Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Dobeles ''Tenax'' handbolisti no Mogiļevas atved -5. Cerības ir.

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Dobeles ''Tenax'' handbolisti no Mogiļevas atved -5. Cerības ir.
Austris Tuminskis. Foto: Edgars Vaivads/VOC

Latvijas čempions Dobeles ''Tenax'' handbola klubs EHF Eiropas kausa izcīņas 2. kārtas pirmajā spēlē viesos ar 22:27 (9:11) zaudēja Mogiļevas "Masheka" komandai no Baltkrievijas. Dobelniekiem bija gan -7 pirmajā puslaikā, gan +5 otrajā puslaikā, bet ļoti neveiksmīgi tika aizvadītas pēdējās desmit minūtes. Revanšēties ar vismaz +6 nav neiespējams, taču to būs ļoti grūti paveikt.

''Tenax'' sāka ar Mārtiņu Ozoliņu vārtos, mums pirmā bija aizsardzība, tāpēc laukumā gāja Oskars Arājs Andis Ērmanis, Egils Politers, Antons Šuleiko, Austris Tuminskis un Nils Miķelsons. Uzbrukumā Šuleiko vietā gāja Ņikita Pančenko. Pirmos vārtus izdevās gūt tikai 6. minūtes sākumā (Ērmanis, komandai labi izspēlējot vairākumu), taču mājinieki nekur tālu nebija tikuši un pēc pāris minūtēm ''Tenax'' jau bija vadībā - 3:2. Bet tad... Nezinu, kā izskaidrot to, kas bija redzams tad, taču gandrīz 17 (!) minūtes neizdevās gūt vārtus, tajā skaitā netika realizēti trīs pēc kārtas 7 m soda metieni (divreiz - garām vārtiem). 23. minūtē "Masheka" sasniedza savu lielāko pārsvaru - 11:4.

Kā jau iepriekš paredzēja komandas galvenais treneris Sandris Veršakovs, tad problēmas radīja mājinieku aktīvā aizsardzība, taču tas bija tikai viens no iemesliem, kāpēc divdesmit minūtēs izdevās gūt tikai 4 vārtus (turklāt divus no tiem, raidot bumbu pāri visam laukumam tukšos vārtos, kad mājinieki mazākumā bija nomainījuši vārtsargu pret vēl vienu laukuma spēlētāju). Vairāki metieni no labām situācijām bija garām vai pāri vārtiem, dažus atvairīja mājinieku vārtsargs Vadims Kotovs. Šāds pavērsiens neradīja Dobeles komandas rindās nekādu paniku, jo iespējas gūt vārtus taču tika radītas, arī Ozoliņš vārtos "pavilka", tā ka atlika tikai sākt izmantot iespējas. Līdz pārtraukumam izdevās panākt 9:11, bet otrā puslaika sākumā ''Tenax'' pārņēma iniciatīvu.

Vispirms Tuminskim izdevās panākt neizšķirtu (pirms tam Ozoliņš atvairīja 7 m soda metienu), bet tad Šuleiko pirmo reizi izvirzīja dobelniekus vadībā - 14:13. Izdevās sadarbības uzbrukumā, pietiekami laba bija aizsardzība, sekmīgi vārtus turpināja Ozoliņš un 47. minūtē ''Tenax'' bija vadībā ar 19:14. Pietrūka pacietības uzbrukumos un pēc 7 minūtēm - 21:21, bet atlikušajās sešās minūtēs dobelniekiem izdevās gūt tikai vienus vārtus. Divas minūtes par nepareizi spēlētāju maiņu, trīs kļūdas uzbrukumā, nerealīzēts metiens... Beigās - 22:27. Rezultatīvākie ''Tenax'' rindās bija Miķelsons - 7 vārti, Politers - 4, Tuminskis - 4/2 vārti.

Mogiļevas komanda nav neuzvarama, par to pārliecinājāmies, taču atgūt piecus vārtus būs ļoti grūti. Tiesa, ''Tenax'' būs sastāvā Emīls Kurzemnieks un, cerams, spēlēt jau varēs Nils Kreicbergs. Tam būtiski jāpastiprina komandu un tas ļaus trenerim plašāk izmantot sastāvu. Atbildes spēle Dobelē - 23. oktobrī.