Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Daniels Ola: "Spēlētājiem pašiem jācīnās ar rasismu"

Daniels Ola: "Spēlētājiem pašiem jācīnās ar rasismu"
Daniels Ola
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Latvijas futbola Virslīgas čempiones Daugavpils "Daugavas" aizsargs Daniels Ola uzskata, ka futbolistiem jāpalīdz UEFA cīņā pret rasismu, sportists atklāj intervijā.

Jautāts par Latvijas futbola līmeni, Ola atbildēja, ka, protams, Latvijas un Itālijas līmeņi neesot salīdzināmi, tomēr Latvijas futbols arī neesot vājš. Šeit gan pietrūkstot tādas gatavošanās spēlēm un treņinu, kā bija Itālijā. To gan varot saprast, jo Latvijā futbols, pēc aizsarga domām, ir tikai trešais populārākais sporta veids, kamēr Itālijā – neapšaubāmi pirmais.

Daniels Ola ar prieku atceras laikus, kad spēlēja "Lazio" rindās: "Mans elks futbolā ir Alessandro Nesta, kurš mēdza dot man padomus. Palīdzēja arī Peruci un Favalli." Aizsargs arī aizstāvēja bēdīgi slavenos "Lazio" līdzjutējus: "Komandas spēlētāji un līdzjutēji sagaidīja mani labi, un es ne reizi neredzēju, ka kāds būtu diskriminēts dēļ ādas krāsas."

Turpinot par rasisma tematu, Ola gan piebilda: "Neticami, ka vēl 2013.gadā rodas šādas situācijas. Tas nav pieņemami, tomēr pastāvēs vēl ilgi, neskatoties uz UEFA centieniem. Atceros situāciju, kad vēl spēlēju "Cesena" sastāvā pret "Avellino", un pretinieku līdzjutēji vienmēr, kad pieskāros bumbai, aizvainojoši izsaucās."

"Boatengs un Balotelli gan lauž stereotipus un parāda, ka spēlētāji pret rasismu var cīnīties paši. UEFA nevar cīnīties vienatnē, visiem spēlētājiem ir jāparāda, ka mēs esam līdzvērtīgi, neraugoties uz ādas krāsu."

Izmantotais avots:
La Lazio siamo noi

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-05-30 18:59, pirms 11 gadiem
Jo vairāk cīnīsies, jo vairāk tieši bļaus uz mellajiem. Pieauguši cilvēki dzīvē laikam nav sapratuši, ka labākā un efektīvākā reakcija ir ignorance.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-30 19:07, pirms 11 gadiem
stodar rakstīja: Jo vairāk cīnīsies, jo vairāk tieši bļaus uz mellajiem. Pieauguši cilvēki dzīvē laikam nav sapratuši, ka labākā un efektīvākā reakcija ir ignorance.
Tieši tā,jo asāk noreaģē,jo vairāk prieka rasistam utt.

  -1 [+] [-]

, 2013-05-30 22:07, pirms 11 gadiem
Diemzel tie cilveki,kurie apsauka un pazemo melnadainos,nesaprot to,ka vinu dvesele ir tumsak par melnadaino futbolista adu.Patiesam,nevar nepiekrist Olas teiktam tam,ka 2013 gada dazi cilveki vel dzivo galiga tumsa.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-31 07:49, pirms 11 gadiem
nu redzot kā pašlaik imigranti uzvedas Anglijā, Zviedrijā, Francijā, utt., domāju, ka dažādas negācijas vēl vairāk tiks uz sportistiem izgāstas tikai tāpēc, ka viņus zākāt ir daudz vieglāk, nekā uz ielas kādam pateikt, ko par viņu domā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja