Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2986, Did:0, useCase: 3

Krištopāns nepalīdzēs Latvijas izlasei pret olimpisko čempioni Franciju

Agris Suveizda

Krištopāns nepalīdzēs Latvijas izlasei pret olimpisko čempioni Franciju
Dainis Krištopāns. Foto: Axel Heimken / kolektiffimages

Latvijas handbola izlases jaunais galvenais treneris Davors Čutura nosaucis 16 spēlētāju sastāvu, kas rīt agri no rīta dosies ceļā uz Francijas pilsētu Puatjē, kur ceturtdienas vakarā Eiropas čempionāta atlases pamatkārtu sāks pret titulēto Franciju, kas olimpiskajā finālā spēlējusi četras reizes pēc kārtas un trīsreiz arī triumfējusi.

"Latvijas izlase aizvadītajos mēnešos ne tikai nokļuvusi jauna galvenā trenera rokās, bet arī piedzīvojusi pārmaiņas spēlētāju rindās, šķiet, beidzot tiešām notiek ilgi piesauktā paaudžu maiņa. Nu vairs sastāvā (uz spēlēm pret Franciju un Poliju) atlikuši tikai daži spēlētāji, kuriem pāri 30, – Edgars Kukša, Raitis Puriņš, Māris Veršakovs un Elvijs Borodovskis. Diemžēl personisku iemeslu dēļ Latvijas izlasei šajās spēlēs palīdzēt nevarēs Latvijas nacionālās izlases līderis – Dainis Krištopāns, savukārt savainojumu dēļ nedz treniņu procesā, nedz spēlēs piedalīties nevar Guntis Piļpuks, Endijs Kušners un Antons Šuleiko," teikts federācijas mājaslapā.

Kā sarunā ar Latvijas Handbola federāciju atzina izlases galvenais treneris Davors Čutura, viņš saglabā savu pozitīvo attieksmi un ir gatavs kopā ar Latvijas vīriešu izlasi sasniegt mazos mērķus un krāt pieredzi, kas ne vienmēr ir viegla. “Jūtamies labi, galvenais, spēlētāji ir veseli un gatavi spēlei. Latvijas handbolā notiek pārmaiņas – šīs ir jauns sākums, komandai pievienojas jauni spēlētāji, un šobrīd mēs cenšamies atrast labāko veidu, kā savstarpēji sadarboties. Šonedēļ mūs gaida divas grūtas spēles – vispirms ar vienu no pasaules labākajām handbola izlasēm Franciju un vēlāk ar strauji augošo un attīstību piedzīvojošo Poliju. Mēs nedzīvojam ilūzijās; uz šīm divām spēlēm raugāmies reāli. Mums ir savi mazie mērķi, kuri ir jāsasniedz pret katru no šīm komandām, lai sasniegtu ko lielāku. Mēs virzāmies soli pa solim.

Šoreiz izlasei palīdzēt nevarēs Dainis Krištopāns, taču uzskatu, ka uzvarēt var tikai komanda un spēlētājam ir jācenšas darīt visu iespējamo un padarīt citus komandas biedrus labākus gan laukumā, gan ārpus tā, it īpaši, ja individuāli tik spēcīga spēlētāja kā Dainis nav sastāvā. Mēs virzāmies uz priekšu, šis ir mūsu pirmais solis un noteikti viena no grūtākajām pieredzēm, taču mums ir jāpaliek pozitīviem un kā vienotai komandai," teica Čutura.

Spēle pret Francijas valstsvienību norisināsies ceturtdien, plkst. 22.10 pēc Latvijas laika. Tiešraidē to iespējams vērot EHF TV – https://ehftv.com/home. Savukārt svētdien Latvijas vīriešu izlase aizvadīs spēli Valmieras Olimpiskajā sporta centrā, kur mūsu handbolistu pretinieki būs Polijas izlase. Šīs spēles sākums 15:10. Spēles tiešraide kanālā LTV7 vai klātienē.

Līdz šim ar abām komandām esam tikušies divas reizes. 1993. gadā aizvadījām divas kvalifikācijas spēles ar Polijas izlasi. Abās spēlēs piedzīvoti zaudējumi ar 19:36 un 12:27. Savukārt 2010. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs pret Franciju piedzīvojām vienu zaudējumu (22:34), un vienu reizi pretinieku pārspējām – 27:24. No tiem spēlētājiem, kuri spēlēja pret Francijas izlasi, Latvijas izlases sastāvā arī šobrīd sarakstos atrodami tikai divi uzvārdi – Elvijs Borodovskis un Arnolds Straume, kurš nu jau trenera ampluā. 2009. gada spēlēs pret Franciju, uzvaras mačā Arnolds guva sešus vārtus, kļūstot par otro rezultatīvākos spēlētāju komandā, tūlīt aiz Valda Gūtmaņa.

Latvijas sastāvs pret Franciju

SpēlētājsPoz.DzimisKomanda
Ričards JuzupsLW2004.ZRHK Tenax/Dobele
Emīls KurzemnieksLB1998.ZRHK Tenax/Dobele
Nils Aivis MiķelsonsLB/CB1994.ZRHK Tenax/Dobele
Nils KreicbergsLB/CB1996.ZRHK Tenax/Dobele
Ralfs GeislersLB/CB2003.Team Handball Lippe II
Māris VeršakovsCB1986.SSV Brixen
Rauls Erlands SerafimovičsCB2004.MSĢ
Artūrs MeikšānsPV1998.Polva Serviti
Jevgēņijs RogonovsPV2004.MSĢ
Mārtiņš Stepuļenoks – StukanovsPV1998.ASK Zemessardze/LSPA
Elvijs BorodovskisRB1987.HK Ogre/Hydrox
Linards UsānsRW2003.ZRHK Tenax/Dobele
Ņikita PančenkoRW1999.ZRHK Tenax/Dobele
Raitis PuriņšGK1988.ASK Zemessardze/LSPA
Edgars KukšaGK1990.OHV Aurich
Rolands ĻebedevsGK1996.Hordur

Izmantotie resursi:
https://handball.lv/news/treneris-c...

  +1 [+] [-]

, 2022-10-12 11:05, pirms 2 gadiem
Kā domājiet, vai būs jauns antirekords???
Ļoti smaga pieredzīte rītvakar sagaida mūsu bālelīņus

     [+] [-]

, 2022-10-12 12:56, pirms 2 gadiem
vienkārši Anatolijs rakstīja: Kā domājiet, vai būs jauns antirekords???
Ļoti smaga pieredzīte rītvakar sagaida mūsu bālelīņus
Nebūs viegli. Uzvara būs, ja nezaudēs vairāk par -10.