Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Handbolistes gatavojas atlasei

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Jau pēc pusotra mēneša Latvijas sieviešu handbola izlase Čehijā uzsāks cīņu par iekļūšanu 2008. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, kur sacentīsies ar Itālijas, Turcijas, Čehijas un Bulgārijas valstsvienībām.

Lai tiktu uz kvalifikācijas "play off" spēlēm, mūsu handbolistēm savā apakšgrupā jāiekļūst labāko trijniekā.

Latvijas handbolistes gatavošanos atbildīgajām spēlēm uzsāka jau augustā, treniņnometne bija arī septembrī, bet šīs nedēļas nogalē handbolistes dosies uz Somiju, kur aizvadīs trīs pārbaudes spēles ar vietējo valstsvienību. Šajās spēlēs Latvijai nevarēs palīdzēt viena no labākajām komandas spēlētājām, Islandē spēlējošā Sandra Paegle, kura gan būs sastāvā uz kvalifikācijas spēlēm. Pirms paša kvalifikācijas turnīra, iespējams, Latvija vēl aizvadīs pārbaudes spēli Lietuvā.

"Meitenes nopietni pieiet treniņiem. Viņas pašas tic, ka ir iespējams tikt tajā trijniekā, tāpēc arī varbūt ir vieglāk trenēties. Mums jau vēl ir jauna komanda, sastāvs arī bieži mainās un visas spēlē dažādās komandās. Mums nav tā kā vīriešiem, kur ASK ir bāzes komanda. Ja tā būtu, tad varbūt būtu vieglāk saspēlēties," par gatavošanos stāsta izlases galvenā trenere Natālija Kudrjavceva.

Arī trenere uzskata, ka Latvijai ir cerības tikt tālāk. "Ja neticētu, tad jau nav jēga trenēties un braukt. Mums ir spēkos diezgan līdzvērtīga grupa trāpījusies un visās spēlēs daudz ko izšķirs dažādas nianses. Nedomāju, ka kāda izlase ir izteikta favorīte un domāju, ka katra piedzīvos kādu zaudējumu.

Itālijas komandu redzēju pirms pāris gadiem, bet tā tagad droši vien būs savādāka. Bulgārietes ir ātras, čehietes labas. Visas pretinieces ir ātras un aktīvas. Mums šobrīd lielākā problēma ir tā, ka fiziski netiekam līdzi."

2008.gada Eiropas čempionāta finālturnīrs, kurā spēlēs kontinenta 16 labākās komandas, no 2. decembra līdz 14. decembrim notiks Maķedonijā.

Izmantotie resursi:
www.handball.lv
www.ogresvestis.lv

     [+] [-]

, 2007-10-15 17:08, pirms 17 gadiem
Visu cieņu autoram par atsauci!