Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Ābols: "Pirmajās divās trešdaļās spēles nebija vispār - labi, ka bija tikai 1:1"

Agris Suveizda

Ābols: "Pirmajās divās trešdaļās spēles nebija vispār - labi, ka bija tikai 1:1"
Artis Ābols
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols pēc uzvaras pār Minskas "Dinamo" (4:2) sacīja, ka komandai paveicās, ka pēc divām trešdaļām rezultāts bijis tikai 1:1. Toties ar trešo trešdaļu Ābols jau bija apmierināts, taču uzsvēra, ka lietas, kas vairākumā strādāja šodien, nākamajā spēlē jau var tikt atkostas.

Minskas "Dinamo" galvenais treneris Ļubomirs Pekovičs: "Domāju, ka spēle izšķīrās otrajā trešdaļā. Pie rezultāta 1:0 mums bija vairākas labas iespējas, kuras nerealizējām, bet pretinieki savas pēc tam izmantoja. Un vispār pretinieki vienkārši meta precīzāk nekā mēs. Cīnījāmies līdz beigām, varējām gūt vēl vārtu."

Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols: "Varu atviegloti nopūsties, jo pirmajās divās trešdaļās spēle, kā jau varēja paredzēt, bija ļoti smaga. Pēc šīs nedēļas pauzes jau paredzēju, ka tā būs, un diemžēl tas piepildījās. Spēles nebija. Klumburējām visos stūros, visas divcīņas zaudējām, bijām otrie pie ripas. Nekādas spēles mums nebija. Rezultāts 1:1 pēc otrās trešdaļas bija labākais iespējamais. Paši šo iespēju sev bijām saglabājuši un trešajā trešdaļā arī izmantojām. Ar trešo trešdaļu un trim punktiem varu būt apmierināts."

Vaicāts, vai trīs vārti nozīmē, ka izdevies uzlabot spēli vairākumā, Ābols atbildēja, ka pie tās ir jāstrādā visas sezonas garumā: "Jā, šo to pamainījām. Tas bija redzams pirmajā vārtu guvumā, un varam būt priecīgi, ka tas izgāja cauri. Taču tas gāja cauri šodien, nav zvanīts, ka tas ies cauri arī rīt. Video ir pieejams visiem, pretinieki skatās. Tas ir radošs darbs visas sezonas garumā, un daudz kas ir atkarīgs no pašiem spēlētājiem. Sazīmēt ir tikai viena lieta."

Ābols komentēja arī jaunos noteikumus un tiesāšanas manieri: "Līga propagandē, ka līdz šim diezgan daudz tika laists cauri, ko nelaiž cauri starptautiskā līmenī vai pasaules čempionātā. Skaidrs, ka standartam ir jābūt vienādam. Bet tiesneši, tāpat kā mēs, ir dzīvi cilvēki, un tas ir subjektīvs lēmums – viens par to iedod divas minūtes, bet cits ne."

"Protams, negribētu redzēt vai piedzīvot to, ka visa spēle pārvērstos tikai par vairākuma izspēlēšanu. Ka nopērc kaut kādus meistarus un stāvi un smaidi, kā viņi sarauj gabalos pretinieku, bet spēles pieci pret pieci kā tādas nebūtu vispār. Jā, pa 10-12 minūtēm – tas ir normāli, bet negribētu piedzīvot, ka katra komanda spēlētu pa 20 minūtēm mazākumā," Ābols turpināja. "Hokejs ir pats ātrākais sporta veids. Tas ir kontakta sporta veids. Visi grib redzēt cīņu, grūstīšanos, nevis tikai to, kā pieci izspēlē ripu pret četriem. Tad pazūd viss hokeja skaistums."

  +9 [+] [-]

, 2014-09-06 20:23, pirms 10 gadiem
Pēdējie teikumi intervijā - TIEŠI TĀ!!!!!! Man pilnīgi līdz kaklam tie noraidījumi. Vispār nekādas spēles. Ne sišsanās, ne grūstīšanās, nekā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2014-09-06 21:30, pirms 10 gadiem
Ābolam var piekrist gandrīz visā. Tikai tāds sīkums - ātrākais sporta veids pasaulē ir lakross.

  +3 [+] [-]

, 2014-09-06 21:33, pirms 10 gadiem
Slovan un Medveschak spēlē kopumā tika sapelnītas 64 soda minūtes. Noņemot 10, kas tika iedotas par disciplināro pārkāpumu, paliek 54 soda minūtes (27 divu minūšu noraidījumi), un tikai vienu reizi tas bija abpusējais noraidījums. Grūti pat iedomāties kādu piemērotu vārdu kā lai šādu situaciju apzīmē - izmiekls, fars, antihokejs?

  +2 [+] [-]

, 2014-09-06 21:38, pirms 10 gadiem
Pēc būtības ir tā, ka tagad hokejistiem aizsargājoties nūju nevajadzētu atraut no ledus un vairāk izmantot ķermeni, spēka paņēmienus.