Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" handbolisti pastiprina sastāvu un mērķē uz čempiontitulu

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

"Tenax" handbolisti pastiprina sastāvu un mērķē uz čempiontitulu
Oskars Arājs (pa labi) atkal "Tenax" formā
Foto: klaipeda.diena.lt

Latvijas vicečempioni Dobeles "Tenax" handbolisti pastiprinājuši sastāvu ar vairākiem spēcīgiem spēlētājiem un šosezon ir gatavi beidzot izcīnīt valsts čempionāta zelta medaļas.

"Tenax" sastāvs pēc komandas galvenā trenera Daiņa Putras vārdiem mainījies par 70%. Komandā atgriezies Oskars Arājs, kurš iepriekšējās sezonās bija "LSPA" vienības līderis. Atkal ar komandu trenēja Gints Apals un Kaspars Straume, savukārt no "RTU" pārnācis viens no tās līderiem Ansis Bilkštis.

Uz Vāciju, pievienojoties Māra Veršakova Vācijas 3. līgas klubam "SV Beckdorf", devies dobelnieku vārtsargs Artūrs Kuģis. Viņa vietu komandā ieņems "RTU" vārtsargs Madars Razma, kā arī no Norvēģijā iepriekš spēlējušais Ivars Lācis. Ar komandu trenējas arī daudz jaunie handbolisti. Krietni progresējis ir Nils Kreicbergs, par kuru šosezon vēl daudz dzirdēsim.

"Gatavoties jaunajai sezona sākām augusta pirmajā nedēļā," stāsta Dobeles "Tenax" treneris Dainis Putra. "Vairāk strādājam pie fiziskās sagatavotības, taču paralēli trenējamies arī zālē."

Jau aizvadītajā nedēļas nogalē dobelnieki piedalījās četru komandu pārbaudes turnīrā Klaipēdā. Tajā "Tenax" handbolisti piedzīvoja trīs zaudējumus - 24:31 pret Klaipēdas "Dragunas", 21:26 pret Kauņas "Granitas" un 28:29 pret Igaunijas "Polva Serviti". Tā bija pirmā reize, kad komanda šādā sastāvā cīnījās laukumā, tāpēc treneris par spēlētāju sniegumu nebija sarūgtināts.

"Esmu apmierināts ar turnīru," turpina Putra. "Tomēr vēl ir daudz, kur strādāt - pieklibo aizsardzība, arī uzbrukumā trūkst saspēle. Jebkurā gadījumā spēles Lietuvā sniedza atbildes par komandas potenciālo sastāvu, tā varēšanu, kā arī par mūsu spēles stilu."

Pirms Rīgas atklātā čempionāta, kurā dobelnieki startēs septembrī, "Tenax" handbolisti aizvadīs vēl vairākas pārbaudes spēles. 24. un 25. augustā savā laukumā Dobelē paredzētas divas spēles ar Igaunijas "Tapa", bet 1. septembrī Rīgā - cīņa ar Somijas čempioniem "HC West".

Dobeles "Tenax" komandas mērķis ir skaidrs - komanda beidzot grib izcīnīt Latvijas Virslīgas čempiontitulu. Dalība Baltijas līgā finansiālu apsvērumu dēļ joprojām ir uz jautājuma zīmes. "Mēs noteikti gribētu spēlēt Baltijas līgā," stāsta Putra. "Arī pretinieki Klaipēdā atzina, ka labprāt tur mūs redzētu."

Video no mačiem Klaipēdā

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija

  +2 [+] [-]

, 2012-08-22 18:32, pirms 12 gadiem
Labi nokomplektēts sastāvs izskatās. Paskatieties kā Zariņš tās lietas padara!

  +3 [+] [-]

, 2012-08-22 18:34, pirms 12 gadiem
Jānovēl Kuģim veiksmi Vācijā!

     [+] [-]

, 2012-08-22 20:00, pirms 12 gadiem
nu tad tiekamies 24-25 Dobelē!!!

  -2 [+] [-]

, 2012-08-22 20:26, pirms 12 gadiem
Bilkštis, Arājs, Apals.. visi no Auces khe..

Ērmanis nav sastāvā vēl TenaxaM? tad visi Aucenieki vienu viet

     [+] [-]

, 2012-08-22 23:33, pirms 12 gadiem
Ship, gogogo!

     [+] [-]

, 2012-08-23 20:12, pirms 12 gadiem
paklau! vecie tenax dobelnieki vēl ir sastāvā? defence