Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogale bez panākumiem Latvijas handbolistiem Spānijā, Austrijā, Norvēģijā un Francijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Nedēļas nogale bez panākumiem Latvijas handbolistiem Spānijā, Austrijā, Norvēģijā un Francijā
Roberts Rancāns.Foto: HC Linz AG

Aizvadītajā nedēļas nogalē vairākiem ārzemēs spēlējošajiem latviešu handbolistiem bijusi bez panākumiem, jo piedzīvoti zaudējumi vietējās līgās Spānijā, Austrijā, Norvēģijā un Francijā.

Spānijas augstākās līgas ASOBAL klubam “Villa de Aranda”, kas sezonu iesāka ar neizšķirtu pret vicečempioni “Bidasoa Irun” (26:26), svētdien ar 25:30 zaudēts viesos pie “Ademar Leon”. Latvijas izlases spēlētājs Jevgeņijs Rogonovs veiksmīgi apspēlēja pretinieku vārtsargu abos izpildītajos metienos.

Iepriekš informējām, ka piektdien otrais zaudējums Francijas augstakās līgas spēlē piedzīvots “USC Creteil” komandai, kura ar 21:30 izbraukumā atzina “Nîmes” vienības pārākumu. Komandas jaunpienācējs Emīls Kurzemnieks laukumā pabija mazāk kā piecas minūtes, kuru laikā neizdarīja nevienu metienu.

Parīzes piepilsētas Krēteijas vienība sezonu iesāka ar izstāšanos Francijas kausa izcīņas sešpadsmitdaļfinālā, kā arī vienu uzvaru un diviem zaudējumiem augtākajā līgā.

Nedēļas nogalē zaudējums arī Roberta Rancāna pārstāvētajai Austrijas čempionei “HC Linz AG”, kura savā laukumā ar 23:27 (6:13) piekāpās “HSG Holding Graz” vienībai.

Eduarda Malahova pārstāvētā “Bergsoy” svētdien Norvēģijas 1. līgas izbraukuma spēlē ar 21:33 (11:17) zaudējusi “Melhus” komandai. Šis “Bergsoy” ir jau trešais zaudējums trīs aizvadītajās sezonas spēlēs.

Vienīgais latvietis, kuram aizvadīta veiksmīga nedēļas nogale ir Artūrs Meikšāns. Viņš ar “Polva Serviti” vienību ar divām pārliecinošām uzvarām pār Latvijas klubiem iesācis sezonu Baltijas līgas – ar 34:25 (14:13) pret “MSĢ” un ar 35:20 (18:11) pret “ASK Zemessardze/RSU”. Meikšānam divu spēļu summā precīzs viens no diviem metieniem.

Šajā piektdienā Meikšānam priekšā Igaunijas augstākās līgas čempiones un vicečempiones duelis izbraukumā pie “Mistra”. Šīs spēles rezultāts tiks ieskaitīts arī Baltijas līgā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija