Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Ņiživijs: "Trešajā trešdaļā mums vairs nebija ko zaudēt"

Ņiživijs: "Trešajā trešdaļā mums vairs nebija ko zaudēt"
Aleksandrs Ņiživijs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Vakar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas ''Dinamo'' viesos Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences pusfināla sērijas otrajā spēlē ar 5:3 pieveica Jaroslavļas ''Lokomotiv'', sērijā panākot neizšķirtu 1-1. Piedāvājam jums dažus pēcspēles komentārus.

''Spēli zaudējām trešajā periodā, kad ''Dinamo'' spēlēja un izskatījās vareni, bet mēs viņiem netikām līdzi,'' saka ''Lokomotiv'' galvenais treneris Vladimirs Vujteks. ''Moments, kad mūsu aizsargi pieslēdzās uzbrukumam un beigās iekrita divi pret vienu, bija pretīgs. Tā bija slikta epizode. Rīdzinieki pēdējā trešdaļā bija labāki, bet mēs neko nevarējām parādīt. Nogurums? Kāds tur vēl nogurums. Esam nospēlējuši tikai par vienu spēli vairāk. Vai Rīgā mainīsim taktiku? Nē. Pirmos divus periodus mēs aizvadījām labi, taču nezinu, kāpēc izgāzām trešo trešdaļu. Varbūt nobijāmies no slidenā 3:2 rezultāta...''

''Mēs parādījām labu hokeju, kā arī aizsardzībā cīnījāmies līdz galam,'' iesāk Rīgas ''Dinamo'' galvenais treneris Juliuss Šuplers. ''Pēdējā trešdaļā nospēlējām ļoti aktīvi un labi. Kad zaudējām pirmo spēli, tad daudzi teica, ka esam noguruši, taču tā nav. Mēs bijām sagatavojušies tā, lai mums spēks pietiktu visiem trīs periodiem. Puiši ir ieskrējušies, kas bija redzams arī iesildīšanās laikā. Uz mums netiek izdarīts spiediens, ka mums jāspēlē finālā. Tagad rezultāts sērijā ir 1:1, tāpēc gaidām labu hokeju turpinājumā.''

''No izbraukuma atgriežamies mājās ar rezultātu sērijā 1:1, un tas ir labi,'' iesāk Roberts Petrovickis. ''Pirmajā spēlē, kurā zaudējām, mums bija daudz momentu, tāpēc grūti spriest, kāds būtu rezultāts, ja mēs realizētu tos momentus. Šoreiz spēlējām savādāk, pacietīgāk, par ko arī tikām atalgoti trešajā periodā. ''Play-off'' liela uzmanība jāpievērš aizsardzībai, mazāk jānoraidās, jo noraidījumi var ietekmēt spēles rezultātu. Šoreiz tiešām vairāk uzmanības vērsām spēlei aizsardzībā, it sevišķi, kad pretī nāk tāda pirmā maiņa, kāda ir ''Lokomotiv''. Vai tagad psiholoģiskais pārsvars ir mūsu pusē? Zināmā mērā taisnība jau ir. Teiktu, ka mums ir 60%, bet ''Lokomotiv'' – 40%.''

''Trešajā periodā mums vairs nebija ko zaudēt,'' iesāk Aleksandrs Ņiživijs. ''Centāmies pielikt uzbrukumā. Spēle trešajā periodā, salīdzinot ar pirmo trešdaļu, bija daudz atklātāka. Bija momenti gan mums, gan viņiem.''

''Uz trešo periodu izgājām negatavi, tāpēc arī pelnīti zaudējām. Nezinu, ar ko tas bija saistīts. Zaudējām divus vārtus un nespējām vairs atgūties. Laba komanda nedrīkst atļauties tā spēlēt. Muļķīgi, ka pretiniekam uzdāvinājām tādu dāvanu,'' saka Ivans Tkačenko.

Izmantotie resursi:
www.khl.ru
www.sports.ru

 +19 [+] [-]

, 2011-03-11 08:43, pirms 13 gadiem
Un šādi pa vienam vagonam Austrumu Ekspresis tiks izjaukts!

 +27 [+] [-]

, 2011-03-11 08:47, pirms 13 gadiem
Prieks, ka Lokomatiive atziist zaudejumu nevis meklee attaisnojumus!

 +14 [+] [-]

, 2011-03-11 08:49, pirms 13 gadiem
Vajag Loko uztaisīt Znaroka varjantu,lai Loko treneris arī negrib ka Šuplis viņam papildina glāzi ar H2O

  +3 [+] [-]

, 2011-03-11 08:59, pirms 13 gadiem
kaut šitā visas atlikušās spēles nebūtu ko zaudet, tā spēlējot kā 3.periodu kausa fināls tiešām nekas nesasniedzams arī nebūtu un Savicka murgi var kļūt par realitāti. Tā turēt

 +20 [+] [-]

, 2011-03-11 09:03, pirms 13 gadiem
Moments, kad mūsu aizsargi pieslēdzās uzbrukumam un beigās iekrita divi pret vienu, bija pretīgs. Tā bija slikta epizode.
----------------------
tā bija labaka epizode no visām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2011-03-11 09:23, pirms 13 gadiem
ja RD nesāks spēlēt asāk un agresīvāk, tad uzvara sērijā būs ļoti liela veiksme! Šādā baltroču hokejā, neraugoties uz 1:1, manuprāt, Loko pašlaik izskatās labāk..

 +10 [+] [-]

, 2011-03-11 09:40, pirms 13 gadiem
2:4 un 5:3 - kopaa 1;1 vaarti arii itkaa vienaadi 7:7, bet ja njem vera to ka no 7 vaartiem pat no 6 (jo vieni tika iemesti tukshos) 4 iemsti no taalienes - luuk variants un viena no uzvaras atslegam - aizsargu pashaislidziiba n metienu blokjeshana, Lokomotivei 1 tukshos . 2 no vaartu priekshas ar atkartoties metieniem un 4 no talienies, Riigai 1 tukshos( maarcha) , 1 ar nosegtu metienu -( Petro)
3 no vartu priekshas ( Hartigans,Troters, Sprukts), 1 izgajienaa ( Tomašs) un 1 klasiskaa pretuzbrukumaa (Saša) - paskatoties te pat sanak ka Rd speele daudzveidiigaku uzbrukumu.
Secinajums - TAA TURPINAT RIIGA!!!!

  +2 [+] [-]

, 2011-03-11 09:51, pirms 13 gadiem
Man jau arī liekas, ka vajag uzspiest vairāk spēka spēli - jo iekš Loko tikai daži, kas to grib spēlēt. Tā lai nebūt vispār brīvas vietas kur elpot viņiem. Un ta zem spiediena visu laiku, un spēlējot pamīšus no otrā nr, vietām ar pirmo nr., viss ir iespējams! Jo principa pirmā spēle parādīja, ka mazliet varam spēlē arī no favorīta pozīcijas. Tiesa ne ilgi.

  +1 [+] [-]

, 2011-03-11 09:53, pirms 13 gadiem
Krisssss rakstīja: ja RD nesāks spēlēt asāk un agresīvāk, tad uzvara sērijā būs ļoti liela veiksme! Šādā baltroču hokejā, neraugoties uz 1:1, manuprāt, Loko pašlaik izskatās labāk..
Manuprāt, tieši vajag censties izmantot pretinieku aizsardzības un vārtsargu trūkumus kā 3. perī. Ja RD iesēdīsies izteikti ierakumos, Loko savu iemetīs, agri vai vēlu. Un tad atkal būs jāmetās atspēlēties.

Otrkārt, sanāk jau spēlēt tā, kā pretinieks ļauj. MD nebija daudz meistaru, bija kapātāji (tādēļ vēl lielāks prieks, ka RD uzvarēja šādu "darba" komandu). Ja ir daudz ātru, meistarīgu spēlētāju, grūti jau vienmēr precīzi nospēlēt pret viņu improvizāciju. Lai agresīvi spēlētu kaut vai pret mūsu Miķelīti, vispirms pamēģini viņu noķert un "savaldīt" uz lielā laukuma. Un ja vēl viņam pieliek klāt otru mazo ninzu Trotteru, tad vēl grūtāk.

Loko nervozē, tas ir acīmredzami, visticamāk favorīta statuss spiež uz psiholoģisko, aizsardzība tāda "interesanta", tas jāizmanto. RD nav AK Bars, turklāt jebkurai komandai principā ir neiespējami 60 minūtes noturēt Loko uz 0. Tādēļ jāspēlē pa 2. numuru, bet tomēr faniem jāuzsauc validols un vairāk jameklē caurumi Loko aizsardzībā, poļubomu fanu priekšā RD skries vairāk uz priekšu.

  -2 [+] [-]

, 2011-03-11 09:54, pirms 13 gadiem
Vājš jau ir tas pretinieciņš. Ar Pēterburgu būtu labāk,bet tos jau ATLANT izsitīs.
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  -1 [+] [-]

, 2011-03-11 10:04, pirms 13 gadiem
Sub Radiis rakstīja: Manuprāt, tieši vajag censties izmantot pretinieku aizsardzības un vārtsargu trūkumus kā 3. perī. Ja RD iesēdīsies izteikti ierakumos, Loko savu iemetīs, agri vai vēlu. Un tad atkal būs jāmetās atspēlēties.

Otrkārt, sanāk jau spēlēt tā, kā pretinieks ļauj. MD nebija daudz meistaru, bija kapātāji (tādēļ vēl lielāks prieks, ka RD uzvarēja šādu "darba" komandu). Ja ir daudz ātru, meistarīgu spēlētāju, grūti jau vienmēr precīzi nospēlēt pret viņu improvizāciju. Lai agresīvi spēlētu kaut vai pret mūsu Miķelīti, vispirms pamēģini viņu noķert un "savaldīt" uz lielā laukuma. Un ja vēl viņam pieliek klāt otru mazo ninzu Trotteru, tad vēl grūtāk.

Loko nervozē, tas ir acīmredzami, visticamāk favorīta statuss spiež uz psiholoģisko, aizsardzība tāda "interesanta", tas jāizmanto. RD nav AK Bars, turklāt jebkurai komandai principā ir neiespējami 60 minūtes noturēt Loko uz 0. Tādēļ jāspēlē pa 2. numuru, bet tomēr faniem jāuzsauc validols un vairāk jameklē caurumi Loko aizsardzībā, poļubomu fanu priekšā RD skries vairāk uz priekšu.
Neiet runa par "sēdēšanu" aizsardzībā! tieši otrādi - jāpanāk aktīvāka spēka spēle pa visu laukumu! katrai epizodei, katram kontaktam pie apmales būtu jānoslēdzas ar spēka paņēmienu, nevis pretinieka noglaudīšanu! Par to, ka komanda pašlaik nespēlē no visas sirds lievina Loko samestie vārti no zilās līnijas! Ripa pēc šiem metieniem nemaz nedrīkstēja līdz vārtiem nokļūt - tai bija jābūt nobloķētai, ņemot vērā visus spēlētājus, kas atradās metiena līnijas!!! Un arī Loko uzbrucēji tiek pārāk saudzēti vārtu priekšā - viņiem nesāp, lai gan vajadzētu!!!

  +8 [+] [-]

, 2011-03-11 10:05, pirms 13 gadiem
Ivanam Tkačenko: ''Bet nu tādu pašu dāvanu arī mēs jums pasniedzām 1. spēlē... Dots pret dotu! ''

 +16 [+] [-]

, 2011-03-11 10:07, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: LOKO laikam arī šo sēriju grib pabeigt savu skatītāju priekšā.
Domā RD uzvarēs trīs spēles pēc kārtas?
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

 +12 [+] [-]

, 2011-03-11 10:12, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nē,to izdarīs LOKO.
Un uz cik naudiņām esi gatavs atbildēt par saviem vārdiem?

     [+] [-]

, 2011-03-11 10:19, pirms 13 gadiem
Krisssss rakstīja: Neiet runa par "sēdēšanu" aizsardzībā! tieši otrādi - jāpanāk aktīvāka spēka spēle pa visu laukumu! katrai epizodei, katram kontaktam pie apmales būtu jānoslēdzas ar spēka paņēmienu, nevis pretinieka noglaudīšanu! Par to, ka komanda pašlaik nespēlē no visas sirds lievina Loko samestie vārti no zilās līnijas! Ripa pēc šiem metieniem nemaz nedrīkstēja līdz vārtiem nokļūt - tai bija jābūt nobloķētai, ņemot vērā visus spēlētājus, kas atradās metiena līnijas!!! Un arī Loko uzbrucēji tiek pārāk saudzēti vārtu priekšā - viņiem nesāp, lai gan vajadzētu!!!
OK, piekrītu. Bet, no otras puses, Loko super puper uzbrucēji tika neitralizēti. Golus meta aizsargi (kas tikai liecina par Loko uzbrukuma spēku).

Vispār Loko nespēlē pēc "kanoniem" un reizēm nēsājās ka vista bez galvas. Viņi bieži līda uz vārtiem 4atā un līdz ar to arī iekrita un mums arī iekrita - viņu vārtos. Mūsējie arī kko nesaprotamu darīja, pirmajos divos peros vispār likās, ka atvaļinājums jau sācies.

Šajā sērijā garlaicīgs un fizikas likumiem atbilstošs hokejs nav sagaidāms.

  -2 [+] [-]

, 2011-03-11 10:27, pirms 13 gadiem
Drapello rakstīja: Un uz cik naudiņām esi gatavs atbildēt par saviem vārdiem?
Toto nespēlēju, bet dodu par to 75% ka tā būs.

  +3 [+] [-]

, 2011-03-11 10:33, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Toto nespēlēju, bet dodu par to 75% ka tā būs.
Kāpēc toto? Varam savā strapā uz kādu alus kasti (Užavas, Valmiermuižas, Bauskas,Tērvetes) saderēt. Es saku, ka nevinnēs Loko trīs spēles pēc kārtas, Tu saki, ka vinnēs (pietam 75%). Vai arī pats netici tam ko saki?

  +2 [+] [-]

, 2011-03-11 10:40, pirms 13 gadiem
sneiksss rakstīja: Moments, kad mūsu aizsargi pieslēdzās uzbrukumam un beigās iekrita divi pret vienu, bija pretīgs. Tā bija slikta epizode.
----------------------
tā bija labaka epizode no visām
Atkārtojas Šuplera 2010.gada "šausmu plāns". Tā tik turpināt

     [+] [-]

, 2011-03-11 10:51, pirms 13 gadiem
pilnīgi varēja redzēt to, ko sacīja Ņiživijs. Visi spēlēja tā, ka nav ko zaudēt, tipa "tagad, vai nekad".

  +1 [+] [-]

, 2011-03-11 10:54, pirms 13 gadiem
Ha- uzvaru nevis uzdāvināja,( to Tkačenko sevis mierināšanai savā pašpārliecinājumā saka) bet izcīnīja RD kas bija pārāka kā KOMANDA. Ja par to dāvināšanu tā domā kaut puse Loko spēlmaņu , viņus gaida jauka krišana no pašslavināšanas kalna. Tā tam būs būt!

     [+] [-]

, 2011-03-11 11:14, pirms 13 gadiem
DR vienkārši iemidzināja Loko 1.un 2.trešdaļā. Loko padomāja, ka nekas vairāk no DR nebūs un uz 3.periodu iznāca "mīksti" - gribēja apslidot DR uz vienas slidas, tādēļ arī saņēma pēc nopelniem. Šuplera un Vujteka taktiskajā cīņā 1:1. Bet Rīgā būs smagi, jo Loko saprot, ka pie 1:3 viņiem cerību ir ļoti maz, tādēļ, ja ne 3., tad 4. spēlē būs cīņa kā superfināla 7.spēlē.

     [+] [-]

, 2011-03-11 11:18, pirms 13 gadiem
lossado rakstīja: pilnīgi varēja redzēt to, ko sacīja Ņiživijs. Visi spēlēja tā, ka nav ko zaudēt, tipa "tagad, vai nekad".
Nu bet nebija jau ar ko zaudet... ja Vakar butu paputushi, tad va teikt ka serijai cauri... No 2-0 musejie neizvilktu diemzel...

  -1 [+] [-]

, 2011-03-11 12:59, pirms 13 gadiem
Drapello rakstīja: Kāpēc toto? Varam savā strapā uz kādu alus kasti (Užavas, Valmiermuižas, Bauskas,Tērvetes) saderēt. Es saku, ka nevinnēs Loko trīs spēles pēc kārtas, Tu saki, ka vinnēs (pietam 75%). Vai arī pats netici tam ko saki?
arī alu nepilngadīgiem nepārdod. diez vai vins varees prasiit mammai, lai nopeerk kasti alus, jo zaudēja tev derībās

     [+] [-]

, 2011-03-11 13:39, pirms 13 gadiem
Juliuss Šuplers "....Uz mums netiek izdarīts spiediens, ka mums jāspēlē finālā.....

Kā tad paliek ar komandas vadības izvirzīto mērķi?

     [+] [-]

, 2011-03-11 18:20, pirms 13 gadiem
orlis rakstīja: Juliuss Šuplers "....Uz mums netiek izdarīts spiediens, ka mums jāspēlē finālā.....

Kā tad paliek ar komandas vadības izvirzīto mērķi?
"Izvirzīts mērķis" un "spiediens" nav gluži viens un tas pats.

     [+] [-]

, 2011-03-11 19:22, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Toto nespēlēju, bet dodu par to 75% ka tā būs.
Es labprāt pieņemtu tādas derības. Ja Tu vēl piedāvā tādu koificentu...

     [+] [-]

, 2011-03-11 20:29, pirms 13 gadiem
Sērijā tā pāt kā pret Maskavu,tgd Rīgā 2 uzvaras,Jaroslavļā zāģis,pēctam Rīgā uzvara visā sērijā

     [+] [-]

, 2011-03-12 11:19, pirms 13 gadiem
Jā, spēka spēles pietrūkst. Piekrītu iepriekš teiktajam, ka nevajag spēlēt no aizsardzības, bet no agresīvas aizsardzības...