Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Ar mainīgām sekmēm Vācijas un Austrijas handbola laukumos

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ar mainīgām sekmēm Vācijas un Austrijas handbola laukumos
Vai Ģirts Lilienfelds ar 3 g\utiem vārtiem sekmēja ThSV "Eisenach" uzvaru.
Foto: GG Fotoservice Gräbedünkel

Vācijas 1. un bundeslīgas, 3. līgas un Austrijas HLA čempionātos rokasbumbā ar mainīgām sekmēm spēlējušas Latvijas handbolistu pārstāvētās komandas. Divām no tām sākas izšķirīgās spēles par palikšanu attiecīgi Vācijas 1. bundeslīgā un 3. līgā...

Evara Klešnika pārstāvētais GWD "Minden" viesos ar 28:34 piekāpās TV 1893 "Neuhausen" un tagad to no izkrišanas robežas 1. bundeslīgā šķir tikai viens punkts. Klešnika rēķinā - vieni gūti vārti.
Aivja Jurdža pārstāvētais TSV "Hannover-Burgdorf", kas atrodas 5. vietā, 13. februārī viesos spēlēs pret čempionu THW "Kiel".

Vācijas 2. bundeslīgā Ģirta Lilienfelda pārstāvētais ThSV "Eisenach" savā laukumā pēdējā minūtē (39 sekundes pirms beigām) izrāva uzvaru mačā ar Leipcigas SC DHfK, kura rindas pastiprinājis viens no Kreivijas izlases vārtsargiem, pieredzējušais Igors Levšins un jau piedalījās šajā mačā. Lilienfelda rēķinā - 3 vārti.
Ingara Dudes pārstāvētais HG "Saarlouis" viesos zaudēja 2. bundeslīgas līderim TV "Emsdetten" ar 23:28. Dude guva vienus vārtus.
Turnīra tabulā Aizenahas komanda dala 3. - 5. vietu, bet Sārluisa atrodas 12. vietā.

Vācijas 3. līgas ziemeļu zonā nekādi netiek no "pagraba" vārtsarga Edgara Kukšas un Rolanda Ivanova pārstāvētais VfL "Fredenbeck", kas šoreiz pamanījās savā laukumā zaudēt pastarītim "Stralsunder HV" - 33:35. Joprojām 14. vieta un joprojām "zem svītras".
Austrumu zonā Armanda Uščina pārstāvētais "Dessau/Rosslauer HV" savā laukumā ar 29:21 pārspēja HSG "Gensungen/Felsberg". Uščinam vieni vārti, bet Desavas komanda turnīra tabulā tagad dala 7. - 9. vietu.
Pārējās mūsu handbolistu pārstāvētās komandas aizvadītās nedēļas nogalē 3. līgā nespēlēja.

Austrijas čempionāta jeb HLA līgas pirmā sešnieka turnīru ar zaudējumu sāka Jāņa Pavloviča pārstāvētais "West Wien" - 25:26 savā laukumā pret "Union Loeben", kas pirmā sešnieka turnīru sāka bez punktiem (pirmā komanda pēc divu apļu regulārā turnīra pirmā sešnieka spēles sāk ar 5 punktiem, otrā - ar 4, trešā - ar 3 u.tt.). Viesi (Damirs Džukičs) uzvaras vārtus guva spēles pēdējā sekundē... Pavloviča rēķinā 3 vārti.
Pašreizējais čempions "Alpla HC Hard" bez Jāņa Glušaka (joprojām ārstē elkoņa traumu) viesos ar 30:22 uzvarēja HC "Bregenz" un kļuva par līderi - 6 punkti. 5 punkti ir WAT "Margareten", pa 3 punktiem - "West Wien" un UHK "Krems", pa 2 punktiem - HC "Bregenz" un "Union Loeben". Pirmās četras komandas pēc divu riņķu spēlēm iekļūs pusfinālā un turpinās cīņu par titulu.