Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" uzvar pēcspēles metienos un panāk 2-0 finālsērijā

Ints Megnis
Ints Megnis

"Tenax" uzvar pēcspēles metienos un panāk 2-0 finālsērijā
Elvijs Lazda. Foto: GL Sports Photography

Dobeles "Tenax" komanda svētdien svinēja uzvaru aizraujošā "SynotTip" handbola Virslīgas otrajā finālsērijas spēlē, sērijā līdz trim uzvarām pret Rīgas "Celtnieku" izvirzoties vadībā ar 2-0. Svētdienas mačā pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 20:20, bet pēcspēles metienos izšķirošo kļūdu pieļāva Artis Kurmēns.

Spēle sākās ļoti saspringti un līdz pat 27. minūtei neviena no komandām nespēja iegūt vairāk nekā vienu vārtu pārsvaru, bet tad īsā brīdī divus noraidījumus nopelnīja "Celtnieks", turklāt viens no tiem bija pavisam muļķīgs - par nepareizi veiktu nomaiņu. To "Tenax" momentā izmantoja un guva divus vārtus, izvirzoties priekšā ar 11:8, bet pēc puslaika viesi atradās vadībā ar 12:10.

Otrā puslaika sākumā "Tenax" guva vēl divus vārtus un pirmoreiz panāca arī četru vārtu pārsvaru, tomēr tālāk "Celtnieks" pretiniekus nelaida. Puslaika otrajā pusē "Celtnieks" konkurentus gan panāca, gan arī ilggadējais "Tenax" spēlētājs Ēriks Blūms izvirzīja mājiniekus priekšā ar 18:17. Duelis turpinājās ļoti mazrezultatīvi, "Tenax" komandu jau otrajā spēlē pēc kārtas velkot otrajam vārtsargam Uldim Jansonam - sērijas pirmajā mačā viņš laukumā uznāca pēc neveiksmīga dueļa sākuma un arī šoreiz cīņā iesaistījās otrā puslaika vidū. Pēdējā minūtē pie rezultāta 20:20 "Tenax" izskrēja pret "Celtnieka" vārtiem, tomēr Elvijs Lazda lielisko iespēju palaida garām, raidot bumbu neprecīzi. Savukārt vēl pēc brīža Rihards Leja guva vārtus, bet šo precīzo raidījumu neieskaitīja, jo īsu brīdi pirms tam "Celtnieka" galvenais treneris Normunds Blome bija pieprasījis pārtraukumu.

Atlikušajās 24 sekundēs pa vienam pretinieku metienam atvairīja abi vārtsargi Jansons un Raitis Puriņš, kas nozīmēja, ka uzvarētāja noskaidrošanai nepieciešams aizvadīt septiņu metru metienu sēriju. Tajā veiksmīgi bija pirmie četri metieni, līdz Ivars Lācis apturēja "Celtnieka" spēlētāja Arta Kurmēna raidījumu. Arī visos atlikušajos raidījumos metēji nekļūdījās un "Tenax" handbolisti varēja priecāties par dramatisku uzvaru ar 25:24.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar pieciem vārtiem bija pēdējo pēcspēles metienu izpildījušais Ņikita Pančenko, bet "Celtnieku" neglāba arī astoņi Artūra Lazdiņa vārti.

Abu komandu pirmajā spēlē pirms nedēļas "Tenax" uzvarēja ar 34:31, līdz ar to tagad vienība sērijā līdz trim uzvarām ir priekšā ar 2-0. Nākamā spēle, kas var kļūt arī par pēdējo šajā sērijā, gaidāma 11. maijā Dobelē.

Pirms tam regulārajā sezonā četrās spēlēs vienības guva pa vienai uzvarai, kā arī divi mači noslēdzās neizšķirti.

Celtnieks - Tenax 24:25

Celtnieks: Lazdiņš 8/2, Černousovs 3/1, Piščukins 3/1, Kurmēns 3, Leja 2, Bergs 2/1, Blūms 2, Freibergs 1.
Tenax: Pančenko 5/1, Ērmanis 4/2, Lazda 3, Krastiņš 3/1, Arājs 3/2, Hovratovičs 2, Krivmanis 2/2, Politers 2, Lācis 1.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-05 21:57, pirms 5 gadiem
Lielais paldies Blomem!