Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

MSĢ jaunajā sezonā mērķē Dobelei atņemt zeltu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

MSĢ jaunajā sezonā mērķē Dobelei atņemt zeltu
Foto: Latvijas Handbola federācija.

Latvijas čempionāta jaunā sezona jau tepat aiz stūra, par regulārā čempionāta startu atzīmējot 5. oktobri. Aizvadītajā Latvijas Handbola federācijas pirmssezonas preses konferencē SynotTip vīriešu handbola Virslīgas klubs Murjāņu Sporta ģimnāzija (MSĢ) izteica mērķi cīnīties šosezon par pirmo vietu un atņemt Dobelei zeltu.

Ir pagājušas vien trīs sezonas, kopš “MSĢ” komanda pilntiesīgi piedalās čempionātā, cīnoties par vietu, bet iepriekš tā piedalījās kā jaunatnes izlases bāzes komanda “MSĢ/LAT”. Visās trīs sezonās murjānieši spējuši sasniegt labāko četrinieku, bet divas sezonas pēc kārtas minuši uz papēžiem čempionei Dobeles “Tenax”.

“Jau divus gadus esam sēdējuši sudraba krēslā, tāpēc laiks to mainīt un kāpt uz zelta pjedestāla,” tā par “MSĢ” komandas Latvijas čempionāta sezonas mērķi sacīja spēlētājs Andis Bors.

Šosezon Murjāņu sporta ģimnāzija debitējusi arī Baltijas līgā. Lai gan pirmos punktus jaunajiem handbolistiem pēc četrām aizvadītām spēlēm vēl nav izdevies izcīnīt, murjānieši pretiniekiem spēja sagādāt līdzvērtīgu un spraigu cīņu, liekot sevi cienīt gan Igaunijas un Lietuvas čempionvienībām “Polva Serviti” un Viļņas “VHC Šviesa”, gan arī vicečempionēm Tallinas “Mistra” un Klaipēdas “Dragūnas”.

“Šogad cīņu Baltijas līgā iesākām ne tik sekmīgi rezultāta ziņā, bet zinām, ka varam konkurēt šo komandu starpā. Protams, vēl netiecamies uz zeltu, bet cīnīsiem maksimāli, lai veicinātu komandas un individuālo meistarību,” sacīja Bors.

No Murjāņu komandas uz ZRHK “Tenax Dobele” pārgājis vārtsargs Niks Lagzda, bet Rīgas klubam “ASK Zemessardze/RSU” pievienojies līnijas pozīcijas spēlētājs Sandis Vaškevičs.

Tomēr, kā katru gadu, Murjāņu sporta ģimnāzijai pievienojas jauni skolas audzēkņi un arī šis gads nav izņēmums. Komandas galvenais treneris Arnolds Straume gan lēmis jaunajiem vairāk dot iespējas sevi pierādīt tieši Virslīgas spēlēs, bet gados vecākie un pieredzējušākie handbolisti komandu pārstāvēs Baltijā.

Gatavošanos jaunajai sezonai “MSĢ”, kā sacīja Andis Bors, uzsāka jau no aizvadītās sezonas beigām, jo liela daļa Murjāņu komandas spēlētāji ir U18 un U20 jaunatnes izlašu kodols, kas šovasar Latviju pārstāvēja Eiropas čempionātos (B divīzija) Slovākijā un Kosovā.

Pats Andis augustā izlases spēlēs Slovākijā guva savainojumu, kas vēl līdz šim viņam pilnvērtīgi nav ļāvis atgriezties laukumā. Arī citiem komandas biedriem esot iekrājušās dažādas mikrotraumas, tomēr preses konferencē Andis optimistiski sacīja, ka jau pavisam drīz komanda atgriezīsies cīņā uz visiem 100 procentiem.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija