Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

9 to 5 (Italian) job

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

9 to 5 (Italian) job
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Latvijas hokeja valstsvienība turpina labu tradīciju, trešo reizi pēc kārtas kvalificējoties Pasaules nozīmīgākajam turnīram – Ziemas Olimpiskajām spēlēm.

Vīnu hokeja valstībā neielaiž
Olimpiskie hokeja turnīri vērtības un popularitātes ziņā ir kārtu priekšā Pasaules hokeja čempionātiem. Līdz 1996. gadam turnīra kvalitātes ziņā IIHF Pasaules čempionāti zaudēja arī Kanādas Kausam, kas reizi četros gados (1976, 1981, 1984, 1987, 1991) pulcēja planētas labākos ripas un nūjas meistarus. Pārdēvēts par Pasaules Kausu (PK), tas līdz šim noticis divas reizes (1996. un 2004. gadā), bet trešā balvas izcīņa plānota 2011. gadā.

Atšķirībā no PČ, Olimpiskajās spēlēs un Pasaules Kausā piedalās mazāks komandu skaits un šiem turnīriem kvalificēties ir liels gods. Tāpēc varam tikai apsveikt Latvijas valstsvienības hokejistus, kuri ar trīs uzvarām pavēruši ceļu uz īstajiem hokeja elites svētkiem. Olimpiskais hokejs ir Notikums arī hokeja dzimtenē Ziemeļamerikā un šī turnīra divu nedēļu laikā tas iegūst ievērojami lielāku televīzijas, reklāmdevēju un sponsoru interesi nekā Pasaules čempionāti.

No Ziemeļamerikas skatpunkta Pasaules čempionātus grūti nosaukt par „Lielā septiņnieka” – Kanāda, Krievija, ASV, Zviedrija, Čehija, Somija un Slovākija – sacensībām. To lieliski parādīja pērnais turnīrs Kanādā. Komandas no Atlantijas okeāna otras puses NHL un citu Ziemeļamerikas līgu izslēgšanas spēļu laikā Kļavas lapu zemē un vēl jo vairāk tās dienvidu kaimiņienē interesēja reti kuru.

Eiropā hokeja ģeogrāfiskā izplatība arī nav visaptveroša, faktiski paliekot Vecās Pasaules alus-šņabja zonā no Alpiem līdz Urāliem. Palaikam A grupā parādās kādas vīna zemes – Francijas, Itālijas vai nupat Ungārijas – pārstāvji, bet desmitniekā nevieni no viņiem nav nostiprinājušies.

MVP Sergejs Naumovs
Tiktāl par hokeja ģeogrāfiju un turnīru rangu. Atgriežoties pie Latvijas triumfa Olimpiskajā kvalifikācijā, mans turnīra vērtīgākais spēlētājs ir Sergejs Naumovs. Tieši pateicoties Sergeja „mūrim”, latvieši tika galā ar ukraiņiem un itāliešiem, jo uzbrukumā viegli negāja, sāncenšu vārtos piektdien un svētdien vairāk par četrām ripām neiemetot. Un panākums Naumovam piestāv vislabāk, jo hokeja Olimpā viņš ir jau divdesmit gadus. Melnā darba darītājs, tuvā un tālā atbalsta sniedzējs, kurš izkalis pats savu Olimpisko ceļazīmi (pirms četriem gadiem spēlē ar Baltkrieviju Sergejs sargāja Latvijas vārtus pirmajā trešdaļā).

Pārfrāzējot rindas par trīs vīriem, kurus apbrīnoja no Daugavas līdz Gaujai, šajā simboliskajā trijniekā līdzās Naumovam jāieraksta turnīra MVP balvu saņēmušais Jānis Sprukts un talantīgais uzbrucējs Mārtiņš Karsums. Tieši vīri ar devīto (Karsums) un piekto (Sprukts) numuru noteica toni Latvijas uzbrukumā un te būtisks ir Ziemeļamerikas faktors, jo abi nosauktie ir savu komandu līderi, kamēr šajā okeāna krastā savu komandu galvenie vilcēji ir tikai retais.

Nākamā pietura – Vankūvera.

Nel Blu Dipinto Di Blu (Volare), Domenico Modugno

  -2 [+] [-]

, 2009-02-08 21:16, pirms 15 gadiem
Nez kapēc man tā "Volare" ļoti patīk...

  +1 [+] [-]

, 2009-02-08 21:18, pirms 15 gadiem
labs video
un Naumovs pēc manā mdomām ir arī MVP

  +1 [+] [-]

, 2009-02-08 21:20, pirms 15 gadiem
Raksta (bloga) mērķis?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2009-02-08 21:56, pirms 15 gadiem
alexy rakstīja: Raksta (bloga) mērķis?
Blogists izsaka savu viedokli par hokejā notikušo.

  -4 [+] [-]

, 2009-02-08 22:34, pirms 15 gadiem
Reaktors rakstīja: komentāra mērķis?
Nu, ja man savs laiks jātērē, manuprāt, sviestainu "rakstu" lasīšanā, gribēju noskaidrot, varbūt kāds cits ir sapratis tā jēgu! Sorry, nepamanīju, kurš ir bloga autors

  +5 [+] [-]

, 2009-02-08 23:08, pirms 15 gadiem
Oho, brīnums, ka vēl neviens nav teicis - ''Pēc virsraksta jau varēja noteikt, ka autors Noviks ''
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-02-08 23:38, pirms 15 gadiem
zaabaks8 rakstīja: Nu ja tu tā vēlies:pēc virsraksta jau varēja pateikt ka autors Noviks
zb, ka pie katra Novika raksta šāds komentārs

     [+] [-]

, 2009-02-09 00:11, pirms 15 gadiem
Nu par to mvp es atļaušos tomēr apšaubīt Novika kunga viedokli. Protams gala rezultāts vienmēr ir arī noteicošais faktors spēlētāja novērtēšanā, bet der atcerēties kaut šodienas spēlē vārtu pārliktni, štangu.. tie bija nenoķertie metieni. Var jau teikt - vārtu taču nebija, bet tas tomēr ir lielas veiksmes jautājums. Rezultāts šodienas spēlē varēja būt arī citādāks (2os no 3 periodiem man bija iespēja ļoti labi redzēt Naumovu darbībā, un brīžiem atlika patiešām vien pārmest krustu, ka viss ir labi beidzies).
Par Spruktu un Karsumu tiešām liels prieks, tikai gribētos atgādināt, ka maiņā ir vēl arī trešais uzbrucējs, kurš šodien nopelnīja 1+1. Nevajag aizmirst Ankipānu. Ja jau celt olimpā, tad visu maiņu.

  +3 [+] [-]

, 2009-02-09 00:15, pirms 15 gadiem
KarlizL rakstīja: zb, ka pie katra Novika raksta šāds komentārs
ko ta tu vari gribeet,vinsh tachu zabaaks

  +2 [+] [-]

, 2009-02-09 11:06, pirms 15 gadiem
alexy rakstīja: Nu, ja man savs laiks jātērē, manuprāt, sviestainu "rakstu" lasīšanā, gribēju noskaidrot, varbūt kāds cits ir sapratis tā jēgu! Sorry, nepamanīju, kurš ir bloga autors
bet Tu tachu vari neteereet savu daargo laiku un nelasiit, neviens tachu nespiezh..

  +1 [+] [-]

, 2009-02-09 23:57, pirms 15 gadiem
Linky rakstīja: Nu par to mvp es atļaušos tomēr apšaubīt Novika kunga viedokli. Protams gala rezultāts vienmēr ir arī noteicošais faktors spēlētāja novērtēšanā, bet der atcerēties kaut šodienas spēlē vārtu pārliktni, štangu.. tie bija nenoķertie metieni. Var jau teikt - vārtu taču nebija, bet tas tomēr ir lielas veiksmes jautājums. Rezultāts šodienas spēlē varēja būt arī citādāks (2os no 3 periodiem man bija iespēja ļoti labi redzēt Naumovu darbībā, un brīžiem atlika patiešām vien pārmest krustu, ka viss ir labi beidzies).
Par Spruktu un Karsumu tiešām liels prieks, tikai gribētos atgādināt, ka maiņā ir vēl arī trešais uzbrucējs, kurš šodien nopelnīja 1+1. Nevajag aizmirst Ankipānu. Ja jau celt olimpā, tad visu maiņu.
jā nu bet bez sprukta un karsuma visticamāk būtu 0+0 vai labākajā gadījumā 0+1! tā nu tas ir! bet tik un tā tas ir tikai labi priekš ankipāna, viņš ir atvēries un iespējams tas viņam daudz deva lai tagad regulāri izceltos ar rezultativitāti!
protams daudz ko parādīja un pierādīja dinamo riga spēlētāji dārziņš un miķelis, īstenībā pat varbūt drusku labāk izskatījās kopā ar herbertu nevis armandu (tas protams ir mans viedoklis, negribu lai te kādam izjaucu sentimentu par tradicionālo bērziņa maiņu), bet visu spēli uztaisīja Sprukts, no malas tiešām viņš skatoties bija līderis, domāja ar galvu (patika ļoti daudz epizodes, piemēram kur viņš ar muguru pret vārtiem visiem izdalīja piespēles ), deva piespēles, izskatījās ka viņš reizē lasa un zīmē un veido uzbrukumu, izcils centra uzbrucējs!
karsums parādīja ka viņam iekšā ir talants un džeks ir tas kurš ņems priekšā vēl ne vienu vien! viņi divi ir galvas tiesu pārāki veči par pārējiem!
naumovs - šīs divas spēles sanāca, bet stabils vilcējs vairs nebūs, vecs, viņš nevar pavilkt 20 spēles kur nu veel 56, bet čempionātā būs neatsverams palīgs!
un beigās protams mēs varam būt tikai un vienīgi pateicīgi ka mūsu valstī ir tāds hokejs un mēs esam tā elitē, mēs vienmēr tur būsim un cerams ka būs vēl kam augt!