Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2455, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti galda hokeja Latvijas čempioni nominācijās

Aizvadītās nedēļas nogalē par Latvijas galda hokeja centru kļuva Inčukalns, kas pulcēja labākos galda hokejistus trīs turnīros - Latvijas čempionātos sievietēm, senioriem un junioriem.

Sestdien, 9. aprīlī, tika aizvadīti trīs turnīri, kuru laikā tika noskaidroti čempioni sešās kategorijās - junioriem, jaunākajiem junioriem (jaunākiem par 13 gadiem), juniorēm, dāmām, senioriem un senioriem veckaj grupā (virs 50 gadu vecuma). Pirmo reizi tika noskaidrots arī labākais debitants junioru kategorijā.

Pirmās uz starta izgāja dāmas, kur par uzvarētāju pēc 5 gadu pārtraukuma kļuva Inčukalna GHK pārstāve Ilze Zuce-Tenča. Finālā viņa sērijā ar 4:2 uzvarēja iepriekšējo Latvijas čempioni - Laimu Kamzolu no VJN Ventspils. Trešā vieta vēl vienai ventspilniecei - Elēna Rācenāja mazajā finālā ar 4:1 uzvarēja Elīnu Galu.
Labākās juniores titulu ieguva Sarma Vēberga no Ventspils, otrajā vietā - Laura Stūrmane (Stunīši), bronza - Ancei Migleniecei (Rīga).

Uzreiz pēc dāmu turnīra uzsākšanas, starta signāls tika dots vispieredzējušākajai kategorijai - Latvijas čempionāts Senioriem. Skaistā un saulainā diena liedza daudziem ierasties uz šo turnīru, tomēr cīņas bija ne mazāk interesantas un aizraujošas. Līdz finālam spēja aizkļūt abi turnīrā ar pirmajiem numuriem izliktie spēlētāji - Sergejs Mihejevs un Aleksandrs Žernovojs, kas Pasaules reitingā atrodas kaimiņpozīcijās (attiecīgi 91. un 92. vietā).
Finālā pārmaiņus esot vadībā te vienam, te otram spēlētājam tika aizvadīts maksimums spēļu skaits - septiņas. Turklāt pēdējā no tām tika izspēlēts pagarinājums. Tajā laime uzsmaidīja Aleksandram Žernovojam no VJN Ventspils.
Bronzas medaļa mājiniekam Sandim Kalniņam no Inčukalna, kurš arī septiņās spēlēs uzvarēja Gunti Ernšteinu no Ventspils.
Senioru vecākajā grupā (jeb virs 55 gadu vecumam) par uzvarētāju kļuva Arnis Vītols no Skrundas. Otrais Egīls Belševics no Rīgas, bet trešajā vietā ierindojās Jānis Rektiņš no Valmieras.

Visapmeklētākā Latvijas čempionātu nominācija protams bija Latvijas čempionāts Junioriem, kur piedalījās 46 spēlētāji. Līdz finālam aizkļuva iepriekšējā gada čempions Raivis Miglinieks no BJC Laimīte pret mājinieku Filipu Buhtujevu, kas iepriekš bija spējis izcīnīt gan sudrabu, gan bronzu. Abi spēlētāji, vadoties pēc Pasaules reitinga, bija arī galvenie turnīra favorīti.
Finālsērijā abi pretinieki aizcīnījās līdz septītajai spēlei, kurā pārāks ar 4:3 gan spēlē, gan sērijā bija Filips Buhtujevs, pievienojot savai kolekcijai zeltu un ar pilnu komplektu noslēdzot savas junioru gaitas - nākamgad viņš vairs neskaitīsies junioros.
Pieminēšanas vērts ir fakts, ka divus čempiontitulus ir izcīnījis vien Matīss Saulītis, bet Raivim Migliniekam ir priekšā vēl trīs sezonas, lai gan atkārtotu, gan pārspētu šo rekordu.
Bronzas medaļa VJN Ventspils pārstāvim Alvim Siliņam, kurš ar 3:0 uzveica citu BJC Laimītes spēlētāju Emīlu Liepiņu.
Jaunāko junioru kategorijā (2003. gadā un vēlāk dzimušie) par uzvarētāju kļuva Rūdis Kadakovskis no Skrundas. Otrais Roberts Suharevs, bet trešais - Reinis Rihards Liepiņš no Rīgas.

Latvijas junioru čempionātā pirmo reizi tika apbalvoti arī debitanti - spēlētāji, kas pirmo reizi startēja šajā turnīrā.
Atsevišķa izspēle šīs kategorijas labākā noskaidrošanai nenotika, par uzvarētāju noskaidrojot vadoties pēc ieņemtajām vietām Latvijas čempionātā Junioriem.
Par uzvarētāju kļuva rīdzinieks Rūdolfs Nažinskis, kurš pirmo reizi startējot šajā turnīrā spēja izcīnīt augsto 19. vietu.
Sudrabs inčukalnietim Nikolasam Pilinskim, kurš atpalika pa nieka punktu no Rūdolfa un ieņēma 20. vietu kopējā konkurencē. Bronza Mārim Radelim no Ventspils.