Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2455, Did:0, useCase: 3

Rīgas čempions - pirmo reizi Smagars

Rīgas čempions - pirmo reizi Smagars
Rīgas Čempionāts galda hokejā 2016
1. Valts Smagars
2. Edgars Saulītis
3. Jānis Kalnevics

Kā pēdējos aptuveni 10 gados ierasts, jaunais gads galda hokejā tiek uzsākts ar Rīgas čempionātu. Veiksmīgi finiša taisnē uzvaru izcīnīja un Rīgas čempiona titulu ieguva Skrundas galda hokeja klubu pārstāvošais Valts Smagars, otrajā un trešajā vietā atstājot inčukalniešus Edgaru Saulīti un Jāni Kalnevicu.

Rīgas Čempionāts tradicionāli ir viens no Latvijas reitinga turnīriem un tā tas ir arī šogad. Turnīrā no pamatsacensībām startēja 70 dalībnieku. Tomēr pirmo reizi jauninājums ir Galda hokeja Amatieru līga, kuras turnīrs norisinājās paralēli un labākie dalībnieki no tās kvalificējās Rīgas čempionāta 3. līgai. Līdz ar to kopējais dalībnieku skaits Rīgas čempionātā 2016 bija 93 dalībnieku.

Jau atkal, nepiedaloties vadošajam galda hokejistiem Edgaram Caicam un Atim Sīlim, ar pirmo numuru bija izlikts Valts Smagars, otrais - Sandis Kristaps Lagzdiņš, bet trešais Edgars Saulītis.

1. līgā, pēc aizvadīta viena apļa turnīra, dalībnieki tika sadalīti pa sešiniekiem, kas savā starpā izspēlēja vēl vienu mini turnīru un, ņemot vērā arī iepriekš iekrātos punktus, tika noskaidrots gala vietu izkārtojums.

Pēc apļa pirmo vietu ieņēma veseli trīs Inčukalna galda hokeja kluba pārstāvji, attiecīgi Edgars Saulītis, Filips Buhtujevs un Jānis Kalnevics, kam sekoja skrundenieki Valts Smagars un Gints Lasmanis, bet kā vienīgais Rīgas kluba (BJC Laimīte) pārstāvis fināla sešiniekam kvalificējās Sandis Kristaps Lagzdiņš. Tiesa, visus sešus šķīra vien divi punti, līdz ar to par uzvarētāju varēja kļūt jeb kurš.

Lielisku finiša spurtu uzņēma Valts Smagars, kurš piecās spēlēs izcīnīja četras uzvaras un vienu neizšķirtu, līdz ar to izcīnot čempiona titulu. Sudraba medaļu izcīnīja eks-līderis Edgars Saulītis, bet bronzu noturēja Jānis Kalnevics.

Rīgas čempionātā tika apbalvoti arī dalībnieki vēl četrās nominācijās - sieviešu, veterānu, junioru, kā arī jaunāko junioru (līdz 13 gadu vecumam).

Sieviešu kategorijā par pirmo vietu sīva spēkošanās notika starp divām ventspilniecēm, kas vienīgās no dāmām iekļuva 1. līgā. Uzvara arī šoreiz Elēnai Rācenājai pār savu kluba biedri Laimu Kamzolu, bet trešā vieta Ilzei Zucei-Tenčai, kura otrajā līgā izcīnīja augsto 2. vietu.

Sīva cīņa norisinājās par veterānu titula iegūšanu. Arī šeit divi pretendenti uz uzvaru kā vienīgie no veterāniem kvalificējās 1. līgai - Sandis Kalniņš un ciemiņš no Lielbritānijas Saimons Tomas (kurš starp citu ir arī Starptautiskās Galda hokeja federācijas prezidents). Kas interesanti, abi kvalificējās vienā sešiniekā (par 13.-18. vietām). Pirms izšķirošajām cīņām mūsu Sandim Kalniņam bija trīs punktu pārsvars, ko piecās spēlēs viņam izdevās nosargāt un iegūt titulu. Trešā vieta Aleksandram Žernovojam no Ventspils, kurš, starp citu, uzvarēja 2. līgu.

Visbeidzot junioru kategorijā pirms izšķirošajām cīņām uzvaru izcīnīja Filips Buhtujevs no Inčukalna. kurš kā vienīgais kvalificējās finālsešiniekami. Otrajā vietā Raivis Miglinieks (kurš iekļuva otrajā sešiniekā), bet trešais Eliāns Ēdelis (trešajā sešiniekā).

Starp jaunākajiem junioriem bez ierunām labākais bija skrundenieks Rūdis Kadakovskis, bet otrajā vietā, jau savās pirmajās sacensībās - caur amatieru līgai izgājušajam Kristapam Strupišam (vēl pie tam uzvarēja 3. līgu), bet trešais Roberts Suharevs no Inčukalna.

TOP 3 nominācijās

VietaOPENSievietesVeterāniJunioriJaunākie Juniori
1.Valts Smagars
(Skrundas GHK)
Elēna Rācenāja
(VJN Ventspils)
Sandis Kalniņš
(Inčukalna GHK)
Filips Buhtujevs
(Inčukalna GHK)
Rūdis Kadakovskis
(Skrundas GHK)
2.Edgars Saulītis
(Inčukalna GHK)
Laima Kamzola
(VJN Ventspils)
Simon Thomas
(Stiga Big Band Praha)
Raivis Miglinieks
(BJC Laimīte)
Kristaps Strupišs
(Rīga)
3.Jānis Kalnevics
(Inčukalna GHK)
Ilze Zuce-Tenča
(Inčukalna GHK)
Aleksandrs Žernovojs
(VJN Ventspils)
Eliāns Ēdelis
(VJN Ventspils)
Roberts Suharevs
(Inčukalna GHK)

Visi rezultāti