Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

papildināts Mini handbola turnīrā Rīgā startēs 50 komandas

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Mini handbola turnīrā Rīgā startēs 50 komandas
Mini handbolisti Salaspilī
Foto: Raitis Puriņš

Vienas dienas mini handbola turnīrā Rīgā, kurš Rīgas Domes kausa izcīņas laikā 27. decembrī no plkst. 12:00 līdz 18:00 notiks Olimpiskajā sporta centrā (futbola laukumā), piedalīsies 50 (!) komandas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Tas kārtējo reizi ir jauns mini handbola komandu rekords.

Mini handbols paredzēts jauniešiem un, salīdzinot ar klasisko handbolu, tiek spēlēts uz mazāka laukuma, pa pieciem spēlētājiem katrā komandā.

Tā ir pirmā reize, kad Latvijā notiekošajā mini handbola turnīrā piedalīsies arī komandas no ārzemēm. Uz sešiem laukumiem trīs vecuma grupām meitenēm sacentīsies 18 komandas, bet zēniem - 32.

2001. gadā dzimušajām meitenēm startēs Skrīveri, Pasvale (Lietuva), Salaspils, Olaine un Jēkabpils, 2002. gadā dzimušajām - Panevēža (Lietuva), Dobele, Vaiņode, Pasvale (Lietuva), Salaspils un Jēkabpils, bet 2004. gadā dzimušajām - Jēkabpils un Salaspils.

2001. gadā dzimušajiem zēniem startēs Auce, Pasvale (Lietuva), Valga (Igaunija), Celtnieks/IK Auseklis, Vangaži un Ventspils, 2002. gadā dzimušajiem - Tērvete, Stopiņi, Salaspils, Auce, Skrīveri, Pasvale (Lietuva), Vaiņode, Celtnieks/IK Auseklis, Franču licejs (Rīga), Valga (Igaunija), Vangaži, bet 2004. gadā dzimušajiem - Skrīveri, Vangaži, Salaspils, Pumpuri, Ogre, Tērvete, Valga (Igaunija) un Stopiņi.

Ventspils un Franču licejs (Rīga) mini handbola turnīrā Rīgā piedzīvos debiju.

Iepriekšējā mini handbola turnīrā novembra vidū Salaspilī pulcējās 38 komandas no visas Latvijas. Rīgā jaunie sportisti sabrauks jau sesto reizi.

Atgādinām, ka no 26. - 28. decembrim Olimpiskajā sporta centrā Rīgā notiks arī Rīgas Domes kausa izcīņā vīriešu handbola izlasēm. Tajā piedalīsies Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Slovākijas handbolisti.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv