Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

6 dienas līdz...: Latvijai nāksies iztikt bez Jurdža un Klešnika

Jānis Pārums

6 dienas līdz...: Latvijai nāksies iztikt bez Jurdža un Klešnika
Aivis Jurdžs
Foto: Raivo Sarelainens

Latvijas handbola izlasei pasaules čempionāta kvalifikācijas play off spēlēs pret Baltkrieviju nāksies iztikt bez Aivja Jurdža un Evara Klešnika, šodien preses konferencē atklāja valstsvienības galvenais treneris Uģis Vikštrems.

"Diemžēl kopš esmu galvenā trenera amatā nav bijušas reizes, kad mēs esam bijuši pilnībā spēcīgākajā sastāvā. Tas ir normāli, ka sportā gadās savainojumi, bet cerēju, ka uz šīm spēlēm izdosies pulcēt optimālo sastāvu, tomēr diemžēl tas nav izdevies. Vissāpīgāk, ka nevarēs palīdzēt Aivis Jurdžs, kurš guva savainojumu, kas izrādījās nopietnāks nekā sākumā domāts," sacīja Vikštrems.

Jurdžs, kurš bija viens no valstsvienības līderiem aizvadītajā kvalifikācijas ciklā, kādā no Vācijas Bundeslīgas spēlēm augšstilba muskuļa plīsumu, un diemžēl līdz spēlēm pret Baltkrieviju nespēs to sadziedēt. Kvalifikācijas turnīrā Aivis piecās spēlēs guva 28 vārtus, kas bija otrais labākais rādītājs komandā aiz Daiņa Krištopāna (40).

Diemžēl nav piepildījusies arī cerība, ka pirmoreiz šajā kvalifikācijas ciklā izdosies piesaistīt arī pieredzējušo Evaru Klešniku, kurš būtu bijis ļoti vērtīgs pastiprinājums, īpaši aizsardzībā. Arī Klešnikam ir savainojums, turklāt, kā atzina Vikštrems, "ir lielas problēmas komunikācijā ar spēlētāja pārstāvēto kluba vadību".

Tāpat Vikštrems norādīja, ka veselības likstas ir arī vēl vairākiem spēlētājiem, tomēr viņi ir izlases nometnē:: "Austrim Tuminskim ir problēmas ar muguru, pēdējā mēneša laikā viņš ir trenējies ļoti maz, bet viņš ir kopā ar komandu un iespēju robežās palīdzēs. Par čangaļiem man radies iespaids, ka viņi pat ar kruķiem izskries uz laukuma, ja vajadzēs. Problēmas ar muguru ir arī Nilam Kreicbergam."

Latvijas Handbola federācijas ģenerālsekretārs Anrijs Brencāns gan uzsvēra, ka komandas motivāciju un noskaņojumu savainojumu likstas nemazina: "Visi pašreiz pieejamie spēlētāji komandā, lai kopā ar treneru kolektīvu gatavotos divām atbildīgajām spēlēm un nākamgad Francijā būtu nevis skatītāju lomā, bet pasaules čempionāta dalībnieku statusā."

Plašāks preses konferences atspoguļojums sekos dienas otrajā pusē...

     [+] [-]

, 2016-06-06 15:40, pirms 8 gadiem
Kaa vienmeer, kad atbildiigas speeles priekshaa, taa nespeejam sapulcinaat optimaalo sastaavu... Baigaa skrobe

  +1 [+] [-]

, 2016-06-06 16:53, pirms 8 gadiem
Žeel izredzes saruuk

  +1 [+] [-]

, 2016-06-06 16:58, pirms 8 gadiem
Nepatīkami, bet savainojumi ir neprognozējama lieta. Jācer, ka pārējie aizvadīs savas labākās spēles karjerā

     [+] [-]

, 2016-06-06 17:07, pirms 8 gadiem
Kad būs čempionātā jāspēlē tad visi būs veseli.. tā ir vienmēr un visos sporta veidos!

  +2 [+] [-]

, 2016-06-06 18:36, pirms 8 gadiem
Šitie nesimulē traumas, līdz ar to saprotams, ja nevar spēlēt.

  -1 [+] [-]

, 2016-06-06 20:24, pirms 8 gadiem
Ar Evaru neviens nopietni nerēķinājās, bet Jurdžs gan bija figūra.

  +2 [+] [-]

, 2016-06-06 23:37, pirms 8 gadiem
Tie laiki (trešdiena 19:30) un vieta (Valmiera) nu galīgi garām. Kāpēc vēl joprojām tādas spēles liek nehandbola pilsētā?

     [+] [-]

, 2016-06-06 23:41, pirms 8 gadiem
Nekas, tapat varam uzvaret bez viniem, galvenais kartigi sagatavoties!

     [+] [-]

, 2016-06-06 23:58, pirms 8 gadiem
Njaam, zheel ka nebuus shie divi Jurdzam jau nu chista vaidzeeja buut Evars jau ka nebuus bija paredzams 65% ,bet par Jurdzu zheel njam ka buus ta buus tapec japarada raksturs un jaavinne nav nemaz tik neuzvarami tie baltkrievi.

     [+] [-]

, 2016-06-07 10:29, pirms 8 gadiem
Krištopānam būs vairāk jāņem uz sevi!