Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Ja nespēj iemest, neglābs pat Kurelass...

Vakar Latvijas Atklātā čempionāta (LAČ) spēlē LSPA ledus hallē tikās mājinieki ''LSPA Rīga'' hokejisti pret viesiem no Daugavpils "Juniors". Īpašu intrigu šajā cīņā neviens negaidīja, bet spēle tomēr izvērtās ļoti interesanta.

Pārsteigumu periods

Pašā spēles sākumā, uzmetot aci skatītāju skaitam hallē, vairāk par 20 līdzjutējiem saskaitīt neizdevās. Parasti bija vairāk, bet lai nu kā cerība bija, ka spēles laikā halles tribīnes vēl pildīsies. Laukumā iznāca abas komandas un tad nu bija jāzīlē kuri ir tie "juniori" un kuri nav, jo Daugavpilij, lai gan laukumā bija daudz jaunu čaļu, ar režģi spēlējošos varēja saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem. Tāda kārtīga komanda gandrīz vai, ar vienu U-18 maiņu.

Bet spēles sākumā nekas neliecināja par to, ka tajā ir iespējama intriga. Trešās minūtes sākumā, pa krieso malu uz vārtiem izrāvās Vladimirs Borovkovs, apspēlēja Daugavpils aizsargu, tad arī vārtu vīru Kurelasu, un uz tablo iedegās 1:0 mājinieku labā. Nekādu pārsteigumu...

Pārsteigumi gan sākās un, pie tam visai drīz, kad LSPA vārtuvīrs Enkuzēns neveiksmīgi paklūp vārtu priekšā, vārti ir brīvi un Vabiščevičs šokē hallē sanākušās spēlētāju draudzenes, čomus, vecākus un visus pārējos interesentus. Rezultāts jau neizšķirts.

Lieki teikt, ka šāds notikumu pavērsiens mājiniekus nu nekādi neapmierināja un spēle pilnībā pārgāja uz Daugavpils junioru zonu. Latgalieši aši nopelna divus noraidījumus un minūte jāspēlē trijatā pret pieciem. Ar varenām vārtsarga Kurelasa un viņa aizsargu pūlēm, LSPA hokejistiem netiek ļauts gūt vārtus. Ko neizdara rīdzinieki, to, tikko izgājis no noraidīto soliņa, izdara Aleksandrs Fadējevs- pa savu malu aiziet līdz vārtsargam, to eleganti apspēlē un šoks hallē vēl lielāks. 2:1 un ''Latgale'' vadībā.

Perioda turpinājumā sodus jau pelna abas komandas, bet joprojām bīstamāki ir rīdzinieki. Laikā, kad "Latgale" izspēlē vairākumu, ''junioru" aizsargs uz zilās līnijas atdod ripu Bullītim, tas iziet viens pret vienu pret vārtsargu, bet Kurelass ir vietā. Jau ne pirmo reizi šai spēlē un, kā izrādās, arī ne tuvu ne pēdējo. Uz perioda beigām, pateicoties diviem noraidījumiem LSPA komandā, spēle izlīdzinās un periods tā arī noslēdzas. 2:1 Daugavpils "Latgale- Juniors" komandas labā.

Pārtraukumā raksta autoram atmiņā ataust internetā cirkulējošais joks par Kirovu Lipmanu, jeb vienkārši Kiru un to kā tas iestāstījis IIHF amatpersonām par to, ka nevis mūsu klubi spēlē baltkrievu čempionātā, bet gan LAČ ir iekļāvušies 10 Baltkrievijas klubi. Redzot LSPA hallē LAČ spēles laikā blakus Latvijas Republikas un Latvijas Hokeja federācijas karogam lepni plīvojušo Baltkrievijas nācijas []lepnumu jāatceras senais teiciens, ka katrā jokā ir daļa patiesības. Var jau pieņemt, ka leišus mēs uskatām par savējiem, tāpēc viņu karogs nav jāizkar, bet kaut kā neatceros LSPA hallē spēlējam hokeju kopīgā čempī ar Eiropas pēdējo diktatūru.

Kurelass ielaiž, bet nepadodas

Jau otrā perioda 16. sekundē, kad visi skatītāji, kuru skaits hallē nu jau ir teju četrkāršojies, vēl nav atgriezušies no pīppauzes svaigā gaisā vai seriāla (vai kā tamlīdzīga) skatīšanās kafejnīcas TV, Bullītis otrreiz spēlē nozog ripu daugavpilietim un iziet viens uz vienu pret vārtsargu. Šķiet, ka uzbrucējam tāds uzvārds ticis nepelnīti, jo arī otrreiz Kurelass metienu atvaira. Un pēc tam sākas tāda metienu krusa, ka tik vien jāatkārto- Kurelass, Kurelass, atkal Kurelass. LSPA spēlē vairākumā, metieni ir, bet vārtu kā nav, tā nav...

Otrā perioda 7. minūtes sākumā tomēr notiek nenovēršamais. Balakuns no aizvārtes vārtu priekšā padod ripu Virkstenim un rezultāts kļūst 2:2. Rīga turpina uzbrukt, bet nu jau ar 6 laukuma spēlētājiem, kā dēļ seko divminūšu sods un arī kārtējā junioru kļūda un vēl viens izgājiens pret vārtsargu Kurelasu. Arī šoreiz "Latgales" vārtsargs neļauj pretiniekam gūt vārtus.

Spēle visu otro periodu norisinās Daugavpils zonā un likumsakarīgi, ka 33. minūtē pēc teicamām Kuplā un Bullīša piespēlēm, Borovkovs gūst savus otros vārtus spēlē un panāk jau minimālu pārsvaru mājiniekiem- 3:2. Turpinājumā LSPA spēlētājs vēlreiz iziet viens pret vienu pret Kurelasu, bet ceļu uz vārtiem ripa atkal neatrod, vārti ir izgrūsti, divminūšu noraidījums daugavpiliešiem un Kurelass guļ uz ledus. Iespējams, ka savainojums ir nopietns, lai gan pēc pāris mirkļiem jau vārtsargs ir piecēlies un gatavs turpināt spēli.

Līdz otrā perioda beigām atlikušas 20 sekundes, spēle noris tāpat kā iepriekš, LSPA uzbrūk, bet Kurelass rūpējas par to, lai gala rezultāts nekļūtu pavisam neglīts. Visi jau gaida perioda beigu signālu, kad skaistāko spēles kombināciju izspēlē Bullītis ar Upīti, bet Indrašim atliek tikai uzlikt treknu punktu uz "i". Nulle cerību Kurelasam un pārtraukumā ejot, redzot spēles attīstību un abu komandu iespējas, jau diezgan drošs LSPA pārsvars- 4:2.

Nekādu pārsteigumu

Trešā perioda pašā sākumā LSPA hokejistiem ir iespēja gūt vēl vienus vārtus. Šoreiz kļūdās Kurelass, kas, cenšoties piesegt vārtu stūri, mazliet paklūp. Tiesa, kļūdās arī rīdzinieks, atlaižot ripu par tālu, tāpēc vārti uz mirkli ir drošībā. Trešās minūtes beigās, turpinoties milzīgajam LSPA spiedienam, rīdziniekiem kārtējo reizi ir teicama iespēja gūt vārtus, bet atkal vietā ir vārtsargs un daugavpiliešu aizsargi.

Tad, kad 5 minūtes periodā jau ir nospēlētas, no Bullīša un Indraša piespēlēm, Kurelasu caursit Upītis. Nu jau rezultāta starpība ir trīs ripas un redzot to, ka daugavpilieši rīdziniekus pārspēj tikai izdarīto spļāvienu skaita ziņā, sēžot uz soliņa, kļūst skaidrs, ka uzvaras vilciens uz Daugavpili jau ir nokavēts. Joprojām turpinās Kurelasa bombardēšana no visām pusēm un vienīgais ar ko cenšas atbildēt juniori ir mēģinājumi aizskriet kādos pretuzbrukumos.

Ap 12. minūti pie LSPA vārtiem izceļas nelieli asumi, tomēr pa laimi tas nav nekas nopietns. Šķiet, ka abas komandas saprot, ka spēles liktenis jau ir izšķirts. Daugavpilieši atkal nopelna noraidījumu, LSPA spēlētājs jau kārtējo reizi iziet viens pret vienu pret Kurelasu un kārtējo reizi izgājienu nerealizē. Pusminūti līdz spēles baigām noraidās arī rīdzinieki.

Daugavpils juniori sāk savu pēdējo ofensīvu. Sākoties spēles pēdējai minūtei, tiek nolemts mainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un Kurelass, kas spēlē atvairījis krietni vairāk metienu kā Masaļskis slavenajā spēlē pret Somiju, pamet savu cietoksni. Tiesa, vārtsargs vēl nepaspēj pat pieslidot pie sava soliņa, kad, sešas sekundes pirms spēles beigām, ripa jau ir LSPA vārtos. Dobrovoļskis no Pelša un Fadejeva piespēlēm gūst trešos vārtus savas komandas labā un LHF oficiālajā mača protokolā laiks, kurā gūti vārti atšķiras no reālā tikai par 9 minūtēm... Latvijas Atklātais čempionāts hokejā.

Līdz ar šīs spēles galaiznākumu, LSPA atguva pirmo vietu LAČ turnīra tabulā, bet "Latgale-Juniors" hokejisti droši vien neapdraud ne sestajā vietā esošo Prizma- Hanza, ne arī viņus adraud pēdējā vietā čempionātā esošie jaunie Rīga- 18 hokejisti.

Izmantotie resursi:
lhf.lv

Slēpts komentārs: cizik

  +8 [+] [-]

, 2008-11-20 13:03, pirms 16 gadiem
baigais raksts.. par LAČ neinteresējos, bet raksts izdevies...

 +10 [+] [-]

, 2008-11-20 13:04, pirms 16 gadiem
vairāk tādus rakstus.... labi izdevies raksts....

  +1 [+] [-]

, 2008-11-20 13:05, pirms 16 gadiem
Ja nespej iemest tad varbut ir jaaiziet uz podu un tur kaut kas jaiemet!

  +5 [+] [-]

, 2008-11-20 13:07, pirms 16 gadiem
intriģējošs stāsts....

  +5 [+] [-]

, 2008-11-20 13:09, pirms 16 gadiem
Nu, moins - visu cieņu autoram!!
Par kuru vēl spēli ir tāds apraksts uzrakstīts!!!

btw - iepriekš forumos cirkulēja info, ka Kurelass devies uz Īriju - uz Latvian Hawks. Tad jau sanāk, kā tā ziņa ir falša.

  +3 [+] [-]

, 2008-11-20 13:11, pirms 16 gadiem
ir divi brali,tik kurw staveja?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2008-11-20 13:14, pirms 16 gadiem
Vai vin6 spele U-18 ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-11-20 13:21, pirms 16 gadiem
cizik rakstīja: kuregass ir labs vartsargs,vinu vajag uz dinamo rigu,un vel es gribetu atzimet kokinu un lescovu abi perspektivi!
BLJAVIENS,laikam pawi rakstija.viniem tikai ar 95gada puiweliem spelet

  +4 [+] [-]

, 2008-11-20 13:59, pirms 16 gadiem
labs raksts!

  +1 [+] [-]

, 2008-11-20 13:59, pirms 16 gadiem
Jā, samērā oriģināls rakstiņš
Pat par Dimano tādi nav
Diezgan negaidīti laba Kurelasa spēle, ņemot vērā , ka šamais tomēr diezgan daudz vārtus laiž iekšā.

  -2 [+] [-]

, 2008-11-20 14:03, pirms 16 gadiem
Jautājums autoram:
vai Tev arī Vabiščevičs no visiem U-23 spēlētājiem izteikti tehniskākais liekas, vai MAN tikai tā izskatās?
Protams , viena lieta ir tehnika, pavisam cita, ka nekrīt tomēr tie vārti.

  -4 [+] [-]

, 2008-11-20 14:09, pirms 16 gadiem
uzkatu Latveli par zosi! gars kakls bet tehnisks uzbrucejs ar labam rokam! labs metiens

     [+] [-]

, 2008-11-20 14:15, pirms 16 gadiem
cizik rakstīja: uzkatu Latveli par zosi! gars kakls bet tehnisks uzbrucejs ar labam rokam! labs metiens
Dārzinš ar savā laikā bij zosu piuka....

     [+] [-]

, 2008-11-20 14:19, pirms 16 gadiem
Tiešām labs raksts!
Patīk arī, ka tiek pastāstīts par apkārtējo atmosfēru (skatītājiem,BLR karogu utt.).
Tikpat interesanti kā lasīt Matuļa rakstus

     [+] [-]

, 2008-11-20 14:45, pirms 16 gadiem
archy0 rakstīja: Jautājums autoram:
vai Tev arī Vabiščevičs no visiem U-23 spēlētājiem izteikti tehniskākais liekas, vai MAN tikai tā izskatās?
Protams , viena lieta ir tehnika, pavisam cita, ka nekrīt tomēr tie vārti.
Pasaki,kads bija vina pirmais treneris un es pateikwu kads vins speletajs

     [+] [-]

, 2008-11-20 15:17, pirms 16 gadiem
Hallē bija Baltkrievijas karogs tāpēc, ka dažas mūsu jauniešu komandas spēlē BLR čempionātā un spēles notiek arī LSPA hallē.

     [+] [-]

, 2008-11-20 15:21, pirms 16 gadiem
zzk rakstīja: Hallē bija Baltkrievijas karogs tāpēc, ka dažas mūsu jauniešu komandas spēlē BLR čempionātā un spēles notiek arī LSPA hallē.
vai tad "Latvijas Bērza" jauniešiem spēles ir LSPA hallē?

     [+] [-]

, 2008-11-20 15:22, pirms 16 gadiem
zzk rakstīja: Hallē bija Baltkrievijas karogs tāpēc, ka dažas mūsu jauniešu komandas spēlē BLR čempionātā un spēles notiek arī LSPA hallē.
un ja Halle pirms tam būtu bijis ''amatieru salidojum'' no dažādām valstīm tad tiem karogiem ar tur droši vien vieta atrastos....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-11-20 15:38, pirms 16 gadiem
Par Lietuvas karogu jautājums vietā - Energija mūsu čempionātā spēlē jau vairākus gadus, bet viņu karogu es nekad Piņķos, LSPA, Ogrē vai savulaik RSP neesmu redzējis (ja kāds ir redzējis, tad palabojiet mani).

Attiecībā uz Baltkrievijas karogu - cik zinu, arī Piņķos to pēc BAČ mača neņem nost un tas tur ir arī pārējā laikā, kad notiek jauniešu, amatieru u.c. spēles. Par Ogri, Liepāju vai Daugavpili nemāku teikt.

     [+] [-]

, 2008-11-20 15:59, pirms 16 gadiem
Jopis25 rakstīja: Dārzinš ar savā laikā bij zosu piuka....
Diemžēl ir joprojām ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-11-20 19:59, pirms 16 gadiem
Nu Kurelashs tieshaam vakar raavaas melnaa miesaas, taapeec nav briinums, ka tagad tik ljoti apspriests tiek...

  -1 [+] [-]

, 2008-11-20 20:02, pirms 16 gadiem
archy0 rakstīja: Jautājums autoram:
vai Tev arī Vabiščevičs no visiem U-23 spēlētājiem izteikti tehniskākais liekas, vai MAN tikai tā izskatās?
Protams , viena lieta ir tehnika, pavisam cita, ka nekrīt tomēr tie vārti.
Kas tas par U-23? Pie tam Vabishcheevichs ir 90. gads... Vakar speeleeja Renats. Vadims ir pie lielaas Latgales (un vinjsh ir 89.gads)...

  -1 [+] [-]

, 2008-11-20 20:04, pirms 16 gadiem
es savukaart lasot rakstu domaaju vai Kurelass tieshaam ir pametis Latvian Hawks!! taa arii nevienu reizi rakstaa netiek piemineets vaards!
labu sniegumu vaartos demonstree arii Irijaa speeleejoshais Kurelass!!

  -3 [+] [-]

, 2008-11-20 23:32, pirms 16 gadiem
ods18: BLJAVIENS,laikam pawi rakstija.viniem tikai ar 95gada puiweliem spelet
tu esi faking esholj! Es vinjus zinu, ljoti perspektivi speletaji!!! Es esmu spelejis viena komanda ar Kokinu un Kuregasu! Kokins ljoti eleganti spele uz "peta4ka" , bet kuregasam vispar jaspele dinamo riga! Masaljska un Naumova vieta! Gribu atzimet ari Shevchenko!

  +2 [+] [-]

, 2008-11-21 21:35, pirms 16 gadiem
Vieni negribēja otri nevarēja (pirmā spēle Daugavpilī 10:2 LSPA labā), bet Latgalei tiešām tik četri spēlēja ar restītēm...