Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"LAT 2004" svin pirmo uzvaru

"LAT 2004" svin pirmo uzvaru
"LAT -2004". Foto no komandas arhīva

Latvijas čempionāta handbolā sieviešu Virslīgā pirmo panākumu guvusi junioru izlases bāzes komanda "LAT 2004", kas šodien Jēkabpilī ar 37:29 (18:12) sakāva komandu "Jēkabpils SS". Pa deviņiem vārtiem uzvarētāju labā guva Rometa Jukša un Linda Kaņepe.

Savu pirmo spēli jaunajā sezonā "LAT 2004" aizvadīja tikai vakar, kad turpat Jēkabpilī līdzvērtīgā cīņā ar 27:31 piekāpās Ludzas komandai SK "Latgols". Šodien Jēkabpilī juniores bija mājinieču lomā. Pirmos vārtus jau pirmajā uzbrukumā iemeta jēkabpiliete Patrīcija Prūse (1:0), bet nekavējoties sekoja "LAT 2004" atbilde – pa golam iemeta Vitnija Paula Krodziniece un Valērija Zarovska, ar 2:1 izvirzot vadībā juniores. 7. minūtē divus vārtus pēc kārtas iemeta jēkabpiliete Marta Mālniece, atjaunojot neizšķirtu rezultātu – 3:3. Nākamo triju minūšu laikā pa golam iemeta juniores Kristīne Radzeviča, Vitnija Paula Krodziniece, Rometa Jukša un Linda Kaņepe, izvirzot "LAT 2004" vadībā ar 7:4. Juniores vadības grožus no rokām vairs neizlaida, pēc pirmā puslaika atrodoties vadībā ar sešu vārtu pārsvaru (18:12), bet visā mačā "LAT 2004" triumfēja ar 37:29.

Rezultatīvākās uzvarētāju sastāvā ar deviņiem vārtu guvumiem katrai bija Rometa Jukša un Linda Kaņepe. Astoņus golus iemeta Vitnija Paula Krodziniece, bet četrus – Renāte Ozola. Jēkabpiliešu rindās ar 14 gūtiem vārtiem izcēlās Marta Mālniece, septiņus golus iemeta Patrīcija Prūse, bet piecus – Ieva Lapsa. Pēc šīs uzvaras ar divās spēlēs izcīnītiem diviem punktiem komanda "LAT 2004" pakāpās uz turnīra tabulas ceturto pozīciju. Komandai "Jēkabpils SS" divos mačos divi zaudējumi un attiecīgi pēdējā pozīcija.

Izmantotie resursi:
handball.lv


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.