierīgi atpūtas režīmā spēlēt, vienīgi "nāves nometne" fiziskajos treniņos pirms sezonas ir nogāzusi 4 spēlētājus no sastāva līdz sezonas beigām un vēl pāris notraumējušies, kas tiks uz kājām līdz ar playoff...atpūtas režīmā spēlējot noteikti nebija paredzēti tik daudz zaudējumi pēc kātras!pats Znaroks arī pateica, ka bažām nav pamats..tā kā domāju, ka tur arī visa sāls...un PLAYOFā Znarokam būs pilnīgi vienalga, kas nāks pretī...
, 2011-01-20 22:55, pirms 13 gadiem
Ja RD neizpildīs reveransus Vitjaz spēlētāju priekšā tad gan jau uzvarēs. Jaunajiem jāiedod azverin citādi galīgi sabijušies izskatīsies atkal kā iepriekšējā spēlē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-01-20 22:59, pirms 13 gadiem
tad jau sanak ka visi ir atsifrejusi jo tas bija 11 zagis pec kartas znarokam...

galigi garam abols sauj.
, 2011-01-20 23:09, pirms 13 gadiem
kad Znaroks uzvarēs,tad ar lielu blīkšķi
, 2011-01-20 23:16, pirms 13 gadiem
Rīga, protams šodien nospēlēja ļoti disciplinēti un veiksmīgi, bet to, ka Znaroka Dinamo ir problēmas varēja redzēt jau pēc iepriekšējās spēles. Un šovakar bija skaidrs, ka problēmas tikai aug augumā. Ka tik nesanāk lidojums mūsu treneru duetam.
, 2011-01-20 23:18, pirms 13 gadiem
Ābols uzslavēja Sprukta maiņu. Vismaz tas, cerams, aizvērs Jums mutes Ankipāna nolicēji!
, 2011-01-20 23:20, pirms 13 gadiem
Kroks rakstīja: Īstenibā mazāk! Jo 11 zaudējumos pēc kārtas nebija 11 dažādas komandas! kā minimums Rīga ar maskaviešiem spēlēja 2 spēles. tā kā paklusē gudriniek!
nav gadijumā 3? Bet par to gudrinieku piekrītu
, 2011-01-20 23:34, pirms 13 gadiem
Varu saderēt, ka pēc šīs Ābola atziņas mēs play-off pirmajā kārtā dabūsim pretī MD un pakāsīsim sēriju četrās spēlēs
, 2011-01-20 23:36, pirms 13 gadiem
pret vitjaz metīs podziņš, štālam skaist gols
, 2011-01-20 23:39, pirms 13 gadiem
Kroks rakstīja: Īstenibā mazāk! Jo 11 zaudējumos pēc kārtas nebija 11 dažādas komandas! kā minimums Rīga ar maskaviešiem spēlēja 2 spēles. tā kā paklusē gudriniek!
3 mēs ar viņiem esam nospēlējuši un vinnējuši 3 no viņu zaudētajām 11 spēlēm.
nākošo spēli Maskava uzvarēs. 11 bija Znaroka numurs, un pie tā arī viņš paliks!!!
, 2011-01-20 23:48, pirms 13 gadiem
Komarova provakācijas beidzās līdz ar Jēkaba parādīšanos viņam blakus, vārtu priekšā! Uzreiz kā puišelis nokāra degunu, uz ko Jēkabs tikai pasmaidija!
, 2011-01-20 23:59, pirms 13 gadiem
Izslēģšanas spēles tuvojas, Znaroks labprāt atbrauktu uz Rīgu.
, 2011-01-21 00:01, pirms 13 gadiem
kastasir rakstīja: 3 mēs ar viņiem esam nospēlējuši un vinnējuši 3 no viņu zaudētajām 11 spēlēm.
nākošo spēli Maskava uzvarēs. 11 bija Znaroka numurs, un pie tā arī viņš paliks!!!
Cerēsim, kā nekā šie ar Minsku spēlēs!
, 2011-01-21 00:04, pirms 13 gadiem
Patiesībā Labprāt redzētu Znaroku un Vītoliņu strādājam Rīgā. Piemēram nākošsezon!
, 2011-01-21 00:15, pirms 13 gadiem
Iws91 rakstīja: pastisimies ka bus, kad saksies Play-off ja tad vinjus noedisiet, tad nonjemshu jusu prieksha cepuri. Bet lai ari cik skumji tas nebutu, neticu kkam tadam
Visu laiku staigā cepurē? Lai pie katra gadījuma būtu ko noņemt?
, 2011-01-21 00:26, pirms 13 gadiem
serz007 rakstīja: Ridziniekiem ir jatiek vismaz 2 karta, savadak ja netiks, uzskatishu to par neveiksmi!!!! Savadak kaada jiega tagad sisties, ja PlauOff 1 karta izkrist!!!! |Peec pagajusha gada paceltas Plankas, ja Ridzinieki nebus tik pat labi, reali tas buus neveiksme!!!! Tad labak lai ridzinieki netiek pley offa vispar, un tad Atlaist visu Trenneru korpusu, kaa ari Sejeju ar saviem Mikushiem un Petrovickiem!!!!! Tapat neuzmineja ari ari Hartiganu!!!
Playoffi sākas no nulles. Visur.
Pēc Tavas logikas sanāk, ka pēc gadiem septiņiem-desmit mums jābūt jau nhl salātbļodai rokās un cigāram zobos...
, 2011-01-21 00:46, pirms 13 gadiem
Abols pagaidām varēja paklusēt ar to atšifrēšanu....citādi liktens var izspēlēt ļaunu joku un savest abas komandas play-off ...un ta redzēs kurš kuru ir atšifrējis....
, 2011-01-21 01:13, pirms 13 gadiem
extremists rakstīja: tad jau sanak ka visi ir atsifrejusi jo tas bija 11 zagis pec kartas znarokam...

galigi garam abols sauj.
Šauj garām šoreiz tu!
Nav runa par šo spēli, bet par visu šo sezonu.(četras uzvaras no piecām). Ja nelasi tekstu, bet tikai virsrakstu, tad tā gadās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-01-21 02:03, pirms 13 gadiem
Es to jau teicu pēc iepriekšējās uzvaras, ka Znaroks ir atkosts. Šuplers ir labāks treneris, Znaroks var trenēt tikai "savus puikas", lielajā spēlē ar to nepietiek
, 2011-01-21 03:09, pirms 13 gadiem
visu cienju znarokam bet to ka vinjam ir satraumeti speletaji vinjsh tagad saka pec katras speles.jaa taa ir bet ar tadu budzhetu tik daudz speles zaudeet nevar-tas straadaa uz psihologjiju.
Slēpts komentārs: pinta
, 2011-01-21 05:26, pirms 13 gadiem
LV_puika rakstīja: visu cienju znarokam bet to ka vinjam ir satraumeti speletaji vinjsh tagad saka pec katras speles.jaa taa ir bet ar tadu budzhetu tik daudz speles zaudeet nevar-tas straadaa uz psihologjiju.
man tā Znaroka īdēšana par savainotajiem spēlētājiem jau piegriezusies. Viņam ir pilnas piecas maiņas ar augstas kvalitātes spēlētājiem un vēl nav labi. Pie tam tiek pirkti klāt Šatani un Perjaloras bez skatīšanās uz cenu. mums bija pieci traumēti pamata veči kad bija jāspēlē ar Džeriņu, Podziņu, Bukartu un Karamnovu. Kaut kā nedzirdēju nepārtrauktu īdēšanu no Šuplera puses
, 2011-01-21 06:04, pirms 13 gadiem
lIZ 70 rakstīja: Es to jau teicu pēc iepriekšējās uzvaras, ka Znaroks ir atkosts. Šuplers ir labāks treneris, Znaroks var trenēt tikai "savus puikas", lielajā spēlē ar to nepietiek
nedomāju, ka kāds tur ir īpaši atkosts vai kā. vienkārši latviešu spēlētājiem ir motivācija pret izlases treneri spēlēt labi. savukārt Znaroks viena mērķa - maksimālās formas sasniegšana uz plei-ofiem vārdā ir gatavs arī sezonas vidū taisīt MILZĪGU fiziskās formas bedri...

kuram taisnība - redzēsim martā!
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.