Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Jūrmalas Sports" handbolisti beidzot uzvar "RTU"

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

"Jūrmalas Sports" handbolisti beidzot uzvar "RTU"
Uzbrukumā Edvīns Latkovskis
Foto: Jānis Slišāns

Pirmajā Latvijas Virslīgas čempionāta 3. posma spēlē par 7.-9. vietu uzvaru izcīnīja "Jūrmalas Sports" handbolisti, kas pirmo reizi turnīrā uzvarēja "RTU" - 30:26 (13:16).

Jūrmalnieku sastāvā šajā spēlē iztrūka vārtsargs Viktors Turkupols un saspēles vadītājs Mareks Černousovs, kamēr "RTU" bija praktiski optimālajā sastāvā. Tieši viesi spēli Spuņņciemā iesāka krietni rezultatīvāk, lielāko daļu no pirmā puslaika turot "Jūrmalas Sports" handbolistus trīs vārtu attālumā (13:16).

Otrajā puslaikā mājinieki ātri vien spēli līdzsvaroja. Puslaika vidū vadībā ar 21:20 vēl bija "RTU" handbolisti, bet pēc Edvīna Latkovska un Raita Ences precīzajiem metieniem laukuma saimnieki ieguva +3 (24:21), panākot lūzumu spēlē. Atlikušajā laikā mainīt spēles ritējumu viesi vairs neprata un "Jūrmalas Sports" izcīnīja uzvaru ar 30:26.

Rezultatīvākais uzvarētājiem, gūstot 13 vārtus, bija Edvīns Latkovskis, bet piecas reizes izcēlās Raitis Ence. Viesiem sešus vārtus guva Māris Grēberis, četrus - Uldis Vilsons, Rolnads Naglis un Roberts Freibergs.

Jau 24. martā ASK sporta zālē plkst. 19:15 abas komandas tiksies vēlreiz. Šīs spēles uzvarētājs visticamāk arī nodrošinās septīto vietu Latvijas Virslīgas čempionāta kopvērtējumā. Pirms tam ASK sporta zālē pēdējo regulārā turnīra spēli plkst. 17:30 aizvadīs "LSPA/NB SAN" un "HK Ogre" (šo maču tiešraidē demonstrēs Sportacentrs TV).

Par Latvijas Virslīgas čempionāta medaļām cīņu turpina sešas komandas. "SK Latgols" un Dobeles "Tenax" pēc otrā posma rezultātiem uzreiz nodrošināja vietu pusfinālā, bet par iekļūšanu tajā "ASK/LU" spēlēs ar "HK Ogre", savukārt "HK Vaiņode" tiksies ar "LSPA/NB SAN".

Latvijas Virslīgas čempionāts.
21. marts.
Jūrmalas Sports - RTU 30:26 (13:16)

Jūrmalas Sports: Latkovskis 13/2, Ence 5, Ķuze, Jablonskis un Šteinbergs 3, Korzāns 2, Gulbis 1.
RTU: Grēberis 6, Naglis un Vilsons 4, Freibergs 4/3, Akimovs, Vadzītis un Kašs 2, Strazds un Porietis 1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv