Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

U18 pasaules čempionātu ar uzvarām iesāk Zviedrija un Čehija

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

U18 pasaules čempionātu ar uzvarām iesāk Zviedrija un Čehija
Foto: imago images/Pius Koller/Scanpix.ee

Teksasas pilsētas Dalasas piepilsētās Frisko un Pleino šonakt sācies 2021. gada U18 pasaules čempionāts hokejā. Turnīru ar uzvaru izdevās sākt Zviedrijas un Čehijas junioru izlasēm, kas ar 5:1 un 3:1 pieveica attiecīgi Baltkrieviju un Vāciju.

Latvijas izlasei pirmā spēle pret Šveici paredzēta četros no rīta pēc Latvijas laika, taču jau pusnaktī A grupā uz ledus kāpa Zviedrijas un Baltkrievijas izlases. Tieši Zviedrijas juniori izcīnīja uzvaru savās mājās iepriekšējā pasaules čempionātā 2019. gadā.

Rezultātu pēc spēlētām tieši piecām minūtēm vairākumā atklāja "Leksands" uzbrucējs Īsaks Rosens, izvirzot Zviedriju vadībā - 1:0. Pirmajā periodā Zviedrija izpildīja 14 metienus, tomēr vārtos drošs bija Ivans Žigalovs. Otrajā trešdaļā pēc skaista reida pārsvaru dubultoja Fabians Lisels, tomēr vēlāk pats nopelnīja noraidījumu un ļāva baltkrieviem vienus vārtus atgūt - vairākumā pēc skaistas izspēles precīzs bija Daņila Klimovičs. Perioda beigās divu vārtu pārsvaru atjaunoja Arvids Eljass, bet pēdējos divus vārtus zviedri iemeta jau pašās spēles beigās - 5:1.

Paralēlajā spēlē B apakšgrupā Frisko Čehijas izlase ar 3:1 pieveica Vāciju. Izšķirošo pārsvaru čehi ieguva otrajā trešdaļā, kurā tie nomētāja savus sānsenšus ar 15-2 un uzvarēja periodu ar 2:0. Goda vārtus Vācijas izlase iemeta vairākumā piecas minūtes pirms spēles beigām.

U18 pasaules čempionāts, pirmā diena

SpēleRezultāts
Čehija - Vācija3:1
Zviedrija - Baltkrievija5:1
Latvija - Šveice04:00
ASV - Krievija04:00