Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Tuminskis: "Vācijā neapmierināja spēles laiks, Turcijā spēlēšu vairāk"

Emils Ozerinskis

Tuminskis: "Vācijā neapmierināja spēles laiks, Turcijā spēlēšu vairāk"
Austris Tuminskis. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Piedāvājam Latvijas Handbola federācijas (LHF) interviju ar Latvijas izlases handbolistu Austri Tuminski pēc pārcelšanās no Vācijas 2. Bundeslīgas kluba "EHV Aue" uz Turcijas handbola grandu "Besiktas".

"Klubs Vācijā baigi mani neturēja. Teica, ka, ja atradīšu kādu klubu, varam vienoties, ka bez visādām problēmām varu iet prom. Pirms Jaunā gada jau kaut kādi varianti, taču nekā konkrēta. Pēc Eiropas čempionāta atgriezos Vācijā. Atsāku treniņus ar domu, ka palikšu līdz sezonas beigām Vācijā. Tad kaut kā pa pāris dienām viss notika. Aģents pateica, ka ir interese no "Besiktas".

Pat ne interesējas, bet uzreiz grib ņemt komandā. Nolēmu, ka man labāk būtu iet prom no Vācijas, kur neapmierināja spēles. Savukārt Turcijā iespējas būs vairāk, spēlēšu. Tāpēc tādu lēmumu arī pieņēmu. Visa tā pāreja notika lielā skriešanā. Principā divu dienu laikā visu sakārtojām. "Besiktas" īstenībā interesi izrādīja jau pirms Eiropas čempionāta, bet es kaut kā pirmajā reizē atteicu. Tas bija kaut kur oktobrī vai novembrī. "Besiktas" tajā brīdī meklēja kreiso insaidu vai saspēles vadītāju. No otrā piedāvājuma vairs neatteicos," situāciju komentē Tuminskis.

"Kā esmu iejuties komandā? Vēl kaut ko grūti pateikt. Līdz šim esmu aizvadījis tikai četrus treniņus ar bumbām. Pirmo spēli jau nospēlēju. Vairāk spēlēju aizsardzībā, jo līdz tam biju aizvadījis vispār tikai vienu treniņu. Treneris teica, ka sāksim mani iespēlēt no aizsardzības. Trešdien bija vēl viena kausa spēle. Tur jau nospēlēju visas 60 minūtes. Gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Iemetu sešus vārtus.

Varu teikt, ka kopumā iejuties esmu labi, jo visi ir draudzīgi, neatsaka palīdzību, ja kaut ko vajag. Pēc spēles vienmēr visi uzmundrina un saka, ka viss kopīgi mums izdosies. Par līmeni komandā komentārus vēl grūti izteikt. Šajās divās spēles pretinieki nebija īpaši spēcīgi, tāpēc komandas vai visa čempionāta līmeni līdz galam vēl neesmu novērtējis. 2. Bundeslīgā, protams, ir stiprākas komandas, taču vēl neesmu redzējis augšgala komandas," turpina Tuminskis.

Austris arī pastāstīja par dzīves apstākļiem Turcijā. "Viss ir kārtībā. Dzīvokli iedeva, visas sociālās apdrošināšanas ir sakārtotas. Divreiz dienā man nodrošina ēšanu, treniņi ir pietiekami, fitnesa zāle ir pieejama. Viss principā ir blakus. No zāles dzīvoju aptuveni trīs minūšu attālumā."

"Komandas mērķi? "Besiktas" ir daudzus gadu bijusi čempione. Tagad divas spēles komanda ir zaudējusi un atrodas otrajā vietā. Parunāju ar spēlētājiem, kāpēc tā ir noticis. Viņi teica, ka uz tām spēlēm izgāja pašpārliecināti, ka vinnēs, bet zaudēja. Tā sportā gadās. Pagaidām ar visu esmu apmierināts. Kad nāks pretī stiprākas komandas, varēšu kopumā vairāk pastāstīt par čempionāta līmeni."

"Besiktas" Turcijas handbola Superlīgā ir triumfējusi 14 reizes, pie tam izdarījusi to pēdējos 11 gadus pēc kārtas. Šobrīd čempionātā izcīnītas deviņas uzvaras un piedzīvoti divi zaudējumi, bet līdere ir "Beykoz", kas piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija