Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Pirmais "latviešu handbola duelis" Vācijā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Pirmais "latviešu handbola duelis" Vācijā
Pagājušajā sezonā ThSV "Eisenach" pēc 9 gadu pārtraukuma atgriezās Vācijas 1. bundeslīgā un centīsies tajā noturēties.

Vācijas handbola klubi pilnā sparā gatavojas jaunajai sezonai un šodien Badblankerburgā notiks kāda interesanta pārbaudes spēle, kurā piedalīsies trīs Latvijas izlases spēlētāji. Vācijas 1. bundeslīgas jaunpienācējs ThSV "Eisenach" jau tradicionāli ieradies uz treniņnometni Badblankenbrugā un šovakar tiksies ar pašreiz otro spēcīgāko Tīringenes komandu, 3. līgas jaunpienācēju HSV "Bad Blankenburg".

ThSV "Eisenach" rindās laukumā ies Ģirts Lilienfelds un Aivis Jurdžs, bet HSV "Bad Blankenburg" sastāvā - Elvijs Borodovskis. Jurdžam un Borodovskim tā būs debija viņu jaunajās komandās. Abas komandas jau ir cītīgi pastrādājušas, abu komandu spēlētāji jau ir tikuši arī līdz treniņiem ar bumbām, bet tagad abas komandas aizvadīs jau tradicionālo Tīringenes dueli pirms jaunās sezonas.
"Jaunajā vietā esmu iejuties ļoti labi, arī komandā mani uzņēma draudzīgi. Vēl daži sīkumi jānokārto sadzīviskā ziņā, bet tā viss ir labi. Treniņi bija grūti un daudzveidīgi, par jaunās komandas spēku pagaidām vēl grūti spriest, jo ļoti maz strādāts ar bumbām. Nospēlēsim ar Ģirta un Aivja komandu, tad arī redzēsim, kādi esam uz 1. bundeslīgas komandas fona," dažas dienas pirms "latviešu dueļa" teica Elvijs Borodovskis.

Aizenahas komanda pirms došanās uz Badblankenburgu pastiprinājusi sastāvu ar vēl vienu jaunu spēlētāju - klāt nācis 23 gadus vecais un 189 cm garais islandietis Bjarki Ellissons. Šis kreisās malas spēlētājs ir 2012. gada Islandes čempions HK "Kopavogur" rindās un rezultatīvākais čempionāta spēlētājs. Pagājušajā gadā viņš debitēja Islandes izlases rindās Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā ar Nīderlandi, bet pavisam izlasē jau ir piedalījies 18 spēlēs un cer tās rindās aizbraukt nākamā gada janvārī uz Eiropas čempionāta finālturnīru. Pēc Aivja Jurdža (no TSV "Hannover-Burgdorf"), dāņu vārtsarga Renē Villadsena (no "Sonderjyske") un igauņu kreiļa Denera Jānimā (no Aues EHV) islandietis Ellissons kļuva par ceturto Aizenahas kluba ārzemju jaunpienācēju. Visi iepriekšējās sezonas līderi (vispirms jau Lilienfelds, Hanness Jons Jonsons, Nikolajs Hansens, Benjamins Trautfetters, Tomašs Sklenāks, Adrians Vēlers un Duje Miljaks) ir palikuši komandā, tā ka ThSV "Eisenach" pacentīsies nekļūt par "vienas sezonas ciemiņu" 1. bundeslīgā.
Interesanti, ka pirmā spēle jaunajā 1. bundeslīgas čempionātā Tīringenes komandai būs 24. augustā savā laukumā pret Aivja Jurdža bijušo klubu TSV "Hannover-Burgdorf"...