Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Krištopāna ''Vardar'' nākamsezon trenēs nepieredzējušais Pisonero

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Krištopāna ''Vardar'' nākamsezon trenēs nepieredzējušais Pisonero
Davids Pisonero pie ''BM Valladolid'' stūres. Foto: Atletico Valladolid.

Aizvadītās sezonas Eiropas spēcīgāko handbola komandu Skopjes "Vardar'', kuras sastāvā spēlē arī Latvijas vadošais handbolists Dainis Krištopāns, nākamajā sezonā trenēs spāņu speciālists Davids Pisonero, kuram šī būs tikai trešā sezona karjerā kā handbola trenerim.

Iepriekšējās divās sezonās 46 gadus vecais Pisonero vadīja Spānijas augstākās līgas komandu ''BM Valladolid'', kas šajā sezonā Spānijas čempionātā ar 15 uzvarām 30 spēlēs ieņēma 7. vietu. Sezonas beigās komanda izcīnīja četras uzvaras pēc kārtas, tiesa, ar to bija par maz, lai sasniegtu galveno mērķi - pietrūka 4 punkti, lai kvalificētos nākamās sezonas EHF kausa izcīņai.

Arī Spānijas kausā Valjadolidas handbolisti piedzīvoja neveiksmi, jau sešpadsmitdaļfinālā divu spēļu summā ar 50:53 piekāpjoties Irunas ''Bidasoa'' vienībai, kas gan šosezon sagādāja lielu pārsteigumu, izcīnot sudraba medaļas Spānijas čempionātā, turklāt komanda ir pieteikusi kandidatūru arī nākamās sezonas Čempionu līgai, lai tajā atgrieztos pirmo reizi kopš 1996. gada (turklāt vēl gadu iepriekš tā kļuva par Čempionu līgas uzvarētājiem).

Ar ''Vardar'' komandu Pisonero noslēdza divu gadu līgumu, amatā nomainot citu spāņu treneri Roberto Parondo, kurš tagad vadīs Ēģiptes izlasi. ''Pieņemt lēmumu bija ļoti sarežģīti,'' intervijā spāņu medijiem atzina pats Pisonero.

Savulaik Pisonero pats bija labs handbolists, spēlēdams līnijas spēlētāja pozīcijā. Karjeru viņš iesāka tieši jau iepriekš minētajā ''BM Valladolid'' vienībā, kuras rindās pavadīja piecas sezonas, bet vēlāk pārcēlās uz Santanderas ''Caja Cantabria'' komandu, kuras rindās kļuva par 1996. gada Spānijas vicečempionu, bet 1997. gadā spēlēja Čempionu līgas ceturtdaļfinālā, kur gan nācās piekāpties leģendārā Zvonimira Serdarušiča vadītajai ''THW Kiel'' komandai. Tāpat viņš izcīnīja arī divas Spānijas čempionāta bronzas medaļas - 1997. gadā ar ''Caja Cantabria'' un 1998. gadā ar Leonas "Ademar''.

Tāpat pagaidām ir zināms, ka ''Vardar'' nākamajā sezonā papildinās trīs ārzemju spēlētāji. Proti, par Krištopāna komandas biedriem kļūs līnijas spēlētāji krievs Sergejs Gorpišins (iepriekšējā sezonā spēlēja Vācijas Bundeslīgas komandā ''Erlangen'') un francūzis Igors Aničs (no Slovēnijas čempionvienības ''Celje''), kā arī Šveices izlases vārtsargs Nikola Portners (bija rezerves vārtsargs Francijas klubā ''Montpellier''), kura tēvs Zlatko savulaik Dienvidslāvijas izlasē izcīnīja bronzas medaļas Seulas olimpiskajās spēlēs 1988. gadā.

Atgādinām, ka aizvadītās sezonas Čempionu līgas finālā Ziemeļmaķedonijas klubs ar 27:24 pārspēja Vespremas ''Telekom'' no Ungārijas, otro reizi vēsturē kļūstot par Eiropas spēcīgāko komandu. Kad ''Vardar'' spēlētāji pēc lielā triumfa atgriezās mājās, Skopjes centrā tika rīkotas plašas svinības, kurās piedalījās aptuveni 250 tūkstoši cilvēku.