Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Ševčenko: "Rīgas "Dinamo" pietrūkst 10 miljoni rubļu līdz KHL algu grīdai"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ševčenko: "Rīgas "Dinamo" pietrūkst 10 miljoni  rubļu līdz KHL algu grīdai"
Foto: sport-express.ru

Krievijas medija apskatnieks Aleksejs Ševčenko, izvērtējot Rīgas "Dinamo" aktualitātes, norāda uz iespēju izveidot labu vidusmēra klubu, kas var sekmīgi startēt Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

Aleksejs Ševčenko: "Rīgas "Dinamo" noslēdzis līgumu ar galveno sponsoru "Gazprom Export". Bet naudas ir mazāk par algu grīdu [KHL tā noteikta 270 miljonu rubļu apmērā]. Te man rodas jautājums - ja algu budžets ir mazāks par grīdu, tad kā klubu vispār var pielaist [spēlēšanai KHL]? Varbūt cer atrast papildu naudu Rīgā, tas ir apmēram 10 miljoni rubļu [aptuveni 121 703 eiro] - nav nemaz tik daudz."

Pēc galvena sponsora iegūšanas var aktīvi ķerties pie darba, lai paspētu visu nokārtot. "Te ir vairāki momenti. Rīgai ir krietni vieglāk veidot komandu nekā Krievijas klubiem, jo nav leģionāru limita. Zviedri un somi Rīgu uzskata kaimiņu reģionu un principā ir gatavi tur braukt. Viņiem tas nesagādā nekādas neērtības, tā ir Eiropas Savienība. Ar šo naudu 260 miljonu rubļu apmērā var konkurēt ar vidēja līmeņa spēlētāju algām no vidēja līmeņa Zviedrijas, Somijas vai pat AHL klubiem. Ir arī vietējie puiši, ar kuriem pārrunas jāveic uzmanīgi. Lielākā daļa bez darba esošo Latvijas spēlētāju nespēj palīdzēt KHL," norāda zinātājs.

Nav teikts, ka atkal nāksies cīnīties par priekšpēdējo vietu. "Principā var izveidot labu vidusmēra klubu. Rietumu konferencē būs grūti iekļūt izslēgšanas spēlēs, bet ir iespējams pacīnīties ar "Sochi", "Vityaz" un "Spartak", taču nekādi nevar cerēt uz "Top 5", kur jābūt CSKA, SKA, "Lokomotiv" un "Dynamo", cīnīsies arī "Jokerit". Svarīgi, lai klubā būtu ļoti laba atmosfēra," atzīst Ševčenko.

Pēc galvenā sponsora piesaistīšanas kluba vadība "uzreiz atcerējās par noputējušo sarakstu ar treneriem", norāda krievu hokeja speciālists. "Saraksts kādā brīdī samazinājās, citā mirklī palielinājās, bet vienmēr tur bijis Pēteris Skudra. Šis treneris ir galvenais favorīts uz šo posteni. Juris Savickis teica, ka galveno treneri nosauks pirmdien, otrdien vai trešdien. Nu teicami! Var nosaukt arī 3. septembrī. Tā kā es ticu Rīgai un ceru, ka viss būs kārtībā."

KHL joprojām nepublisko jaunās sezonas maču grafiku. "Man nedod mieru KHL informācija - spēļu kalendārs esot gatavs ar dažādu dalībnieku skaitu. Kas ir "nomiris"? Varbūt tas ir "Amur", kam smaga situācija. Tur jau sākuši trenēties, bet naudas nav un pagaidām tā nav arī gaidāma," saka apskatnieks.

Izmantotie resursi:
Sport Express / sport-express.ru

     [+] [-]

, 2020-07-20 08:02, pirms 4 gadiem
Jurka jau nos savas kabatas var arī tos rubļus piemest!