Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Gulbis vērtē un runā augstos toņos

Jānis Pārums

Trešdien handbola klubs "ASK-AB.LV" rīkoja preses konferenci, atskatoties uz šajā gadā paveikto un izsakoties par nākotnes plāniem, un, nereti veltot kritiskus vārdus citu sporta veidu virzienā.

Komandas galvenais treneris Andris Gulbis atzina, ka komanda šogad startējusi sekmīgi un arī šobrīd, neskatoties uz ceturto pozīciju Baltijas līgā, komandas sniegums uzskatams par apmierinošu, jo gandrīz visi konkurenti ir pastiprinājušies.

Gulbis pieskārās arī finanšu problēmām, atzīstot, ka šobrīd Latvijas situācija ir tāda kāda ir – komandā ir vairāki spēlētāji, kas strādā, līdz ar to nav viegli handbolu apvienot ar maizes darbu. "ASK-AB.LV" mērķis ir pietuvināt spēlētāju atalgojumu 1000 eiro. Pagaidām tas vēl nav izdevies. Organizatoriskajā ziņā esot uzlabojumi, taču pie daudz kā vēl jāstrādā. Kluba valdes priekšsēdētājs Jānis Brencāns savukārt atzina: "Ja varētu spēlētājiem samaksāt 1000 eiro, iespējams daļa handbolistu atgrieztos Latvijā, bet citi nedotos spēlēt uz ārzemēm."

Gulbis īpaši uzsvēra latvisko vidi handbolā: "Komanda eksistē un aug. Tas ir pašmāju darbs ar pašmāju spēlētājiem. Agrāk tā bija arī volejbolā, taču tagad viņi sāk atkāpties no savām pozīcijām un parādās viesspēlētāji."

"Kad žurnālisti raksta par basketbolistiem, izceļot ārzemnieku sniegumu, man gribas nospļauties," preses konferences gaitā Gulbis kļuva arvien asāks. "Padsmit tūkstošus mēs maksājam Valteram. Varbūt iedosim vēl pāris? Vai tad viņš spēlēs labāk? Nē. Mums ir pilnas komandas ar leģionāriem. Smiekli nāk par ASK atjaunošanu un TTT. Kur ir latviešu pašlepnums? Nekad neesam ar stingru muguru staigājuši."

Tai pat laikā Gulbis uzsvēra, ka ja viņa vadītajam klubam būtu vairāk finansu līdzekļu, iespējams arī "ASK-AB.LV" iegādātos viesspēlētāju, taču uzsvaram tomēr jābūt liktam uz pašmāju sportistiem.

Treneris atzina, ka palēnām veidojas kluba sistēma, ir izveidota komanda "ASK/Jaunsargs", kura startē 1. līgā. Piramīda tikai veidojas, taču, ja būtu vairāk naudas, piramīda būtu jau pusē, atzina kluba pārstāvis. Daudz labu puišu ir starp 1991. un 1992. gadā dzimušajiem.

Gulbis paslavēja vairāku spēlētāju izaugsmi, bet vārtsargs Babra, viņaprāt, ir ļoti nestabils – var nospēlēt izcili un var ielaist visas bumbas pēc kārtas.

Šī gada oktobrī "ASK-AB.LV" piedalījās karavīru spēlēs, izcīnot otro vietu un piekāpjoties tikai baltkrieviem. Treneris atzina, ka rezultāts ir ļoti labs, jo pretiniekos bija spēcīgas vienības, kuru sastāvos nereti bija arī izlašu spēlētāji.

1 2 54 komentāri
Slēpts komentārs: Dainis Petrokaitis

  -1 [+] [-]

, 2007-12-13 02:07, pirms 17 gadiem
Basītis rullē, tur taču melnīši latviešus izklaidē! Ko tur Gulbis murmulē, tas taču mūsu lepnums

     [+] [-]

, 2007-12-13 02:10, pirms 17 gadiem
Īstenībā jau puisis spazmo, tā ir federācijas problēma, ka nespēj to pacelt līmenī, lai nauda būtu, vai arī jāstājas rindā ar orientēšanās sportu, kur popularitāte pasaulē ir tik pat liela, ja ne mazāka. Sporta veids tomēr pārāk tehnisks, lai to spēlētu amatieri. Uzbrauciens Valteram gan pilnīgi nevietā, algu nosaka tirgus nevis Gulbis!

     [+] [-]

, 2007-12-13 02:29, pirms 17 gadiem
Pareizs pateica, TTT un ASK klubi kuriem ir liela vesture metajas ar musu naudu preks speletajiem kuri nekad nau spelejusi nopietnos klubos kautkados vacijas viduvejos klubos spelejushi un tiek pie tadas summas, visu cienu, bet ar nopirktiem speletajiem neko daudz nesasnieksi(rezultati manami), jaaudzina pasha speletaji un jarada konkurence.. Protams neviens jau neizkonkures tadus ka valteru, miledzu un co(del uzvarda vien). Iespejams tie zaudejumi nebutu sapigi ja butu spelejushi pashmaju puishi..

     [+] [-]

, 2007-12-13 07:01, pirms 17 gadiem
ja pus komandai handbols ir vnk hobijs, tad tie 1000 eiro ar neko diži nelīdzēs.. būs vairak pa ko iemest sīkos jau gan piesaistītu..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2007-12-13 07:15, pirms 17 gadiem
Labi teikts! Visu cienju!

  -5 [+] [-]

, 2007-12-13 08:11, pirms 17 gadiem
bet tiktiešām baigā atjaunošana - sapērk leģionārus, lai atjaunotu komandas slavu... ask toties cīnās ar saviem spēkiem un nebūtu slikti, ja alga paceltos vismaz līdz tādam līmenim, jo tādas algas kā basketbolistiem Latvijā labākajā gadījumā maksā tikai Vācijā...

  +5 [+] [-]

, 2007-12-13 08:14, pirms 17 gadiem
ja nemāk piesaistīt naudu tad tā ir pašu probl;ema! Kapēc viens sporta veids var attīstītties 15 gados, bet pārjie gaida kad kāds naudu ar šķipeli ieliks mutē!!! Tāpat kā hoķī nav cilvēku kas mācētu piesaistīt naudu un skātītājus, tāk paši vainīgi!!!

  +1 [+] [-]

, 2007-12-13 08:15, pirms 17 gadiem
un nav ko raudāt!

  +1 [+] [-]

, 2007-12-13 08:32, pirms 17 gadiem
ASK-AB.LV rindās nav pat izlases kandidātu?

     [+] [-]

, 2007-12-13 08:39, pirms 17 gadiem
uzskatu, ka pa tēmu uzbrauca - ir mums Latvijā daži sporta veidi, kur nauda tiek pludināta,īpaši, ja ASK spēlē ar 4 melnīšiem par nodokļu maksātāju naudu ... , neļaujot iespēju progresēt vietējiem. Ar vienu tādu spēlētāja algu varētu visu handbolkomandu ...
protams, federācijas vaina, bet ... ne jau visām federācijām ir "savi sakari" ...
Par vieglatlētiku LV vispār neizteikšos ...

  -2 [+] [-]

, 2007-12-13 08:41, pirms 17 gadiem
Gulbim ir liela taisnība. Kas tad velk ASK, Baronu, TTT, un BK Ventspils. Tikai vieni melnīši. Un mēs par to baigi kaifojam. Nerunājot par handbolistiem, pašu pensionāriem nav ko ēst, bet nodokļu maksātāju nauda (Aizsardzības ministrija un Rīgas Dome) aiziet amerikāņu algām. Un vai patiešām S.Valters vai Šķēle ir tik labi, lai saņemtu 100 000 gadā? Katram ārprātam ir robeža. Un kur tad ir baigie rezultāti? Un tas prieks par vienu otro uzvaru ir ar skābuma pieskaņu. Toties ASK-AB piesita frančus, kam budzēts reizes 10 lielāks. Un arī izlases kandidāti tagadējā ASK ir. Un Latvijas handbola izlase rāda itin cerīgu spēli. Būtu vairāk tādu treneru kā Gulbis. Vienīgi reizēm vairāk diplomātijas gan vajadzētu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-12-13 09:05, pirms 17 gadiem
principā jau lielā mērā Gulbim taisnība .. bet kritsiki var arī jautāt - varbūt paši handbola cilvēki slikti strādā, ja nespēj piesaistīt lielāku naudu? itkā jau Aizkraukles banka gadiem ir handbolā, bet es uzskatu ka viņi to ir lēti nopirkuši. piem bankas vietā man būtu kauns tik mazu naudu dot un klausīties visas runas par kapeikām..

  -1 [+] [-]

, 2007-12-13 10:01, pirms 17 gadiem
Man piemeram patik skatities hanbolu, ari basiti patik(izlases) un dazus klubus, bet nesaprotu kape jaalgo visadi nigas un rezultats nau tapat nekas BBL cinamies pa vidusdalju, uleba labi ja tiksim otra kartaa... Izkatas tikai kad tie arzemnieki ir iepirkti lai varetu sava starpa sacensties, jo reali arpus lv nesam nekas ar visiem tiem dargiem musu speletajiem. Un kas runa kad vajag pashai federacijai piesaistit naudu???? laikam attiecigai federacijai nau miluli rigas dome un aizsardzibas ministrija.. tiesam ka jau viens mineja pa to viena speletaja(kurs vel spele viduveji un traumas vaja) algu var uzturet veselu citu komandu...

  +1 [+] [-]

, 2007-12-13 10:10, pirms 17 gadiem
Nu ja AB.LV iedotu miljonu latu un pateiktu, ka jācīnās par augstām vietām Eiropā, ne sūda tur vairs latviešu spēlētāji lielās lomas nespēlētu, lai piedod man ši demagogs! Mugurkauls viņam atradies!
Padomājiet loģiski, visi, kas saka, ka basketbolam nav jādod tās lielās naudas, cik bieži jūs ejat uz basketu un cik uz handbolu? Labi muļķīgi ir šo jautājumu uzdot handbola sadaļā, bet ir taču jāsaprot elementāri globalizācijas jautājumi.
Vēl Gulbis runā par to, ka, ja būtu nauda varētu atsaukt visus ārzemēs spēlējošos, ja basketbolā būtu nauda un atsauktu visus ārzemēs spēlējošos, tad sanāktu varena vienība, Eirolīgā kā minimums spēlējoša.

     [+] [-]

, 2007-12-13 10:15, pirms 17 gadiem
kāds vēl pašlepnums? tirgus!

ja par pašvaldības finansējumu, tad gan var rasties škrobe, vai ir tā vērts!!

  -1 [+] [-]

, 2007-12-13 10:22, pirms 17 gadiem
Katad, mums pashiem nau tadi speletaji kas varetu eiroliga pacinities.. paskataties kur musu speletaji arzemes spele, sezh rezervistos, iedzivojas traumaas, es pat nevaretu nosaukt vai mums ir kads arzemes spelejosh basketbolists kadas komandaa liders stabils liders.. Speles laiks ir mazs nau spelu prakses, bet prasa lielo piki.. Un no ta visa cies izlase.. Protams iedosi uzreiz miljonu ar hanbols neattistisies bet ir jau javeido piramida no pashiem mazakiem..
Man nekas nau pret to kad musu komandas ir arzemnieki, bet tikai tracina kad vini tiek uzstureti par musu naudu..

     [+] [-]

, 2007-12-13 10:28, pirms 17 gadiem
ja basketbolaa nebuutu aarzemnieki, tad tur buutu tik pat zems liimenis kaa handbolaa......... un vaitad tas ir vajadziigs?????

     [+] [-]

, 2007-12-13 10:29, pirms 17 gadiem
Un kas tad mums shogad u-18 paradija normalu basiti??? Un kape nevar jaunajos to piki iegrust, tad ar bus normals limens, un kas tas pa limeni ko tu nosauc???

     [+] [-]

, 2007-12-13 10:36, pirms 17 gadiem
Cik var raudat, ka nav naudas? ja nav, tad dabon, ja nevar, taisi ciet to veikalu! Rasists!

     [+] [-]

, 2007-12-13 10:38, pirms 17 gadiem
Nu un ko viņš jaunu pateica? Neko! Vienkārši jābeidz runāt un jāsāk kaut kas reāli darīt, tiesa, bez naudas un sava veida politisko ekonomiskās gribas nekas daudz līdzēts nebūs!

     [+] [-]

, 2007-12-13 10:47, pirms 17 gadiem
Psc no valst vienam sporta veidam dot naudu kursh jau vairakus gadus nevar tikt no grupas araa a citiem sporta veidiem nedot to naudu kuriem ir lielaks potencials par to basi... Neviens jau neko neparmestu ja tas nenotiktu no vienas kabatas...

  +1 [+] [-]

, 2007-12-13 10:51, pirms 17 gadiem
Acīmredzot Gulbis uztraucas par to, ka Aizsardzības ministrija daudz naudas iedevusi ASK basketbola klubam, un maz viņam. Taču nevar nepiekrist tam, ka gan basketbols ir populārāks Latvijā, gan tam ja ASK-AB.LV iedotu jūtamu finansējuma palielinājumu un liktu pacīnīties par augstām vietām, patriotisms aizmirstos un klubā parādītos viens viesspēlētājs pēc otra...

  +2 [+] [-]

, 2007-12-13 10:51, pirms 17 gadiem
Nu cik var čīkstēt par leģionāriem!?!
1. Algu nosaka tirgus. Laba līmeņa latviešu spēlētājs ir ~2 reizes dārgāks par tāda paša līmeņa amerikāni (basketbolā), tādēļ to ir tik daudz. Ja gribam tikai latviešu komandu (normāla līmeņa, kas varētu Eirokausos spēlēt), tad vajag dubultot budžetu un pacelt biļešu cenas. Jūs, nolicēji, maksāsiet? Es pieņemu, ka nē.
2. Leģionārus pērk, lai paceltu kopējo komandas līmeni, līdz ar to līgas līmeni. Kas jaunam latviešu basketbolistam ir labāk - trenēties kopā ar laba līmeņa leģionāru un attīstīties vai ar viduvēju latvieti, ja algu samērs tāds pats?
3. Handbols ir interesants sports, bet basketbols nav vainīgs, ka handbolisti nevar piesaistīt skatītājus un līdz ar to sponsorus!!! Būtu mazāk čīkstējis, bet vairāk domājis, kā situāciju uzlabot.

     [+] [-]

, 2007-12-13 10:55, pirms 17 gadiem
kasha

Paskaidro, kā iegrūst piķi jaunajos? Smukas botas nopirkt?

Ja citi sporta veidi nejēdz paņemt no valsts, tad kādēļ lai tas viens sporta veids neņemt, ja var dabūt?

     [+] [-]

, 2007-12-13 10:56, pirms 17 gadiem
Viens pats Gulbis handbolā ir vairāk izdarījis nekā vairāki basketbola treneri (Muižnieks, Bagatskis) kopā.
Cik tad ir to latviešu, kas spēlē ārzemēs. Un kopā savākta šī komanda pat netiktu Eirolīgā. EČ to labi parādīja!
Tiesa, visā pasaulē handbols popularitātes ziņā atpaliek no basīša. Izņēums - Skandināvija un Vācija.... Nu un Ziermeļāfrika

  +3 [+] [-]

, 2007-12-13 10:58, pirms 17 gadiem
Žēl pendžas, reāli palicis 20 gadsimta vidū. Kādi murgi?! Ko tad dara Vācieši, islandieši pērkot mūsu bāleliņus savās komandās, nemaz nerūpējās par savu komandu tradīcijām.... ko tad lai saka Maskavas CSKA ? Komanda ar vislielākajām tradīcijām , bet spēlē vieni leģionāri... Žalgiris..Panathinaikos.. stulbs tu esi, Gulbi! Pat slinkums rakstīt miljono reizi, ko tāpat visi zin. Un Valters varētu uz vēdera līst ar pliku pakaļu, ja viņš to naudu nebūtu pelnījis, neviens viņam to nemaksātu, bet saistībā par ciparu kārtību, atvaino vecais, nevar saņemt vienādu summu basketbolists un lidmašīnu modelētājs. BAsketbols ir topā, un vienmēr ir bijis latviešu sporta veids nr.1., kamēr rokasbumba labi ja ir 10 niekā... Jūs tak gadu desmitiem nespējat pat leišus vinnēt, ko basketbola izlase pat reizi pa reizei pamanās izdarīt. Sāc ar savas saimniecības revīziju, Gulbi! Paskaties, kā strādā roķenes federācija, piesaistīt sponsorus patreiz vairs nav liela māksla, un pat to jūs neesat spējīgi izdarīt!!

     [+] [-]

, 2007-12-13 10:58, pirms 17 gadiem
Ko nozīme potenciāls ir lielāks par basi? lielākais potenciāls ir florbolam un tur arī nekādas dižās naudas neapgrozās, tā ka beidz raudāt, kasha!
Bet handbols un florbols un tā tālāk nav globāli sporta veidi. Sporta karalis ir futbols, pēc tam basketbols. pēc tam, visdrīzāk volejbols. arī tur ir kur augt Latvijā. nu visur vajag to naudu. Ja handbols būtu tik populārs, tad latviešu spēlētāji neviens tajā AB.LV nespēlētu, jo ārzemēs algas piedāvātu daudz lielākas kā tas ir basketbola variantā, un tad droši vien būtu tāds ļaunums, ka visi izlases handbolisti sēdētu uz beņķīša par lielu naudu un būtu problēmas ar izlasi. nu kaut kā tā. esmu nikns, ka var šitā bļaustīties, skaudības pārņemti.
p.s. Redz, handbola treneris Valeiko tomēr zināja kādā sporta veidā dēls jātrenē, lai kaut kādu maizīti ar sportu nopelnītu

  +2 [+] [-]

, 2007-12-13 11:01, pirms 17 gadiem
calcio2, lai handbola izlase vispirms tiek līdz tam EČ un tad sāc kaut ko dumji gvelzt par basketbolistu sniegumu tādā turnīrā

  -1 [+] [-]

, 2007-12-13 11:04, pirms 17 gadiem
Man tikai uztrauc tas kad par manu naudu kad viduvejs arzemnieks spele basiti.. lai jau spele bet tad lai neludz no pashvaldibas naudu...

     [+] [-]

, 2007-12-13 11:12, pirms 17 gadiem
to kasha

Interesantas lietas tevi uztrauc - ka melnais spēlē par tavu naudu basi , ko vismaz tu vēl vari aiziet apskatīties uz arēnu, un kaut cik labi pavadīt vakaru.. Dīvaini ka neuztrauc, ka tik pat labi, kāda persona aizbrauc uz Kubu "pieredzes apmaiņā", aŗi par nodokļu maksātāju naudu. Un brauks vēl.

     [+] [-]

, 2007-12-13 11:12, pirms 17 gadiem
kasha

Kāda līmeņa spēlētājus komandas budžets atļauj pirkt tādi arī spēlē. Nav mums komandas ar CSKA vai Panathinaikos līmeņa budžetu (žēl, bet nekad arī nebūs), lai dabūtu lieliskus leģionārus!
Bet kādēļ nelūgt, ja dod? Kādēļ lai Dome neatbalstītu sportu?

     [+] [-]

, 2007-12-13 11:26, pirms 17 gadiem
kasha, cik tad tava nauda ir aizgājusi tajā ASK? Neuzskatu, ka tas budžets viņiem ir pareizs, bet Žalgiri arī kadreiz sponsorēja Lietuvas valdība, lai viņiem būtu iespējas spēlēt eirolīgā. Bet tur neviens nečīkstēja, ka handbolam nauda tiek atņemta un iedota "vidējiem" ārzemniekiem.
1 2 54 komentāri