Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Blūms un VfL "Edewecht" tēmē uz 2. bundeslīgu?

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Vācijas un Austrijas handbola laukumos Latvijas spēlētāju pārstāvētās komandas atrodas gan turnīra tabulu pašā augšā, gan vidū, gan cīnās par palikšanu līgā. Ērika Blūma pārstāvētais VfL "Edewecht" kļuvis par vienu no līderiem Vācijas 3. līgas Rietumu zonā.

Vispirms - par Vācijas 1. bundeslīgu, kur pēc zaudējuma Ķīlē čempionam atkal uzvaru guva Aivja Jurdža pārstāvētais TSV "Hannover-Burgdorf" - 33:29 pār TV1893 "Neuhausen". Jurdža rēķinā 3 vārti. Turnīra tabulā saglabāta 5. vieta jeb vieta starp Eiropas kausu dalībniekiem.
Evara Klešnika pārstāvētais Mindenas klubs, kas cīnās par vietas saglabāšanu 1. bundeslīogā, pagājušās nedēļas nogalē nespēlēja.

Vācijas 2. bundeslīgā savā starpā tikās Ingara Dudes un Ģirta Lilienfelda pārstāvētās komandas. Dobelnieku duelī pārāka izrādījās Lilienfelda pārstāvētā ThSV "Eisenach", kas uzvarēja Sārluisā ar 38:24. Lilienfelds guva 4, bet Dude - 3 vārtus.
Turnīra tabulā Aizenahas klubs pēc šīs uzvaras pakāpās uz 3. vietu, bet Sārluisas komanda atrodas dalītā 14.-15. vietā un to tikai 2 punkti šķir no izkrišanas zonas.

Vācijas 3. līgā visaugstāk no mūsējiem ir Ēriks Blūms - VfL "Edewecht" Rietumu zonā dala pirmo vietu ar "Leichtlinger TV" (tiesa, Edevehtas komandai ir par divām aizvadītām spēlēm vairāk). Edevehtas klubs spēlēja Vilhelmshafenē un ieguva punktu - 27:27. Blūms guva 3 vārtus un tieši viņš 1.44 pirms beigām pēdējo reizi izvirzīja viesus vadībā - 27:26. Mājinieki neizšķirtu panāca jau pēc 38 sekundēm.
Pirmo zaudējumu pēdējās 15 spēlēs piedzīvoja Mārtiņa Līberga pārstāvētais HSG "Varel", kas viesos ar 20:22 piekāpās OSC "Rheinhausen". Lībergam vieni vārti, bet komandai 5. vieta turnīra tabulā.
Ziemeļu zonā vārtsarga Artūra Kuģa un Māra Veršakova pārstāvētais SV "Beckdorf" savā laukumā ar 41:31 pārspēja pastarīti HSV "Insel Usedom". Veršakovs guva 12 vārtus, bet vienreiz izcelties ar gūtiem vārtiem pamanījās arī Kuģis.
Piekto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja cita vārtsarga Edgara Kukšas un Rolanda Ivanova pārstāvētais VfL "Fredenbeck" - 28:32 mājās pret HSG "tarp/Wanderup". Kukša atvairīja 7 m soda metienu, kad mājinieki bija vadībā ar 27:26, taču tik un tā galotni labāk nospēlēja viesi. Ivanovs mačā nepiedalījās, jo viņš pašreiz spēlē kluba otrajā komandā. Fredenbekas klubs joprojām atrodas izkrišanas zonā.
Austrumu zonā vārtsargs Raimonds Šteins sekmēja HC "Ascherlsleben" uzvaru 32:22 pār Kotbusas LHC. Margota Valkovska pārstāvētais HSC "Bad Neustadt" viesos Drēzdenē ar 19:18 (8:12) pārspēja HC "Elbflorenz". Valkovskis guva 3 vārtus. Vēl 51. minūtē mājinieki bija vadībā ar 17:15, bet 1.28 pirms beigām viesi guva uzvaras vārtus. Armanda Uščina pārstāvētais Desavas klubs savā laukumā uzvarēja Baunatalas GSV "Eintracht"- 29:22. Uščinam vieni vārti.
Turnīra tabulā Badnoištate dala 2.-3. vietu, Desava ir 9. vieta, bet Ašerslēbena cenās izkļūt no izkrišanas zonas.
3. līgā dāmām Silvijas Kļaviņas pārstāvētais TV "Grenzach" Dienvidu zonā viesos ar 32:27 pieveica TV "Grossbottwar", bet tik un tā ir netālu no izkrišanas zonas. Kļaviņai 4 vārti.

Austrijas HLA čempionāta pirmā sešnieka turnīrā nekādi nevar uzvarēt Jāņa Pavloviča pārstāvētais "West Wien" - Vīnes derbijā zaudējums ar 28:35 viesos WAT "Margareten" komandai. Pavlovičam vieni vārti. Čempions "Alpla HC Hard" bez Jāņa Glušaka spēlēja neizšķirti savā laukumā ar UHK "Krems" - 32:32.
"West Wien" ar 3 punktiem saglabā 4. vietu, bet "Sarkanie velni" un WAT "Margareten" ar 7 punktiem dala 1. vietu. Pusfinālā iekļūs pirmās četras komandas.