Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

''Tenax'' ar vienu vārtu pārsvaru uzvar ''Latgolu''

Kristaps Desmitnieks

''Tenax'' ar vienu vārtu pārsvaru uzvar ''Latgolu''
Dobeles ''Tenax''
Foto: Romualds Vambuts

Šodien Latvijas handbola Virslīgas čempionātā vīriešiem tika aizvadīta viena spēle, kurā Ludzas vienība ''Latgols'' savā laukumā uzņēma Dobeles ''Tenax''. Saspringtā mačā uzvaru ar rezultātu 24:23 (13:12) izcīnīja dobelnieki.

Latvijas handbola Virslīgas čempionāta otrais aplis tuvojas noslēgumam, un komandas vēl cīnās par vietu sadalījumu pirms play-off spēlēm. Šodien norisinājās tikai viena spēle, kurā spēkiem mērojās ''Latgols'' un ''Tenax''. Šī bija abu vienību trešā tikšanās reize šajā sezonā, iepriekšējos divos mačos, kuri norisinājās Dobelē, uzvaru izcīnīja dobelnieki.

Mačs iesākās līdzīgā cīņā, taču viesi pakāpeniski palielināja rezultāta pārsvaru un vienu brīdi panāca jau +6. Dobelnieku iegūtais pārsvars mājiniekiem nebūt nešķita nesadeldējams, un, lieliski izmantojot pretinieku spēlētāju kļūdas, kā arī teicami realizējot savus momentus, ''Latgols'' rezultāta starpību samazināja līdz minimumam. Dodoties pārtraukumā, vadībā ar 13:12 atradās ''Tenax''.

Tāpat kā pirmo puslaiku, arī spēles otro nogriezni veiksmīgāk uzsāka Dobeles komanda, kas attālinājās no mājiniekiem, iegūstot piecu-sešu vārtu pārsvaru. Un arī turpinājums līdzīgs kā pirmo 30 minūšu laikā, proti, ludzānieši neļāva pretiniekiem aizskriet vēl tālāk uz priekšu, turklāt rezultāta starpība tika samazināta, kas vien nozīmēja, ka spēles beigas būs īpaši saspringtas. Mača izskaņā gan veiksmīgāk nospēlēja viesi, un, lai arī pēdējās sekundēs ''Latgols'' guva vēl vienus vārtus, uzvaru ar 24:23 izcīnīja ''Tenax''.

Uzvarētāju komandā rezultatīvākais spēlētājs bija Gints Grandbergs, kurš mājinieku vārtos bumbu raidīja desmit reizes, savukārt ''Latgola'' rindās ar astoņiem vārtu guvumiem atzīmējās Vitālijs Borisenko. Jāpiemin, ka dobelnieki, tāpat kā LSPA handbolisti, jau ir nodrošinājuši vietu starp divām labākajām turnīra komandām, kas nozīmē, ka garantēta vieta jau pusfinālā, kamēr vienības, kuras ierindojušās 3.-6. vietā, aizvadīs vēl ceturtdaļfināla spēles. Abas līderkomandas nākamo sestdien cīnīsies Dobelē, tādējādi aizvadot pēdējo spēli Virslīgas otrajā aplī.

Latvijas čempionāts.
18. marts.
Latgols - Tenax 12:13 (23:24)

Latgols: Borisenko 8, Lisovskis 5, Dalibo 4, Drobots 3/1, Ločs 2, Strazds 1.
Dobeles Tenax: Grandbergs 10/1, Krastiņš 5/1, Meluškāns 3, Juzups 3, Sproģis 2, Politers 1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-03-18 22:41, pirms 12 gadiem
Ta nu gan tie kerlingisti parsteidz.

Shipulins ofic izlase tiks, labi rezultati vinam, met daudz pa vartiem.

Treneris patikams cilveks, daudz trenee.

  +1 [+] [-]

, 2012-03-19 10:52, pirms 12 gadiem
šonedēļ viss izšķirsies! lspa - tenax / ludza - jūrmala kurš kuru