Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Zubovam bijusi darba intervija Rīgas "Dinamo" par galvenā trenera amatu

Rolands Eliņš

Zubovam bijusi darba intervija Rīgas "Dinamo" par galvenā trenera amatu
Sergejs Zubovs 2019. gadā uz treneru soliņa kopā ar Leonīdu Beresņevu Soču komandā. Foto: Dmitry Feoktistov/TASS/Scanpix

KHL klubs Rīgas "Dinamo" vakar ģenerālmenedžera amatā nozīmēja Edgaru Bunci un turpina meklēt jaunu galveno treneri. Portālam Sportacentrs.com kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis apstiprināja, ka veikta darba intervija ar Krievijas speciālistu Sergeju Zubovu un arī citiem kandidātiem, kurus viņš vēl nenosauca.

Pirms nedēļas Krievijas medijiem Juris Savickis apstiprināja, ka Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatam tiek izskatīta arī Sergeja Zubova, divkārtējā Stenlija kausa ieguvēja, kandidatūra. Portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka Zubovs šajās dienās bijis Rīgā saistībā ar "Dinamo" jautājumiem, un Savickis mūsu portālam apliecināja, ka ar Zubovu veiktas pārrunas par galvenā trenera amata vakanci.

"Mēs runājam ar vairākiem, tajā skaitā arī ar Zubova kungu," ar vilcināšanos apstiprināja Savickis. "Saruna gan bija attālināti, tiešsaistes režīmā."

Galvenā trenera izvēles procesu "Dinamo" vadību cer pabeigt krietni agrāk nekā pagājušajā sezonā un nosprausts mērķis skaidrību ieviest jau tuvākajā mēnesī. Savickis norādīja, ka tiks sagaidītas arī jaunā ģenerālmenedžera Edgara Bunča ieteiktās kandidatūras, taču uzsvēra, ka treneri izvēlēsies kluba vadība, nevis ģenerālmenedžeris: "Gan galvenais treneris, gan viņa asistenti un citas pozīcijas tiks saskaņotas ar kluba valdi un padomi. Tas būs kolektīvs lēmums. Nav tā, ka viens izlems, un tad mēs viņam sakām, ka viņš tad būs viens atbildīgais par lēmumu."

Komentējot Bunča nozīmēšanu ģenerālmenedžera amatā, Savickis norādīja, ka lēmuma pieņemšanā svarīgu lomu spēlēja Bunča zināšanas par hokeja sabiedrību un darbu tajā, kā arī konkrēti par Kontinentālās hokeja līgas procesiem. "Viņš pazīst spēlētāju tirgu Latvijā un pasaulē. Tas bija viens no mūsu prioritārajiem jautājumiem, un par to saņēmām apstiprinājumu," teica Savickis. "Vēl svarīgs apstāklis ir darba organizēšana un komunikācija, ko Buncis apliecinājis arī Latvijas Hokeja federācijā. Noformulēšu to šādi – vienam otram varbūt bija radies tāds iespaids, ka viņš tur vienkārši ir un kaut ko dara, bet Buncis strādāja varbūt paklusi, bet tomēr ar dziļām zināšanām hokejā."

Savickis norādīja, ka iepriekš jautājums par to, vai nepieciešama atsevišķa ģenerālmenedžera pozīcija, ticis uzdots galvenajiem treneriem, kuri to esot noraidījuši: "Jā, devām galvenajiem treneriem lielu vaļu un pilnvaras, taču svarīgākais mums ir saglabāt atvērtu līniju starp komandas personālu un kluba vadību. Šādu ceļu vēlamies turpināt arī turpmāk, nu, tagad ģenerālmenedžeris būs vairāk kā vidutājs."

50 gadus vecais Sergejs Zubovs savulaik bija Krievijas izlases aizsargs, kurš spēlēja arī Maskavas CSKA un Dalasas "Stars". Zubova tituli: PSRS čempions (1989), olimpiskais čempions (1992), divkārtējais Stenlija kausa ieguvējs (1994, 1999). Par galveno treneri sāka strādāt 2015. gada oktobrī, kad stājās Sanktpēterburgas SKA stūrmaņa Andreja Nazarova vietā. 2017. gadā kļuva par galveno treneri "Sochi" klubā, kur bija nodarbināts nepilnas trīs sezonas (līdz 2019. gada 12. oktobrim). Pēc tam uzsāka darbu kā NHL kluba Dalasas "Stars" vecākais konsultants.

     [+] [-]

, 2021-03-17 17:23, pirms 3 gadiem
Nesaprotu kapec Tambijevam nedod iespeju.. Tautas milets, kaut ar to valodu ir ka ir... Gandriz visur kur stradajis ir bijis rezultats, pat tagad vina Metallurgs kur visu sezonu lika ieksa, izskatas uz ta fona loti labi un ir viena no favoritem, kur noteikti ir vina nopelns tomer vadot visu sezonu.

     [+] [-]

, 2021-03-17 17:26, pirms 3 gadiem
Tad Ābolam iespēja netiks dota?

  -1 [+] [-]

, 2021-03-17 17:28, pirms 3 gadiem
BET365 rakstīja: Nesaprotu kapec Tambijevam nedod iespeju.. Tautas milets, kaut ar to valodu ir ka ir... Gandriz visur kur stradajis ir bijis rezultats, pat tagad vina Metallurgs kur visu sezonu lika ieksa, izskatas uz ta fona loti labi un ir viena no favoritem, kur noteikti ir vina nopelns tomer vadot visu sezonu.
Joprojām Tambijevs kandidāts uz Admiral krēslu. Vairākas reizes izskanēja variants uz Ņeftehimik par galveno.

     [+] [-]

, 2021-03-17 17:29, pirms 3 gadiem
Gribētos lai treneris būtu ne no Krievijas, gribētos kādu zviedru, somu, kanādieti..! Vai vietējo - Ābolu kopā ar Ankipānu un Ignatjevu, viņiem tīri labi kopā gāja!

  +2 [+] [-]

, 2021-03-17 18:16, pirms 3 gadiem
Šupleru varētu no pansionāta atvilkt

  -1 [+] [-]

, 2021-03-17 18:29, pirms 3 gadiem
Ābols moš būs kaut ko labu pateicis, kad beidza darbu, citādi tāds cirvisms lien arā, ir labi trenneri mums, bet meklē Kukaiņus un Zubilas...

  +1 [+] [-]

, 2021-03-17 18:40, pirms 3 gadiem
Nu tak ne jau šito 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ kur Savickim prāts???? Ir daudz labi pašmàju treneri ar Ābolu priekšgalā....vēl ir arī čehu un slovāku speciālisti,kuriem hokejs galīgi nav svešs....tiešām jālien RU dibenā? Tad sauc to par RUS Dinamo...

  +2 [+] [-]

, 2021-03-17 18:57, pirms 3 gadiem
Zubovs ideāls treneris krievu līgas komandai!

  +3 [+] [-]

, 2021-03-17 19:17, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: Zubovs ideāls treneris krievu līgas komandai!
Protams kādam tak būs jāsavāc citiem klubiem nevajadzīgos somugru/mongoļus.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-17 19:25, pirms 3 gadiem
Iepirdīšu kaut ko es arī par DR, atvainojos kvēlajiem DR faniem jau uzreiz. )
Es tikai nevaru sagaidīt, kad beidzot beigs agonēt šis projekts un beigs savu pastāvēšanu!
Būtu ļoti priecīgs redzēt letiņus citos āremju klubos! Nav ko marinēties DR. Bet uz to cerēt laikam nav jēgas. Savickis tos gāzes ļemakus pat rāpus sakasīs no ru!

  +1 [+] [-]

, 2021-03-17 19:38, pirms 3 gadiem
maris777 rakstīja: Tad Ābolam iespēja netiks dota?
līdz augustam Savickijs būs paspējis 3x ar Zubovu papļāpāt... 2x ar Ābolu, 2x ar Beresņevu, 1x ar Tambijevu... un vēl ar kādiem 10 treneriem, kuru vārtus Savickijs nesaukšot...
augustā (tad kad būs tikuši pie $$$) arī skatīsies, kurš treneris vēl brīvs...

     [+] [-]

, 2021-03-17 20:44, pirms 3 gadiem
Normāli Bunču nolika pie vietas. Šitais dženerālmanageris varēs pasūtīt Venden ūdeni uz ģērbtuvēm un tādu šņagu, visu nozīmīgo tāpa lems jurijs un tā saucamā valde

ģinamas trenerim jābūt Znarokam!

     [+] [-]

, 2021-03-17 21:53, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: Normāli Bunču nolika pie vietas. Šitais dženerālmanageris varēs pasūtīt Venden ūdeni uz ģērbtuvēm un tādu šņagu, visu nozīmīgo tāpa lems jurijs un tā saucamā valde

ģinamas trenerim jābūt Znarokam!
Neticu, ka Znaroks varētu būt, jo Savickis viņu nespēs regulēt. Kāda jēga no ģenerālmenedžera, ja visu tāpat lemj valde???

     [+] [-]

, 2021-03-18 07:32, pirms 3 gadiem
Protams Zubova CV kā spēlētājam ir iespaidīgs, kā treneris neko nav sasniedzis. Mums ir vajadzīgs treneris kas pārzin Latvijas hokeju un uz ilgāku laiku, nevis mainīt katru gadu. Šupleram ļāva strādāt un bija rezultāts. Tambijevs būtu viss reālākais Ābols palīgos un tā lieta sāktu kustēties. Značoks ar Hari nepiepildāms sapnis, pārāk daudz viņi ir ar mēsliem aplieti, bet ko viņi ir pacēluši, SUPPER!

     [+] [-]

, 2021-03-18 07:43, pirms 3 gadiem
Liec treneri kuru gribi rigas dinamo, bus pakala, jo kluba vadiba ir dalbojobi

     [+] [-]

, 2021-03-18 07:43, pirms 3 gadiem
tada sistemaa nekas labs nevar but, nav iestradnes, klubs nav ar merkiem kaut ko sasniegt bet vienkarsi pastavet kaa hobija pulcins skolaa