Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

“Liepāja” atstāj “Riga” tukšā, sagādājot favorītei pirmo zaudējumu sezonā

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

“Liepāja” atstāj “Riga” tukšā, sagādājot favorītei pirmo zaudējumu sezonā
Uzvaras vārta autors Nemaņa Belakovičs. Foto: Aiga Veisa

Otro uzvaru divās spēlēs izcīnījusi "Liepāja", kas savā laukumā ar 1:0 pieveica par "Optibet" futbola Virslīgas galveno favorīti uzskatīto "Riga", sagādājot Torstena Finka vadītajai komandai pirmo klupienu šosezon. Liepājnieku labā vienīgos vārtus spēles 23. minūtē guva serbs Nemaņa Belakovičs.

• Ciešā aizsardzība, vārtsarga spēle un veiksmīgs vārtu guvums ļāva Kirila Aļševska vadītajai "Liepājas" komandai apspēlēt "Riga" un apliecināt, ka arī vēju pilsētas pārstāvji būs gatavi iesaistīties cīņā par augstākajām vietām.

• Vienīgos vārtus laukuma saimnieki guva šķietami nevainīgā situācijā. Nemaņa Belakovičs izpildīja centrējumu soda laukumā, bet neviens līdz bumbai tā arī neaizsniedzās, tai nonākot vārtu tālajā stūrī. "Liepājas" vārtos sauso spēli aizvadīja Krišjānis Zviedris.

• "Riga" kontrolēja bumbu lielāko daļu spēles, tomēr pārsvars gūtos vārtos tā arī nerealizējās. Čempionāta favorītei nākas punktus zaudēt jau turnīra otrajā spēlē.

Spēle

Salīdzinot ar sezonas pirmo maču, abas komandas veica pa vienai izmaiņai sākumsastāvos. Rīdzinieku rindās Vladlena Jurčenko vietā laukuma vidusdaļā spēli sāka Jurijs Vakulko, savukārt “Liepāja” Mihaila Gordeičuka vietā sūtīja Ēriku Punculu. No “Valmieras” īrētais futbolists ieņēma izteiktāka smailes uzbrucēja pozīciju, liepājnieku kapteinim Dodo pārņemot labo flangu.

Mača ievads aizritēja bez ļoti bīstamiem momentiem, un arī pirmo vārtu guvumu par tādu varbūt nevarētu uzskatīt. “Liepājas” serbs Nemaņa Belakovičs ar centrējumu soda laukumā meklēja Ēriku Punculu, kurš līdz bumbai neaizsniedzās, taču tas arī nemaz nebija nepieciešams – nepārliecinoši nospēlējot “Riga” aizsardzībai un vārtsargam Robertam Ozolam, Belakoviča raidītā bumba, neviena neaizskarta, atrada ceļu vārtu tālajā stūrī (1:0).

Neilgi pēc vārtu zaudējuma pie savas labākās iespējas līdz tam tika “Riga”, labā sitiena pozīcijā soda laukumā nonākot Vakulko, kurš gan sita virsū Krišjānim Zviedriem. Otrā laukuma galā ar akrobātisku sitienu šķērītē atbildēja Punculs, to bloķējot Babam Musā. Laukumā netrūka arī asu divcīņu un sadursmju, kurās vairākkārt bija redzams “Riga” centra pussargs Jurijs Kendišs.

Otrā puslaika ievadā lieliska iespēja arī savā otrajā Virslīgas spēlē gūt vārtus bija viesu uzbrucējam Oleksandram Fiļipovam, kurš pretuzbrukumā tika izvirzīts aci pret aci ar Zviedri – duelī pārāks gan izrādījās “Liepājas” vārtsargs, atvairot Fiļipova sitienu. Ilgāku laiku pēc tam gan rīdziniekiem nevienu momentu gan izveidot neizdevās, un nācās meklēt jaunus risinājumus pretinieku aizsardzības uzlaušanai – 71. minūtē “Riga” stūrmanis Torstens Finks vienlaicīgi veica pat četras maiņas cerībā atsvaidzināt savas komandas uzbrukuma līniju.

Šāds solis cerētās izmaiņas gan nenesa - spītējot "Riga" pārsvaram bumbas kontrolē, "Liepājas" aizsardzība bija cieša, un pēdējās minūtēs tuvāk vēl vieniem vārtiem pat bija tieši mājinieki. Ozols izvilka uz maiņu nākušā Artūra Karašauska sitienu no soda laukuma robežas, un vārtos neizdevās raidīt arī atlēkušo bumbu. Tiesa, nosargāt uzvaru mājiniekiem tas gan neliedza.

"Liepāja" - "Riga" 1:0 (1:0)
Vārti: Belakovičs 23`
Brīdinājumi: Simičs, Strumija, Zviedris - Vakulko, Musā, Ngondā, Kamešs
Liepāja: Zviedris - Pedroso, Marta, Simičs, Savaļnieks - Strumija – Belakovičs (Karašausks 75`), Villela (Tkačuks 75`), Ķigurs (Ukpa 87`), Dodo – Punculs (Gordeičuks 62`).
Riga: Ozols –Ngondā, Musā, Černomordijs, Pētersons – Pecoss – Lukili (Bārnss 71`), Vakulko, Kendišs (Jurčenko 71`), Soisalo (Kamešs 71`) – Fiļipovs (Minčevs 71`).

"Optibet" futbola Virslīgas 2. spēļu kārta

Dat.LaiksSpēleRez.VietaTiešraide
18.03.17:30Valmiera - Spartaks4:1 (3:0)Valmieras OCTV4
19.03.13:00Tukums/Telms - Metta2:2 (2:2)Tukums māks.l.TV4
15:00Liepāja - Riga1:0 (1:0)Stadions "Daugava" rez.l.TV4
17:00RFS - DaugavpilsLNK sporta parksSportacentrs.com
20.03.13:00Super Nova - AudaSalaspilsSportacentrs.com

Labākie vārtu guvēji

V.SpēlētājsKomandaVārti
1.Kamilo MenaValmiera3
2.Oļegs LaizānsSpartaks2
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2022-03-19 17:05, pirms 2 gadiem
atkal uz korķa rakstīja: Ja tiesnesis velk Liepajniekus, tad uz uzvaru nevar cerēt nekādā gadijumā
Liepajnieku fani nolaižaties uz zemes, tiesnesis iedeva jums free 3 punktus
Reāli, te bija jābūt 3:0 Rīgas labā, nu ok 3:1 lai tiek viens sūdiņš Liepajniekiem,
nu jaaizmirst šī spēle un čempiontituls tāpat neizpaliks, Liepaja gan varēs grauzt koka medali
sezonas beigās, pretīgs antifutbols un pretīgākā komanda visa virslīga!
Ko tu pipe?=))) Zaudet ari jamak =) Liepaja sogad smuka komanda =) ja ta ari aizes tad varbut ari Riga ar savu 10 milioniem grauzis kokas medalasj =) Liepaja uzpreksu =)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2022-03-19 17:11, pirms 2 gadiem
atkal uz korķa rakstīja: Visu sezonu tiesneši tavējais aiz matiem nevilks, būs arī gara zaudējuma sērija
Protams , Riga tachu maksas vairak =)))) Vispar noteikumus zin?=) 50/50 tiesaja , viss kartiba. Ko tu gribi vell? Smekligs tu esi =))))))Vai nu stulbs, nezinu , tev jaizlem =))))

  +1 [+] [-]

, 2022-03-19 17:13, pirms 2 gadiem
atkal uz korķa rakstīja: 1. Rīga
2. Rfs
3. Valmiera
4. Liepaja

Mosties student, ja būtu tāda likme toto kantorī pa vietām pēc kartas liktu visu iedzīvi!
aaaaaa tad visss skaidrs, var ari neskaidrot vairak =))))) Cik zaudeja?=)))) toto meistars=). Demzel jau sen nesmu students. Bet tev laikam jau 18 ir =)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2022-03-19 17:17, pirms 2 gadiem
atkal uz korķa rakstīja: Lai liktu uz Latvijas futbolu ir jābūt autistam, zinot toto skandālus un spēles līmeni! Lieku tikai uz premjerlīgu, la ligu, ČL!
Apsveicu =) paniem piradzinu par to =) Un pretiniekus vajag cienīt. Rigai ari viss bud labi,sezona sakums tikai. Bet soreiz Liepaja bija labak.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2022-03-19 17:36, pirms 2 gadiem
atkal uz korķa rakstīja: Man visi pīradziņi piedega cepeškrāsni, jāed roltons!
Labdien, vai Jūs būtu jaunais Diskusiju virzītāspēks. Lai nesajauktu, vēlams rakstīt ar treknākiem burtiem, kā to dara, piem., skudrinieks. Valts un Edgars laikam jau pagalam.. ;(
p.s. es vienreiz kad uzkāpu uz korķa sabojāju čības zoli

  +1 [+] [-]

, 2022-03-19 18:03, pirms 2 gadiem
Pārsteidza Riga FC ar visai miermīlīgu spēli,pat īpaši bīstamus momentus neizveidoja un cik tur daži bija,ar tiem mierīgi tika galā Zviedris.Tā kā vairāk par punktu šajā spēlē Riga FC nu nekādi nebūtu pelnījusi,bet šoreiz pat to nenopelnīja.

  +1 [+] [-]

, 2022-03-19 18:05, pirms 2 gadiem
Būs reāli interesants čempis. Četras komandas.....skaidrs ka visas tik Eirokausos.....bet iznākums būs interesants. Liepāja ir simpātiska komanda, kaut es esmu valmierietis.....sosezon čempioni nebūs no Rīgas....🙂
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2022-03-19 18:09, pirms 2 gadiem
Toto sezona sākusies, krieviem naudas nav, pelnīs uz likmēm ...

  +3 [+] [-]

, 2022-03-19 18:17, pirms 2 gadiem
Restartētājs rakstīja: Toto sezona sākusies, krieviem naudas nav, pelnīs uz likmēm ...
Tu esi slims.

     [+] [-]

, 2022-03-19 18:19, pirms 2 gadiem
atkal uz korķa rakstīja:
Lai valmiera vai liepaja kļūtu par čempioniem ir jānotiek mega brīnumam uz tādu scenāriju dodu 1000 kofu, nu parāk lielas miskastes ir abas komandas lai tiktu priekšā RFS vai Rīga, nesapņo!
Ok....cik liec?....1-1000 protams nē....bet objektīvu likmi varam uzlikt....ka čempioni nebūs Rīga vai RFS.....

  +2 [+] [-]

, 2022-03-19 18:47, pirms 2 gadiem
Tukum čempion!

  +1 [+] [-]

, 2022-03-19 19:38, pirms 2 gadiem
gircc rakstīja: Ok....cik liec?....1-1000 protams nē....bet objektīvu likmi varam uzlikt....ka čempioni nebūs Rīga vai RFS.....
Tu uzliksi sotaku, krasilniks nodzers un bus jau aizmirsis, sezonas beigas kad valmiera panems Turzu, tu prasisi shim 100 pakas, krasilniks no vanshinieka noleks

     [+] [-]

, 2022-03-19 19:38, pirms 2 gadiem
gircc rakstīja: Tu esi slims.
Es shiti komentu ieskriinoju, kad saksies toto razborkas tu nepazud mazais

     [+] [-]

, 2022-03-19 20:49, pirms 2 gadiem
Valmierai šis nāk par labu, lai vai cik, nepatiktu Liepāja. 👍😁

  +1 [+] [-]

, 2022-03-20 00:30, pirms 2 gadiem
Rīgas 10 miljonu vērtie puišeļi laikam bija iedomājušes, ka atbrauks uz vieglu pastaigu. Un kad šiem negriež ceļu sāka palikt rupji. Tiesnesis varēja vēl šiem vismaz 2 dzeltenās iedot. Liepājnieki malači - ierādija šiem savu vietu! Un vēl izskatās, ka šis ir kārtējais apliecinājums tam, ka labs ex spēlētājs nebūt nav labs treneris.

     [+] [-]

, 2022-03-20 04:20, pirms 2 gadiem
Solo rakstīja: Rīgas 10 miljonu vērtie puišeļi laikam bija iedomājušes, ka atbrauks uz vieglu pastaigu. Un kad šiem negriež ceļu sāka palikt rupji. Tiesnesis varēja vēl šiem vismaz 2 dzeltenās iedot. Liepājnieki malači - ierādija šiem savu vietu! Un vēl izskatās, ka šis ir kārtējais apliecinājums tam, ka labs ex spēlētājs nebūt nav labs treneris.
Juu, Rīga galīgi bezzobaina, izskatījās kad nevajadzēja, tikai psihoja, kad nevarēja pastaigāties.

     [+] [-]

, 2022-03-20 10:19, pirms 2 gadiem
Ozola līmenis neatbilst izlasei.

     [+] [-]

, 2022-03-20 10:32, pirms 2 gadiem
Es gan dažu vietā nesteigtos ar secinājumiem pēc otrās kārtasHotabičam gan es piekrītu.Viņš izrauj bārdiņu un pasaka visu kā ir

     [+] [-]

, 2022-03-22 14:10, pirms 2 gadiem
Churbana Aplle Podzintruba rakstīja: Tu uzliksi sotaku, krasilniks nodzers un bus jau aizmirsis, sezonas beigas kad valmiera panems Turzu, tu prasisi shim 100 pakas, krasilniks no vanshinieka noleks
Uzlikšu 10 litrus Koskenkorva.....Uzreiz, šodien.....pēc 34 nedēļām gaidīšu 10 tonnas😂😂😂