Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Mediju līgas posmā "The V Golf Club" uzvar Šļūka

Jānis Celmiņš

Mediju līgas posmā "The V Golf Club" uzvar Šļūka
Foto: www.thevgolfclub.com

Mediju līgas desmitās sezonas Lietuvas posmā, kas notika "The V Golf Club" laukumā netālu no Viļņas, pirmo uzvaru šogad izdevās izcīnīt četrkārtējam līgas čempionam Gatim Šļūkam. Sacensību kopvērtējumā cīņa saasinājusies - katrā no četriem posmiem līdz šim - cits uzvarētājs.

Mediju līgas sacensībās, kas sezonas laikā norisinās deviņos posmos (ieskaitē - septiņi labākie), divas reizes jau tradicionāli tiek spēlēts ārpus Latvijas laukumiem - Lietuvā un Igaunijā. Šoreiz mediju golferi devās izmēģināt pirms diviem gadiem atklāto "The V Golf Club", kas atrodas netālu no Viļņas, tieši līdzās pieczvaigžņu "Le Meridien" viesnīcai. Tas sagaidīja ar draudīgiem izaicinājumiem - neskaitāmiem ūdensšķēršļiem, kas jau tā šauros spēles zālienus padarīja vēl šaurākus, kā arī daudzskaitlīgiem un dziļiem bunkuriem, kas prasmīgi izvietoti laba sitiena robežās. Laukums piedāvāja īsas distances, taču vienlaikus - daudzās vietās sarežģītus attālumus, kas prasīja pamatīgu pielāgošanos nūju izvēlē.

Pirmajā treniņdienā "The V Golf Club" laukuma knifus vislabāk bija uzķēris pazīstamais karikatūrists Gatis Šļūka. Pēdējo četru gadu čempionam konstanti izdevās stabils un taisns (šajā laukumā - ļoti svarīgi!) draiveris, kā arī nepievīla puteris (arī uz grīniem, kas vietām vēl nav līdz galam ieaugušies līdz perfektai kondīcijai), kā rezultātā solīds rezultāts - 90 sitienu. Šoreiz tas nozīmēja diezgan pārliecinošu uzvaru, kas gūta, pateicoties labam sniegumam otrajā devītniekā - 44, kamēr tuvākajiem sekotājiem Ingmāram Jurisonam un Ērikam Kundziņam - attiecīgi 52 un 55. Šļūkas finiša spurts tiešām cienīgs - bērdijs uz superizaicinošās 17., bet pārs - uz pēdējās 18. bedrītes neatstāja konkurentiem cerības.

Labāko piecinieku noslēdza Pirmās formulas komentētājs Jānis Jaševics un ziņu aģentūras BNS žurnālists Gundars Galkins, bet labāko astoņniekā vietu ieguva arī sportacentrs.com basketbola komentētājs Artūrs Šēnhofs, kas golfu spēlē tikai pāris mēnešus un aiz Latvijas robežām Mediju līgas ietvaros piedalījās pirmoreiz. Līdz ar uzvaru Viļņā reitinga trijniekā pirmoreiz šosezon ielauzies Šļūka, bet vadībā, par nieka tiesu apsteidzot Janševicu, šobrīd izvirzījies Jurisons. Nākamais Mediju līgas posms, kas iezīmēs pussezonu, notiks 26. jūlijā Salienas laukumā, bet augusta vidū lieliskais Sāremā laukums Igaunijā jau trešo gadu pēc kārtas uzņems Latvijas spēlētājus uz sezonas vienīgo divu dienu posmu.

Mediju līgas 4. posms, "The V Golf Club" (Lietuva)

V.SpēlētājsInOutRez.
1.Gatis Šļūka464490
2.Ingmārs Jurisons465298
3.Ēriks Kundziņš4655101
4.Jānis Janševics5256108
5.Gundars Galkins5358111
..Linards Lapa5160111

Informāciju sagatavoja:
Latvijas golfa Mediju līga
Le Méridien

  +1 [+] [-]

, 2011-07-11 19:41, pirms 13 gadiem
Šļūka beidzot pamodies no ziemas miega. Bet Le Meridien laikam labs.

     [+] [-]

, 2011-07-11 20:31, pirms 13 gadiem
Njā. Lietuviešiem par laukumu trūkumu nav jāsūdzās...

     [+] [-]

, 2011-07-13 07:01, pirms 13 gadiem
Ļoti interesants laukums. Daudz izaicinājumu, kuru pārvarēšana dod lielu gandarījumu.