Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"LSPA" pēdējās minūtēs izrauj neizšķirtu Ulbrokā

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

"LSPA" pēdējās minūtēs izrauj neizšķirtu Ulbrokā
Kristīne Kirejeva (LSPA)
Foto: Sandra Škutāne

Mača izskaņā atspēlējot četru vārtu deficītu, neizšķirtu Latvijas Virslīgas čempionāta līderu cīņā pret "Stopiņu NHK" handbolistēm izrāva "LSPA" - 27:27 (13:16).

Pēdējo reizi kādu punktu Latvijas Virslīgas čempionāta spēlē "Stopiņu NHK" handbolistes zaudēja 2012. gada 27.janvārī, kad ar 29:31 atzina "LSPA" pārākumu.

Līderu cīņu veiksmīgāk iesāka "Stopiņu NHK" handbolistes, divdesmit minūšu laikā jau iegūstot sešu vārtu pārsvaru (12:6). Tāda pati starpība bija arī piecas minūtes pirms puslaika beigām (15:9), taču līdz pārtraukumam "LSPA" samazināja to līdz trīs vārtiem - 13:16.

Pēc pārtraukuma mājinieču pārsvars turējās 2-5 vārtu robežās. Arī septiņas minūtes pirms mača beigām čempionēm bija +4 (27:23), taču atlikušajā laikā "Stopiņu NHK" nopelnīja vairākus noraidījumus un vārtus vairs neguva. Turpretī "LSPA" izmantoja iespējas no 7 metru soda metienu atzīmes (precīza bija Linda Brikmane) un izrāva neizšķirtu - 27:27.

Mājiniecēm desmit vārtus guva Elita Ekkerte, bet sešus - Elza Seržante un Lana Nikolajeva. Augstskolas komandā 11 reizes izcēlās Kristīne Kirejeva, bet septiņas - Linda Brikmane.

Šajā nedēļas nogalē Ludzā un Aizkrauklē tiks aizvadītas pēdējās trīs regulārā turnīra spēles. Neskatoties uz to, "Stopiņu NHK" un "LSPA" vienības jau nodrošinājušas vietu pusfinālā, savukārt pārējās komandas tiksies ceturtdaļfinālā. "SK Latgols" spēlēs ar "Salaspils HK", bet Dobeles SS ar "Skrīveri". Pusfinālā iekļūs komandas, kas uzvarēs divu maču summā.

Pēc tam gan pusfināli, gan spēles par medaļām tiks aizvadītas līdz divām uzvarām. Piektās un sestās vietas ieguvējas tiks noskaidrotas divu spēļu summā.

Latvijas Virslīgas čempionāts.
1.marts.
Stopiņu NHK - LSPA 27:27 (16:13)

Stopiņu NHK: Ekkerte 10, Seržante 6, Nikolajeva 6/2, Asare 5.
LSPA: Kirejeva 11, Brikmane 7/5, Gīzelere 5, Eihalvde 2, Krievāne un Sidorova 1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv