Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

"Avs" uzņems "indiāņus"

Andrejs Siliņš

"Avs" uzņems "indiāņus"
Kārlis Skrastiņš aizsardzībā.
Foto: AP

4:30 pēc Latvijas laika šonakt Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) Kārļa Skrastiņa Kolorado "Avalanche" mājās Denverā aizvadīs kārtējo spēli pret Čikāgas "Blackhawks".

Pirms Zvaigžņu spēles pārtraukuma Čikāga piedzīvoja minimālu zaudējumu, ar 0:1 mājās piekāpjoties Kolumbusas "Blue Jackets". Sezonas pirmā puse "indiāņiem" nebūt nav izdevusies tā, kā gribētos - 50 spēlēs piedzīvotas 27 sakāves, četras no kurām gan tikai pagarinājumā vai pēc soda metineu sērijas. Ar šādiem cipariem "Blackhawks" Rietumu konerencē ieņem vien priekšpēdējo 14. vietu.

Tiesa, tālu nav arī 13., 12. un patiesībā pat 9. vieta, kurā atrodas šīs nakts pretinieki "Avalanche". Sezona ir gara un iespējas pakāpties augstāk joprojām pastāv. To saprot arī Čikāgas galvenais treneris Deniss Savārds, kurš ar nelielu kritikas devu vēršas pie spēlētājiem: "Lai kaut ko sasniegtu šajā līgā, ir jāgrib un jāvar strādāt. Ttevi var dauzīt, savainot, bet nu un? Pēdējo reizi, kad pārbaudīju, tu par to pelni ļoti solīdu naudu."

Pēdējo reizi Čikāga izslēgšanas spēlēm kvalificējās tālajā 2001./02. gada sezonā, kad arī pēdējo reizi izcīnīja vairāk uzvaras nekā piedzīvoja zaudējumus. Šobrīd komandai jau desmit zaudējumi pēdējās 14 spēlēs un līdz pat 17. februārim "Blackhawks" spēlēs tikai izbraukumos. Interesanti, ka tieši pirmā mājas spēle pēc šīs sērijas būs pret Kolorado vienību, ar kuru jāsacenšas arī šonakt.

Par "Blackhawks" labāko vārtu guvēju kļuvis Patriks Šarps, kuram 22 vārtu guvumi, taču par īsteno līderi drīzāk varētu uzskatīt Šarpa vārda brāli - Patriku Keinu. Savā pirmajā profesionāļa sezonā 19 gadus vecais Keins guvis 12 vārtus un atdevis 33 rezultatīvas piespēles un ar 45 punktiem joprojām ir labākais debitants līgā. "Pirms sezona sšķita, ka būšu labāks tieši uzbrukuma noslēgumā, taču pagaidām redzu sevi kā labāku piespēlētāju. Ceru, ka kļūšu labāks arī vārtu gūšanā. Domāju, ka tam vienkārši nepieciešams laiks," pārliecināts ir Keins.

"Avalanche" joprojām ir bez saviem lielajiem "dūžiem" sastāvā - Pols Štastnijs nebūs pieejams vēl vismaz nedēļas divas, bet Džo Sakiks un Raiens Smits sastāvā peč optimistiskākajām prognozēm varētu atgriezties vien marta mēnesī.

Betway.com prognozes.
Avalanche 2.10
Neizšķirts 4.10
Blackhawks 2.75

Izmantotie resursi:
www.nhl.com
www.betway.com

     [+] [-]

, 2008-01-30 20:02, pirms 17 gadiem
vēlviens gudrinieks atradies

Ja tu nezini, tad angliski aita ir sheep, bet ja tu domā avi, tad angliski tā rakstās ewe, tā kā nejauc divas dažādas lietas.

Avs ir pieņemts Avalanche saīsinājums, tikpat labi varēja rakstīt "Lavīnas" uzņems "indiāņus"

     [+] [-]

, 2008-01-30 20:05, pirms 17 gadiem
Puisītis_no_Milānas

"Avs" ir visai populārs "Avalanche" saīnājums Ziemeļamerikā un tas, ka latviski tas nozīmē "aita" ir vnk sakritība.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-01-30 20:09, pirms 17 gadiem
Tā pat piem. Capitals saīsina uz Caps, Ziemeļamerikā ļoti populāri ir saīsināt visu ko vien var saīsināt, tā pat piem. Alenu Aiversonu komentētāji parast nesauc pilnā uzvārdā, bet lieto saīsinājumu AI (ei-ai)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-01-30 20:14, pirms 17 gadiem
Nu tos pašus Kovaļčuku un Ovežkinu sauc ar Kovi un Ovi, nemaz nerunājot par Židrūnu Ilgauski, kas vienkārši ir Z.

     [+] [-]

, 2008-01-30 20:14, pirms 17 gadiem
Lai gan vēlu latviešiem veiksmi NHL, bet ļoti ceru uz čikāgiešu uzvaru... Tie punkti viņiem noderēs, lai iekļūtu PlayOff
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-01-30 20:23, pirms 17 gadiem
Pilnais nosaukums viņiem Ilgauskam ir BIG-Z (big zīī)

Tā uz sitienu nevienu nevaru iedomāties, bet piem. Biedriņu sauc par Beans (kip pupiņa , bet to vairāk Warriors fani lieto)

     [+] [-]

, 2008-01-30 20:38, pirms 17 gadiem
Jauzwar!!

     [+] [-]

, 2008-01-30 20:44, pirms 17 gadiem
Starp citu, - par nosaukumiem, - kurš zina kāpēc Montreal Canadiens tiek dēvēti par " Habs " ? Izsludinu konkursu, kurš pateiks , tam došu kliņģeri !

  +3 [+] [-]

, 2008-01-30 21:04, pirms 17 gadiem
Legend wants it that the "H" on the Canadiens logo stands for "Habs" instead of Club de Hockey Canadien. The fable began in 1924 when US reporter Tex Rickard was falsely informed by someone that the "H" stood for "habitant", a french word that in those days was used to refer the farmers of Quebec.

Rickard was told that the french players on the team came from farms and were therefore, "habitants". At the time, the Canadiens were viewed upon as the french team of Montreal, whereas the Montreal Maroons were the english team.

While the nickname "Habs" resulted from this disinformation to Rickard, the "H" in the logo has always stood for Hockey, it is taken from the club's official name "Club de Hockey Canadien". The Canadiens are also referred to as "Les Tricolores" (the team with three colours), "Les Glorieux" (The Glorious Ones), and "La Sainte Flanelle" (The Holy Flannel).

     [+] [-]

, 2008-01-30 22:45, pirms 17 gadiem
kur var netaa redzeet speeli????

     [+] [-]

, 2008-01-31 09:01, pirms 17 gadiem
Vot cemme, kliņģeri nokavēju...
Ja par fanošanu- Leflēr! Vai Tev kā franču izcelsmes transkriptologam tomēr nenāktos slimot tieši par komandu, kuru dēvē par HABS? Šķiet, ka viņu halles griestos karājas arī krekls ar 79 nummuru (Gijs Leflērs).