Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Miris Ungārijas hokeja izlases spēlētājs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Miris Ungārijas hokeja izlases spēlētājs
Gabors Očkai (no labās) Rīgā
Foto: AFP

Šonakt 34 gadu vecumā miris Ungārijas hokeja valstsvienības spēlētājs Gabors Očkai, kura nāves iemesls ir sirdstrieka. Februārī Očkai spēlēja savā nacionālajā izlasē Olimpiskās kvalifikācijas turnīrā Rīgā.

Vēl februārī Očkai aizstāvēja Ungārijas nacionālās izlases krāsas Olimpiskās kvalifikācijas turnīrā Rīgā. Valstsvienības rindās Očkai pavisam nospēlējis 187 mačus, tajā skaitā pagājušā gada pasaules čempionātā 1.divīzijā, kurā ungāri izcīnīja tiesības spēlēt elites grupā.

Šo sezonu Očkai pavadīja Sēkešfehērvāras klubā ''Alba Volan'' un pagājušās nedēļas beigās kļuva par Ungārijas čempionu. Viņam šis bija jau 10. valsts čempiona tituls. Trīs reizes Očkai atzīts par Ungārijas čempionāta labāko spēlētāju.

Jau iepriekš Očkai konstatētas veselības problēmas, kuras saistītas tieši ar sirdi, taču ārsti hokejistam atļāvuši turpināt karjeru, jo hokejists vairākas reizes izgājis regulārās pārbaudes, kurās nekas nopietns vairs netika konstatēts.

"Vēl tikai vakar zvanīju Gaboram, lai apsveiktu viņu vārda dienā. Viņš sūdzējās par nelielu nogurumu, bet nodomāju, ka tas ir tāpēc, ka nupat beidzies Ungārijas čempionāts - tas no viņa prasīja daudz spēka," pastāstīja Ungārijas nacionālās hokeja izlases kapteinis Balašs Kandjals.

Očkai 1992. gada Pasaules jauniešu čempionātā kļuva par rezultatīvāko spēlētāju.

Izmantotie resursi:
mti.hu
allhockey.ru