Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

KHL skatās uz Eiropu

Juris Miņins
Juris Miņins

Kontinentālās Hokeja Līgas (KHL) prezidents Aleksandrs Medvedevs ir paziņojis, ka viņa vadītajā līgā varētu parādīties vairāki rietumeiropas klubi.

Kā speciāli sasauktajā preses konferencē pavēstīja Medvedevs, tad viņa vadītā līga jau tuvākajā laikā varētu paplašināties līdz 32 vienībām, ziņo sports.ru.

"Esam apsvēruši iespējas izveidot KHL komandas tādās pilsētās kā Parīze, Londona, Milāna. Un tas nav tikai ideju līmenī, tie ir reāli un apspriežami plāni", sacīja Kontinentālās Hokeja Līgas prezidents Aleksandrs Medvedevs.

Jau ziņojām, ka vēl pirms šīs sezonas vairāki rietumeiropas klubi izrādīja interesi par KHL projektu un tika apsvērta iespēja dažus no tiem iekļaut čempionātā pat šosezon, taču vēlāk no šīs idejas gan komandu, gan līgas vadība atteicās.

Izmantotie resursi:
sports.ru

  +1 [+] [-]

, 2008-09-01 17:30, pirms 16 gadiem
Kāpēc A.Medvedevs sauc krievu iepirkšanās pilsētas?! Kāds šīm pilsētām vispār ir sakars ar hokeju?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-09-01 19:19, pirms 16 gadiem
Nu nez vai kas sanaks, jo italija un francija hokejs diezvai bus ipasi populars. Vairak vajadzetu uz skandinaviju skatities + cehija slovakija. A par dienvidu zemem garam. Tur valda FUTBOLS

  +3 [+] [-]

, 2008-09-01 19:41, pirms 16 gadiem
Jelgavas RAF komanda Nākamā kas iekļaujas KHL ...

  +1 [+] [-]

, 2008-09-01 20:07, pirms 16 gadiem
Grūti iedomāties, vai tiešām kāds itāļu sporta fans apmeklēs vietējās Milānas " Valpoličellas" spēli ar kaut kādu Uhtas vai Pavlodaras Traktoru dienā , kad blakus esošajā San Siro stadionā Milāna spēlēs ar Romu vai Juventusu.

  +1 [+] [-]

, 2008-09-01 20:31, pirms 16 gadiem
Aplauzās ar skandināviem, tagad būvē jaunas gaisa pilis

     [+] [-]

, 2008-09-01 20:46, pirms 16 gadiem
Abrags rakstīja: Aplauzās ar skandināviem, tagad būvē jaunas gaisa pilis


kur ir melns uz balta rakstīts, ka aplauzās ar skandināviem uz nākamo sezonu?

  +2 [+] [-]

, 2008-09-01 21:08, pirms 16 gadiem
riat80, 20:46, pirms 19 minūtēm, citēt

Abrags rakstīja: Aplauzās ar skandināviem, tagad būvē jaunas gaisa pilis



kur ir melns uz balta rakstīts, ka aplauzās ar skandināviem uz nākamo sezonu?

Tas tak Abrags. Viņš vēl šodien cer, ka Rīgas Dinamo tomēr rīt nespēlēs (jo nav naudas, nav tas, nav šis..un vispār tāds RD ir neiespējams )

  +1 [+] [-]

, 2008-09-01 21:24, pirms 16 gadiem
kayle rakstīja: Tas tak Abrags. Viņš vēl šodien cer, ka Rīgas Dinamo tomēr rīt nespēlēs (jo nav naudas, nav tas, nav šis..un vispār tāds RD ir neiespējams )


Precīzi! (c) Buļs
Abrags vēl pēc pirmās spēles nemierīgs dīdīsies darba krēslā un cerēs, ka "Dinamo" tiks izslēgti no čempionāta.

Ja kādam ir brīvāks laiks un viņš nezin kā sevi izklaidēt, tad lai eSports.lv arhīvā pameklē ko mūsu mīļais Abradziņš ir teicis kkur pirms pus gada (vai apmēram mēnešiem 5).
Vienīgais, ko es varu viņam ieteikt - Abrag, nespēlē totalizatorus, nevajag!

  -1 [+] [-]

, 2008-09-01 21:33, pirms 16 gadiem
Zviedriem un somiem būs grūti spēkoties ar krievu klubiem šo valstu nodokļu sistēmu dēļ - neko daudz labāku kā RD tie ar nemaz nevar atļauties izveidot - mēs redzējām turnīrā Tamperē, kur RD kā līdzīgs ar līdzīgu cīnijās ar Somijas čempioniem... Bet pašcieņa somiem un zviedriem neļaus uz KHL iet ar tādu mērķi kā RD - tikt 1/8 finālā...

  +1 [+] [-]

, 2008-09-01 21:34, pirms 16 gadiem
riat80 rakstīja: kur ir melns uz balta rakstīts, ka aplauzās ar skandināviem uz nākamo sezonu?


Skandināvu medijos.

     [+] [-]

, 2008-09-01 21:34, pirms 16 gadiem
Vel tak ir haholi kuri arī kādu klubiņu varētu uzorganizēt.

     [+] [-]

, 2008-09-01 22:11, pirms 16 gadiem
Leflērs rakstīja: Grūti iedomāties, vai tiešām kāds itāļu sporta fans apmeklēs vietējās Milānas " Valpoličellas" spēli ar kaut kādu Uhtas vai Pavlodaras Traktoru dienā , kad blakus esošajā San Siro stadionā Milāna spēlēs ar Romu vai Juventusu.

Tātad japlāno lai spēles nenotiek vienā dienā

     [+] [-]

, 2008-09-02 08:41, pirms 16 gadiem
>huy, Leflērs
Nu nez'.... man arī liekas biš dīvaini, ka KHL grib paplašināties uz Parīzi, Romu vai Londonu....ok, tās ir Eiropas (un pasaules) Metropoles, bet nu nav tur hokejs tādā līmenī un galvenais interese par viņu, lai piem. uz tādām KHL (mazpazīstamas, jaunas līgas) spēlēm savāktu pilnu O2 Arēnu Londonā .... skandināvija, Čehija, Slovākija... da kaut tās pašas Šveice vai Vācija vai galu galā tā pati Austrija ir ta piecreiz pateicīgākas valstis kur izvērsties gan hokeja spēles līmeņa, gan arī intereses ziņā....

     [+] [-]

, 2008-09-02 08:58, pirms 16 gadiem
als rakstīja: >huy, Leflērs
Nu nez'.... man arī liekas biš dīvaini, ka KHL grib paplašināties uz Parīzi, Romu vai Londonu....ok, tās ir Eiropas (un pasaules) Metropoles, bet nu nav tur hokejs tādā līmenī un galvenais interese par viņu, lai piem. uz tādām KHL (mazpazīstamas, jaunas līgas) spēlēm savāktu pilnu O2 Arēnu Londonā .... skandināvija, Čehija, Slovākija... da kaut tās pašas Šveice vai Vācija vai galu galā tā pati Austrija ir ta piecreiz pateicīgākas valstis kur izvērsties gan hokeja spēles līmeņa, gan arī intereses ziņā....


Galvenais ir sataisīt šovu un lai tām komandām ir kaut kādi panākumi (Vietas TOP5 teiksim). Anaheima, Sanraiza, Losandželosa, Fīniksa, Tampa jau nu arī nav nekādas hokeja pilsētas, bet, redz, cilvēki nāk... un ja būtu labāki panākumi (dažām no pieminētajām), nākstu arī vēl vairāk.

     [+] [-]

, 2008-09-02 09:07, pirms 16 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Galvenais ir sataisīt šovu un lai tām komandām ir kaut kādi panākumi (Vietas TOP5 teiksim). Anaheima, Sanraiza, Losandželosa, Fīniksa, Tampa jau nu arī nav nekādas hokeja pilsētas, bet, redz, cilvēki nāk... un ja būtu labāki panākumi (dažām no pieminētajām), nākstu arī vēl vairāk.


Tas ir ASV un ASV kā suga hokejs ir viens no Top 5 sporta veidiem (gan laikam 4 vai 5 vietā) arī tādā "sunbelt joslā", kamēr tādās Francijās, Anglijās vai Itālijās viņš ir labi, ja tik pirmā desmitnieka beigās pēc sporta veidu popularitātes.... un tur vairāk ar vārdu "hokejs" saprot tā saucamo lauka hokeju.....

     [+] [-]

, 2008-09-02 09:34, pirms 16 gadiem
als rakstīja: Tas ir ASV un ASV kā suga hokejs ir viens no Top 5 sporta veidiem (gan laikam 4 vai 5 vietā) arī tādā "sunbelt joslā", kamēr tādās Francijās, Anglijās vai Itālijās viņš ir labi, ja tik pirmā desmitnieka beigās pēc sporta veidu popularitātes.... un tur vairāk ar vārdu "hokejs" saprot tā saucamo lauka hokeju.....


Ja tā stingri ņem vidējā amerikāņa prioritātes (tb ko tāds Džons labāk skatītos), tad Hokejs jau nekāds TOP5 sporta veids nav (šeit netiek ņemtas vērā nekādas rīšanas sacensības vai visādi Monster truck, traktoru gonkas):
MLB, NFL, NCAA FB, Golf, NASCAR, NBA, NCAA BK, MiBL, NHL.

A par tām komandām - Londonā Abramovičs, Milānā Berluskoni, Parīzē arī gan jau kādu atradīs vot i sataisīs komandas.

     [+] [-]

, 2008-09-02 10:05, pirms 16 gadiem
Juris Miņins rakstīja: A par tām komandām - Londonā Abramovičs, Milānā Berluskoni, Parīzē arī gan jau kādu atradīs vot i sataisīs komandas.


hmm... Londonā jau profesionāla hokeja komanda vispār nav. Tad jau labāk minēt Mančesteru - tur vismaz komanda ir ar kaut kādām hokeja tradīcijām (pat savulaik Eiropas Hokeja Līgā spēlēja) - tiesa gan mājas arēna ir ar ~2150 vietām. Tad jau loģiskāk būtu Ņukāsla (arēna ~5500 skatītāju vietas vai Notingema (~6500), Šefilda (~8500) vai pat Belfāsta (~7300).
Milāna tagad ir Itālijas hokeja "sāpju bērns" - šogad komanda ir likvidēta dēļ zemās intereses par hokeju Itālijā... Berluskoni? Viņš vispār zina, kas ir hokejs? Viņam jau ir FUTBOLS!
Parīze ir arī galīgi nehokejiska pilsēta - hokejs tur nebija spēlēts ās kopš 50-gadiem, kad franči savas līgas Superkausa spēli tur Bersī Arēnā uzrīkoja (12.500 skatītāju). Tā franči savas līgas spēles spēlē diezgan mazās arēnā (lielākā Grenoblē: 3.500 skatītāu vietas; mazākā - 500 skatītāu vietas)

     [+] [-]

, 2008-09-02 10:15, pirms 16 gadiem
Es domāju ka minētajām vietām ir potenciāls, liekas te jau rakstīja (vai tk ne Abrags) ka Parīzē tikās divas neParīzes franču blices un bija daudz skatītāju....Manuprāt tādu rietumeiropieti ir pat vieglāk saorganizēt uz hoķi nekā hokeju ļoti mīlošo latvieti, kura, mūždien līmenis ne tas, komandas nosaukums neder, līgas logo ir štrunts, biļetes par dārgu, princips neļauj (kāds vēl dēļ viņa biļetes paliks bagāts) un vēl vesela čupa iemeslu lai piepukstētu pilnu netu un neietu uz spēli

     [+] [-]

, 2008-09-02 10:33, pirms 16 gadiem
huy rakstīja: Es domāju ka minētajām vietām ir potenciāls, liekas te jau rakstīja (vai tk ne Abrags) ka Parīzē tikās divas neParīzes franču blices un bija daudz skatītāju....Manuprāt tādu rietumeiropieti ir pat vieglāk saorganizēt uz hoķi nekā hokeju ļoti mīlošo latvieti, kura, mūždien līmenis ne tas, komandas nosaukums neder, līgas logo ir štrunts, biļetes par dārgu, princips neļauj (kāds vēl dēļ viņa biļetes paliks bagāts) un vēl vesela čupa iemeslu lai piepukstētu pilnu netu un neietu uz spēli


Tāpat domāja arī IIHF 1997.-2000. gados, kas pastāvēja EHL (Eiropas hokela līga) - tāpēc šis projekts pastāvēja tikai šinī periodā (jo skatītāju interese nebija pietiekami liela). Bez top valstīm šajā līgā bija arī klubi no Lielbritānijas, Austrijas, Norvēģijas, Itālijas...

Lieki cerēt, ka tāda Bersī Arēnā Parīzē hokejam varētu tik atvēlēts regulāra pasākuma statuss - kā vienreizējs pasākums OK (un kā pierādījās, tad nevajag pat NHL), taču daudziem, daudzim citiem pasākumiem būs noteikti prioritāte: bercy.fr (halle ir nopietnāk noslogota par Arena Riga). Tas pats būtu ar O2 arēnu Londonā. Līdz ar to šadiem projektiem būtu speciāli jaunas hokeja halles jābūvē, kas šos projektus nenormāli sadārdzinātu.

     [+] [-]

, 2008-09-02 10:40, pirms 16 gadiem
Abrags
Es jau nesku ka tulīt tur gatavi KHL blici izveidot, vnk ja būtu patiesa abpusēja ieinteresētība, manuprāt, vietas ar nesliktu potenciālu. Saprotams ka vis nav vienkārši, bet neiespējams ar nav

     [+] [-]

, 2008-09-02 10:51, pirms 16 gadiem
huy rakstīja: Abrags
Es jau nesku ka tulīt tur gatavi KHL blici izveidot, vnk ja būtu patiesa abpusēja ieinteresētība, manuprāt, vietas ar nesliktu potenciālu. Saprotams ka vis nav vienkārši, bet neiespējams ar nav


jā, jā - tāpat domāja arī NFL (amerikāņu futbola līga), kad izveidoja Eiropas komandas.... kas no tā iznāca, daudzi jau tagad aizmirsuši. Vidusmēra anglim vai francūzim hokejs ir tikpat eksotisks kā amerikāņu futbols.