Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Spartaka" līguma iespējamā viltošana: LFF gaida FIFA lēmumu un sola vērsties instancēs

Agris Suveizda

"Spartaka" līguma iespējamā viltošana: LFF gaida FIFA lēmumu un sola vērsties instancēs
Matvejs Ivahnovs. Foto: academy.fcdm.ru

Latvijas Futbola federācija reaģējusi uz izskanējušajām runām par to, ka Jūrmalas "Spartaks", iespējams, viltojis 18 gadus vecā krievu uzbrucēja Matveja Ivahnova parakstus, apstiprinot, ka pašlaik lietas izskatīšana nonākusi FIFA.

Bijušais krievu futbolists Jevgeņijs Savins, kurš kļuvis par populāru futbola vlogeri un izveidojis futbola klubu "Krasava", kas spēlē Krievijas trešajā spēcīgākajā līgā, šonedēļ nāca klajā ar skandalozu video, kurā izskan lielas aizdomas par to, ka Latvijas futbola klubs Jūrmalas "Spartaks" viltojis krievu spēlētāja Matveja Ivahnova, bijušā Krievijas jaunatnes čempionāta bombardiera, parakstus. "Spartaka" īpašnieks ir Krievijā ļoti pazīstams aģents Marko Trabuki, kurš kopā ar citu aģentu Timuru Gurckaju piesaistīja Maskavas "Dynamo" akadēmijas audzēkni Matveju Ivahnovu un pagājušajā gadā uzbrucēja cerētās Itālijas vietā aizsūtīja viņu uz tobrīd vēl Latvijas 1. līgā spēlējošo "Super Nova".

Savina vlogā dzirdami sarunas fragmenti starp Ivahnovu un Trabuki, kurā Trabuki skaidri apstiprinājis, ka "Super Nova" rindās viņš spēlēja tikai tādēļ, lai sakrātu nepieciešamo stāžu un dzēstu Maskavas "Dynamo" pienākošos trenēšanas maksu transfēra gadījumā. Sakrājot stāžu un līgai tiekot apturētai kovida dēļ, līgums ar "Super Nova" tika lauzts. Solījumiem nepiepildoties,Ivahnovs nolēma pārtraukt sadarbību ar aģentiem, taču arī pievienošanās "Krasava" klubam bija apgrūtinoša, jo viņš pēkšņi bija kļuvis par "Spartaka" īpašumu. Kā apgalvo pats spēlētājs, bez viņa ziņas un ar atpakaļejošu datumu – ekspertīzē radušās aizdomas, ka līgums, kas apstiprina Ivahnova pievienošanos "Spartakam", nav īsts un ka viņa paraksti nepieciešamajās vietās tehniskā veidā pārkopēti no iepriekšējā līguma ar "Super Nova". Ar īpašu atļauju Ivahnovs "Krasava" tomēr pievienojās, bet drīzumā – 6. jūnijā – gaidāma lietas izskatīšana FIFA. Ja viltošanas fakts apstiprināsies, "Spartakam" un spēlētāja pārstāvjiem draud lielas nepatikšanas.


Šodien paziņojumu Ivahnova sakarā izplatījusi arī Latvijas Futbola federācija: "Informējam, ka minētā lieta LFF redzeslokā ir kopš šī gada februāra. Šī gada 8. martā lietas ietvaros tika pieņemts attiecīgs LFF Spēlētāju statusa un pāreju komitejas (SSPK) lēmums. Lietas izskatīšanas ietvaros ar SSPK lēmumu tika konstatēts, ka starp FK "Spartaks" un spēlētāju noslēgtajā darba līgumā ir paredzēta jurisdikcijas atruna, kura nosaka, ka visi no darba līguma izrietošie tiesiskie strīdi tiek risināti attiecīgajās Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) juridiskajās institūcijās.

Pēc minētā SSPK lēmuma lieta šobrīd ir nonākusi izskatīšanā FIFA. LFF ir sniegusi FIFA visu nepieciešamo informāciju un dokumentus, kas no FIFA puses tika pieprasīti. Vadoties no tā, kāds būs FIFA lēmums minētajā lietā, attiecīgās LFF juridiskās institūcijas - Disciplinārlietu komiteja un SSPK - izvērtēs iespējamo sankciju piemērošanu gadījumā, ja tiks konstatēti pārkāpumi no kāda no Latvijas futbola klubu puses. Papildus tam saistībā ar iespējamo parakstu viltošanu LFF vērsīsies attiecīgajās Latvijas Republikas institūcijās."

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/14053/matveja-...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2022-05-28 20:13, pirms 2 gadiem
Video 21:20 frāze, kas principā raksturo LFF notiekošo.

https://www.youtube.com/watch?v=qS5...

  +1 [+] [-]

, 2022-05-28 20:17, pirms 2 gadiem
krasava

     [+] [-]

, 2022-05-28 23:37, pirms 2 gadiem
specha rakstīja: krasava
Krāslava ?

     [+] [-]

, 2022-05-29 07:26, pirms 2 gadiem
Restartētājs rakstīja: Krāslava ?
Drīzāk Kārsava.