Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Uzvarot ar Raidera kausa vēsturē lielāko pārsvaru, ASV atgūst titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Uzvarot ar Raidera kausa vēsturē lielāko pārsvaru, ASV atgūst titulu
ASV Raidera kausa izlase 2021. Foto: Reuters/Scanpix

ASV golfa izlase "Whistling Straits" golfa klubā Viskonsinā ar 19:9 sakāva Eiropas komandu, titulu atgūstot ar turnīra vēsturē lielāko rezultāta starpību.

Pirms trim gadiem dabūjuši pērienu Parīzē (zaudējums ar 10½ pret 17½), amerikāņi Viskonsinā revanšam bija noskaņojušies ļoti nopietni. Viņi pirmo dienu pabeidza ar 6:2 pārsvaru, bet pēc otrās dienas bija vadībā jau ar 11:5.

Mājiniekiem tādējādi pēdējā dienā titula atgūšanai bija nepieciešami tikai 3,5 punkti no 12 vienspēlēm. ASV komandas uzvara tika apstiprināta jau piektajā spēlē, kurā Kolins Morikava guva puspunktu pret Viktoru Hovlandu.

ASV komandā ar sešiem debitantiem uzvaras gūšanā roku pielika visi spēlētāji, katram gūstot vismaz vienu punktu.

Amerikāņu uzvara ar 10 punktu pārsvaru ir lielākais triumfs Raidera kausa 43 turnīru vēsturē. Iepriekš bija divi gadījumi ar deviņu punktu pārsvaru uzvarām, tā divreiz uzvarot Eiropai un vienreiz ASV.

Zvaigžņotā ASV izlase svētdien svinēja 27. Raidera kausa triumfu, kamēr Eiropai ir 15 tituli. Divi mači noslēgušies neizšķiri. Nākamais turnīrs plānots 2023. gadā Romā.

Komandu sastāvi

ASV: Kolins Morikava, Dastins Džonsons, Braisons Dešambo, Brukss Kepka, Džastins Tomass, Patriks Kantlejs, Daniels Bergers, Heriss Inglišs, Tonijs Finau, Zanders Šofelī un Džordans Spīts.

Eiropa: Pols Keisijs, Metjū Ficpatriks, Tirels Hatons, Tomijs Flītvuds, Lī Vestvuds un Ians Polters (visi Anglija), Džons Rams un Serhio Garsija (abi Spānija), Rorijs Makilrojs (Ziemeļīrija), Šeins Laurijs (Īrija), Viktors Hovlands (Norvēģija) un Bernds Vīzbergers (Austrija).

Rezultāti: https://www.rydercup.com/scoring