Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Norvēģija un Krievija turpina ar maksimumu, Polija un Čehija - brauc mājās

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Norvēģija un Krievija turpina ar maksimumu, Polija un Čehija - brauc mājās
Karmena Martina realizēja visus 12 metienus - 3/3 no spēles un 9/9, izpildot 7 m soda metienus.

Eiropas čempionātā handbolā sievietēm ar maksimālo punktu skaitu (4) grupu turnīra otro posmu sāks Norvēģija un Krievija, bet Polijas un Čehijas izlases vakar jau varēja posties mājup.

Grupu turnīra pirmā posma pēdējās spēlēs izšķiras divas lietas - kuras komandas turpinās turnīru un kuras brauks mājās, kā arī tas, ar cik punktiem (vai bez punktiem) turnīra otro posmu sāks labākās 12 komandas. Tieši tāpēc arī spēles starp komandām, kuras jau abas ir iekļuvušas otrajā posmā, ir ne mazāk svarīgas un principiālas - ir taču liela starpība atsākt turnīru ar 4,3,2 vai vienu punktu vai vispār bez punktiem, jo no diviem sešiniekiem tikai pa divām labākajām komandām turpinās spēlēt par medaļām (iekļūs pusfinālā).

B grupā "palikt vai nepalikt" spēlē tikās pasaules vicečempione Spānija un Čehija. Spānietēm viens punkts jau bija un viņām derēja arī neizšķirts, kamēr Čehijai vajadzēja tikai uzvaru. Pēc pirmā puslaika čehietes bija vadībā ar 16:11, 35. minūtē - 19:13, 41. minūtē - 22:16, bet nākamajās 9 minūtēs čehietes guva tikai vienus vārtus un rezultāts kļuva neizšķirts - 23:23. Čehijas izlasi "iznīcināja" spāņu vārtsardze Mersedesa Kasteljanosa, kura otrajā puslaikā atvairīja 42 procentus metienu. Teicami vārtus sargāja arī čehiete Petra Kudlāčkova (36 procenti), taču čehietes pašas nespēja gūt vārtus - arī pēdējās 8 ar pusi minūtēs viņas pārspēja Kasteljanosu tikai vienu reizi. Spānija uzvarēja ar 27:24. Visus 12 metienus - 3 no spēles un deviņus 7 m soda metienus - realizēja Karmena Martina.

Grupas līdferu duelī olimpiskā čempione Krievija ar 30:26 pārspēja Zviedriju un grupu turnīra otro posmu sāks ar 4 punktiem. Zviedrjai un Spānijai - pa vienam punktam.

D grupā Vācijas un Polijas izlasēm pirms savstarpējās spēles punktu nebija. Neizšķirts derēja vācietēm, kurām bija minimāli labāka gūto un zaudēto vārtu starpība (attiecīgi -16 un -17). Polietes sāka pārliecinoši un izvirzījās vadībā ar 6:2, iespējams, ka viņas jau pirmajā puslaikā būtu ielikušas pamatus uzvarai, ja ne Vācijas izlases vārtsardze Dina Ekerle, kura atvairīja 53 procentus metienu. Pirmo puslaiku ar 9:8 uzvarēja vācietes, arī turpinājumā spēle ritēja "punkts punktā". 27 sekundes pirms beigām poliete Aleksandra Rosjaka panāca 21:21, taču atlikušajā laikā neizdevās atņemt bumbu, lai veiktu izšķirīgo uzbrukumu. Vācietēm savukārt vairs nebija, kurp steigties. Polija jau trešo reizi pēc kārtas Eiropas čempionātā nepārvar grupu turnīra pirmo posmu.
Grupas līderu duelī Norvēģija ar 28:20 pārspēja Rumāniju un tāpat kā Krievija otro posmu sāks ar 4 punktiem. Vācija ņems līdzi 2 punktus, bet Rumānija turnīru atsāks bez punktiem.

Šovakar pēdējās spēles tiks aizvadītas A un C grupās. A grupā Francijas un Dānijas izlašu duelī noskaidrosies, kura komanda ar cik punktiem iekļūs otrajā posmā, bet Melkalne un Slovēnija spēlēs par 3. vietu grupā - Melnkalnei der neizšķirts. Savukārt C grupā Horvātija, kas jau nodrošinājusi vietu starp 12 labākajām komandām, tiksies ar Serbiju, kurai ir 2 punkti un kurai arī neizšķirts dos vietu otrajā posmā. Horvātijai savukārt ir svarīgi uzvarēt, lai ar 4 punktiem sāktu otro posmu, ja tajā iekļūs arī Slovēnija. Pasaules čempione Nīderlande vienīgā šajā grupā ir bez punktiem un tai jātiekas ar Ungāriju, kurai ir 2 punkti. Var sanākt, ka pa pa 2 punktiem būs trim komandām un tad vispirms rēķinās punktus spēlēs starp šīm trim komandām, tad - vārtu starpību spēlēs starp šīm komandām, nākamais punkts ir gūto vārtu skaits un pēdējais punkts ir vārtu attiecība. Tā ka Nīderlandei nevis vienkārši jāuzvar, bet gan jāuzvar pārliecinoši (vismaz ar 7 vārtu starpību, lai būtu pozitīva vārtu starpība, ja gadījumā trim komandām būs pa 2 punktiem). Nīderlande un Ungārija jau zinās, kā nospēlēja Serbija un Horvātija un ko kurai vajag, jo viņu spēle būs otrā.