Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pēdējais cēliens pirms sadalīšanās

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Pēdējais cēliens pirms sadalīšanās
Liepājas un Jūrmalas komandas patlaban
vissīvāk cīnās par pēdējo vietu sešiniekā
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze

LMT Virslīgā jeb Latvijas čempionātā futbolā aizvadīts pirmais aplis "ar astīti". Pirms izšķirošajām cīņām, kas komandas sarindos pirmajās sešās un pēdējās četrās, ir laiks atskatīties uz līdz šim paveikto un iespēto katrā klubā.

eSports.lv LMT Virslīgas 1. apļa simboliskā izlase

LMT Virslīgā aizvadītas desmit kārtas, taču pāris komandas jau paspējušas aizvadīt vairāk spēļu – sakarā ar dažādiem iemesliem ir izspēlēti daži pārceltie mači, un, piemēram, "Ventspili" ar "Rīgu" gaida vēl tikai sešas spēles līdz otrā apļa beigām. Arī sportiskā intriga vēl palikusi – lai gan daudzmaz skaidrs, kuras komandas visdrīzāk būs sešiniekā, bet kuras čempionāta otrajā daļā cīnīsies par vietas noturēšanu Virslīgā, tomēr viennozīmīgi kaut ko teikt vai prognozēt ir par agru.

Lai balsotu par labāko 1. apļa futbolistu Virslīgā, spiediet ŠEIT.

Par laimi, sevi līdz šim apliecinājusi ideja par Virslīgas paplašināšanu līdz desmit komandām. Neesam piedzīvojuši kaimiņu lietuviešu variantu, kad pēdējās komandas parasti pirmajām zaudē ar ļoti lielu vārtu starpību. Tieši otrādi – līdervienības nevar būt drošas par uzvaru nevienā mačā, ko pierāda arī visai lielais pārsteigumu skaits. Tiesa gan, nav skaidrs, kas notiks pēc sezonas – pagaidām grūti saredzēt 1. līgā divas vai kaut vai vienu komandu, kas finansiāli un spēles ziņā būtu spējīgas spēlēt Virslīgā. Daudzām komandām augstākā līga ir mērķis nākotnē, bet ne tik tuvā. Līdz ar to pastāv bažas, ka sportiskais princips ievērots netiks – var gadīties, ka 1. līgas uzvarētāja atteiksies no spēlēšanas Virslīgā, tāpēc tajā vietu saglabās pēdējās vietas ieguvēja. Piemēram, Rīgas "Daugavai", kas patlaban 1. līgā demonstrē pārliecinošāko sniegumu un ir līdere, nav sava laukuma un tik daudz naudas, lai jau nākamsezon startētu Virslīgā. Tomēr pagaidām par to būtu pāragri runāt.

Čempionāts rit jau divus mēnešus, taču būtiskākais mīnuss noteikti ir un paliek skatītāju problēma. Lielākā daļa klubu negrib vai nav spējīgi reklamēt savas spēles, uzkopt stadionus un radīt ērtības, lai cilvēki patiešām nāktu uz spēlēm. Perfekta situācija nav gandrīz nekur, jo, protams, pilnīgi visur būtu iespējami vismaz elementāri uzlabojumi. Tāpat muļķīgi turpina rīkoties federācija, kas bieži vien Virslīgas spēles ieplāno vienlaicīgi ar, piemēram, Eiropas čempionāta spēlēm vai lielākiem notikumiem tepat Latvijā, līdz ar to liekot izvēlēties skatītājiem, ko darīt tajā laikā. Ja ir izvēle starp mīkstu dīvānu, ēdienu, kā arī visām sev zināmajām ērtībām mājās pie TV, lai skatītos augstākās klases futbolu un iešanu uz stadionu, kurā ir iespēja sēdēt netīros krēslos, kas ir uz lūšanas robežas, pakļautiem lietus draudiem, bez iespējas nokārtoties, taču ar iespēju vērot pašmāju futbolu... Protams, izvēle vairākumā gadījumos kritīs uz pirmo variantu. Skaidrs, ka Latvijā vietējo klubu futbolu noteikti neskatīsies neskaitāmi tūkstoši, taču pie normālas klubu darbības pāris tūkstošus kā minimumu stadionos sapulcēt varētu vienmēr.

Skatītāju ziņā vislabāk var justies Rēzeknes "Blāzma". Pat īpaši nereklamējot savas spēles un nepiedāvājot ne tuvu ērtākos apstākļus, uz spēlēm ikreiz atnāk pilns stadions. Oficiālajā protokolā Rēzeknes skaitļi svārstās no 1 100 līdz 1 500, taču zem tūkstoša nav bijis ne reizi. Pilsētā cilvēki vienkārši zina, kad būs futbols, un netiek žēlotas ne balsis, ne citi līdzekļi, lai atbalstītu savu komandu. Lai arī Rēzekne ir visai liela pilsēta, viens no populārākajiem sporta veidiem – florbols – pašlaik nenotiek, un līdzjutēji ir noilgojušies pēc augstākā līmeņa sporta pilsētā. Loģiski, ka Rēzeknē arī ir vidēji vislielākais skatītāju skaits (1 200). Seko Liepāja, kur futbolu pierasts apmeklēt aptuveni tūkstoti lielam skatītāju lokam, taču līdz ar komandas neveiksmēm skatītāju skaita arī pakāpeniski samazinās. Trešā un pēdējā komanda, kurai vidēji spēlē līdzi jūt pāri tūkstotim skatītāju, ir "Ventspils". Savukārt vismazāk skatītāju nāk uz turnīra pastarīša "Olimps/ASK" spēlēm – mazliet pāri 200. Visvairāk skatītāju līdz šim sapulcējušies uz spēli "Ventspils" – "Liepājas metalurgs" (2 300), savukārt vismazāk uz "Olimps/ASK" maču pret "Blāzmu" – 100...

Otrā apļa laikā sāksies Eirokausu spēles, un līdervienībām nāksies patērēt spēkus vēl vairāk. Tomēr pagaidām izskatās, ka izmaiņas turnīra tabulā var skart tikai pie robežlīnijas esošās komandas – ja "Liepājas metalurgs" turpinās spēlēt tik nevarīgi, tad drīz vien "Jūrmala", kas transfēru periodā grasās papildināt sastāvu visai iespaidīgi, paies kurzemniekiem garām. Transfēru periods gan solās būt vēl viens interesants pavērsiens – ja līdervienībām daudz papildinājumu nav paredzēti, tad, piemēram, "Liepājas metalurgs", "Jūrmala" un vēl pāris komandas savu sastāvu varētu mainīt visai kardināli. Atgriežoties pie vietu sadalījuma, "Vindava", "Blāzma" un "Olimps/ASK", kā izskatās, pelnīti atrodas tabulas apakšgalā. Notikumiem pa priekšu gan nav vēlams steigties – pagaidīsim, kā risināsies čempionāts otrajā aplī.

Šīgada LMT Virslīgu vēl labāk cenšas atspoguļot arī eSports.lv – piedāvājam mačus vērot jaunā LIVE versijā. Tāpat esam sastādījuši 1. apļa simbolisko izlasi, kā arī aicinām jūs nobalsot par labāko spēlētāju Virslīgā. Bet tagad – par komandām.

FK Ventspils

Divkārtējā un pašreizējā Latvijas čempione, kas tikko zaudēja Latvijas kausa finālā, patlaban atrodas čempionāta vadībā. Ventspilnieki visai pārliecinoši aizvadīja visus mačus, un viņu stabilitāte izrādījusies galvenais cēlonis, lai būtu priekšā visiem. Tiesa gan, pēc zaudētajiem punktiem ventspilnieki nemaz tik pārliecinoši pirmie nav, taču aizvadītās divpadsmit spēles "Ventspils" izpildījumā patiešām bijušas visai skatāmas un augstvērtīgas, kam piekrīt arī galvenais treneris Romans Grigorčuks: "Kopumā komandas līdzšinējo sniegumu vērtēju kā nesliktu, jo spēlējām labi, bet par daudz zaudējām punktus, kurus nevajadzēja pazaudēt."

Protams, arī valsts čempione alkst uzlabot sniegumu – pirmkārt, lai atkārtotu reizi izcīnīt čempionu titulu, turklāt izdarītu to pēc iespējas ātrāk, taču, otrkārt, lai labāk nostartētu Eirokausos. Arī šogad ventspilniekus sagaida cīņas UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā. Arī Grigorčuks piekrīt, ka sastāvu derētu uzlabot ar vēl pāris noderīgiem futbolistiem: "Gribētos pielikt klāt gan visās spēles niansēs, gan visās pozīcijās, jo katrā vismaz vienu spēlētāju labprāt iegūtu. Vienmēr gribās iegūt vēl kādu spēlētāju, jo vieta progresam vēl ir liela." Kā treneris ukraiņu speciālists ir patiešām liels fanātiķis un mērķtiecīgs cilvēks. Tomēr ir iespējams, ka komandu transfēru logā kāds spēlētājs arī pametīs. Runā, ka ticama ir Andra Vaņina došanās uz kādu spēcīgāku čempionātu – paredzot šādu notikumu attīstību, ventspilnieki par otro vārtsargu iegādājušies pagājušajā sezonā pārliecinošo "Rīgas" vārtu vīru Andreju Pavlovu, savukārt Māris Eltermanis, kurš ļoti labi spēlē "Dinaburg", daugavpiliešiem ir tikai izīrēts. Skaidrs, ka Vaņins Latvijas čempionātu jau ir pāraudzis, un pēdējais laiks sevi apliecināt arī labākos Eiropas klubos. Pagaidām gan tas viss tikai runu līmenī.

Līdz otrā apļa beigām ventspilniekiem atlikušas tikai sešas spēles – pretī stāsies patlaban pieci vājākie Virslīgas klubi, kā arī "Daugava", kurai tikko sāpīgi tika zaudēts kausa finālā. Nebūs brīnums, ja ventspilnieki noturēs vadību arī līdz otrā apļa beigām, tomēr... šajā čempionātā prognozējams nav nekas. Savukārt jūlija vidū ventspilnieki sāks cīņu Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā.

FK Rīga

Pirms sezonas un arī tās sākumā futbola līdzjutēji skaļi un pamatoti bija neapmierināti ar treneru nomaiņu galvaspilsētas vārdu nesošajā klubā – pērn ļoti veiksmīgi strādājošo Latvijas treneri Sergeju Semjonovu nomainīja krievs Genādijs Morozovs. Pirmo spēļu rezultāti neapmierinātību pastiprināja, bet šķiet, ka nu jau visi to piemirsuši. Iemesls gluži vienkāršs – "Rīga" spēlē labi un veiksmīgi, turnīra tabulā ierindojoties tūdaļ aiz čempioniem otrajā vietā. Salīdzinot ar pērno sezonu, komandas sastāvā notikušas vairākas izmaiņas – dažas ne visai tīkamas vietējiem līdzjutējiem (piemēram, valstsvienības pussarga Jurija Žigajeva marinēšana rezervē, kamēr laukumā spēlē krievi), tomēr sportā viss ir pakārtots rezultātam. Un pašlaik rīdzinieki ar savu sniegumu laukumā priecē, tāpēc Genādijam Morozovam šajā ziņā nebūtu daudz, par ko sūdzēties: "Sezonas sākums bija diezgan slikts, jo komanda zaudēja daudz punktu, bet turpinājumā demonstrējām daudz labāku sniegumu, arvien labāk saspēlējāmies. Sākām spēlēt skaistu un tehnisku futbolu, guvām daudz vārtu, bet diemžēl pārāk daudz ielaidām."

Rīdzinieku vārtos šosezon laiku dala Latvijas vārtsargs Antons Trifonovs un krievs Sergejs Čepčugovs. Lai arī abi redzamas kļūdas nepieļauj, pagājušās sezonas viens no varoņiem Andrejs Pavlovs šķita mazliet drošāks. Kaut gan ar vārtsargiem Morozovam īpašu problēmu nav, tad, kā jau teikts, ielaists tomēr tiek pārāk daudz. Acīmredzot vainīgie atrasti aizsardzībā, ko uzsver arī Morozovs: "Noteikti mēģināsim meklēt pastiprinājumu aizsardzības līnijā, jo komandai, kura izvirza augstus mērķus, tas ir jādara." Tomēr vienā ziņā "Rīga" ir pārākā visā čempionātā – komanda acīmredzami vislabāk pietur bumbu vidusdaļā, kam piekrīt gan pats Morozovs, gan arī viņa kolēģi citās vienībās.

"Rīga" arī ir aizvadījusi jau 12 spēļu, un līdz otrā apļa beigām tai jāaizvada vien seši mači. Tomēr komandu gaida debija Intertoto kausā – pirmā spēle pret Islandes "Fylkir" notiks jau pēc nepilnas nedēļas – 21. jūnijā. Kur? Liepājā... Galvaspilsētas vārdu nesošajam klubam Rīgā nav, kur aizvadīt šo spēli – "Daugavas" stadions taču ir nolaists līdz kliņķim... Turklāt Dziesmu svētki risināsies arī "Daugavas" stadionā, un jāpiekrīt, ka labāk ārzemniekus vest uz Liepāju, nevis šo valsts aprūpē esošo sporta bāzi.

Pēdējās dienās klubā diemžēl problēmu netrūkstot - runā, ka spēlētājiem jau ilgāku laiku netiek maksātas algas, taču, vai tā ir taisnība un vai naudas problēmas tiks atrisinātas, redzēsim pavisam drīz - nesaņemot naudu, spēlētāji diezin vai spēlēs.

Skonto FC

Skontieši paspējuši aizvadīt desmit spēles, un visai nemanāmi komanda turnīra tabulā uzrāpusies līdz 3. vietai. Kas vēl patīkamāk – pēc zaudētajiem punktiem "Skonto" ieņem otro vietu jeb, precīzāk izsakoties, komanda zaudējusi par vienu punktu vairāk nekā līdere "Ventspils". Un kā gan lai šādus rezultātus uzskata par neveiksmīgiem, ja kluba mērķis nav konkrēta vieta, bet gan jauno spēlētāju audzināšana? Pirms sezonas kluba prezidents Guntis Indriksons gan uzsvēra, ka trijniekā būtu vēlams finišēt jebkurā gadījumā, un pagaidām Pola Ešvorta vadībā komandai spēle iet no rokas. Pats treneris gan sasniegto neuzskata par kaut ko īpašu: "Desmit baļļu sistēmā es ieliktu seši, jo ielaidām par daudz vārtu, pie tā būtu jāpiestrādā. Zaudētie vārti bija galvenā problēma."

Lai arī komandas sastāvā regulāri laukumā vairāk vai mazāk, bet tiek gados jauni futbolisti kā, piemēram, U-21 izlases spēlētāji Māliņš, Laizāns, Hščanovičs, Kožans, Blanks, Smirnovs, nacionālās izlases futbolists Cauņa u.c., viņu gadu starpību, salīdzinot ar daudz pieredzējušākiem spēlētājiem, nevar tik viegli pamanīt, kas jau ir sasniegums. Latvijā futbolisti vairākumā gadījumu nobriest vēlāk, tādēļ gaidīt no kāda spožu sniegumu pieaugušo komandās jau padsmit gadu vecumā būtu neprātīgi. "Skonto" treneru galvenais uzdevums ir veicināt jauno spēlētāju izaugsmi, ko uzsver arī Ešvorts, kad runa ir par iespējamo sastāva papildināšanu: "Man šķiet, ka mums ir laba komanda, sastāvs un spēlētāji. Mums ir daudz jaunu futbolistu, ar kuriem ir jāstrādā, centīsimies sekmēt viņu progresu."

Tā kā "Skonto" šosezon Eirokausos nespēlēs, komandai nav vajadzības pārcelt mačus. Skontieši aizvadījuši desmit spēles, un otrajā aplī vēlreiz būs jātiekas ar gandrīz visām komandām. Tiesa gan, iespējams, grūtākā spēle jau aizvadīta – pret "Ventspili" tika izcīnīta svarīga uzvara ar 1:0.

FC Daugava

Jaunā Latvijas kausa ieguvēja "Daugava" līdz šim Virslīgā spēlējusi viļņveidīgi – pēc visai baisā sezonas sākuma daugavpilieši uzņem apgriezienus, un nu turnīra tabulā viņi ir ne tikai priekšā savam galvenajam pretiniekam pilsētā - "Dinaburg", bet arī pēc zaudētajiem punktiem komanda dala trešo vietu čempionātā. Un tie jau ir vērā ņemami sasniegumi. Acīmredzot jaunajam trenerim Mihailam Zemļinskim izdevies spēlētājos ieviest respektu, kā arī cīņassparu – sezonas sākumā patiešām izskatījās, ka komanda īsti nevelk. Pats Zemļinskis gan spriedumam par komandas progresu īsti nepiekrīt: "Vai pirmā apļa beigās spēlējām labāk? Nē, vienkārši to noteica kalendārs – sākumā mums pretī bija spēcīgākie pretinieki, bet beigās vājākie, tāpēc rezultāti tagad ir labāki. Bet tikai tāpēc. Līdzīgi kā "Dinaburg", kuriem gan sanāca otrādāk – sākumā krāja uzvaras, jo pretī bija vājāki pretinieki."

Paškritika zināmās robežās ir laba lieta, un Zemļinskis nebūt nejūtas sajūsmināts, ka turnīra tabulā komanda ieņem ceturto vietu. Viņaprāt, noteikti iespējami labāki rezultāti: "Pirms otrā apļa pirmās spēles to teicu saviem spēlētājiem un tagad varu pateikt vēlreiz – uzskatu, ka pirmais aplis mums bija neveiksmīgs. Spēles pret saviem tiešajiem konkurentiem - "Ventspili", "Skonto", "Rīgu" – zaudējām. Neliels plusiņš tikai par uzvaru pār "Liepājas metalurgu". Arī pret objektīvi vājākām komandām - "Jūrmalu", "Blāzmu" - pamanījāmies zaudēt punktus. Ja gribam vairāk – ceram taču uz medaļām, - tad, pirmkārt, nedrīkst zaudēt punktus pret tabulas otrās puses komandām, bet, otrkārt, biežāk jāņem nost punkti spēcīgākajām komandām. "

Lai gan Zemļinskim ir daļēja taisnība, tomēr jāpaliek pie viedokļa, ka "Daugava" spēlē labāk. Interesantu faktu Zemļinskis pavēstīja par komandas sastāvu: "Nav neviena līnija, kura mums būtu traģiska. Komanda ir diezgan sabalansēta un varētu teikt, ka labi nokomplektēta. Un tomēr ceram pastiprināties. Pirmkārt jau tāpēc, ka vairākiem spēlētājiem beigsies īres līgums, vēl daži pametīs klubu pēc savas vēlmes, par to vairāk šobrīd negribētu atklāt." Kas būs šie "daži", varam tikai minēt. Komandas sastāvs patiešām ir sabalansēts, un par spēles laiku sūdzēties īsti nevajadzētu nevienam.

"Daugavas" treneris cer uz kvalitatīvu papildinājumu transfēru periodā, vienlaikus piebilstot, ka labus vietējos spēlētājus dabūt ir grūti: "Kvalitatīvu vietējo uz brīvām kājām nav tik daudz. Ceru, ka izdosies iegūt trīs, varbūt četrus spēlētājus. Vienu vai divus vietējos un divus leģionārus. Tie, protams, ir tikai plāni – tālākais atkarīgs no kluba vadības."

Acīmredzot "Daugavā" varam sagaidīt visai interesantas izmaiņas transfēru periodā. Tāpat jāgaida, kad pēc mēneša un pāris dienām – 19. jūlijā – "Daugava" atklās savu jauno treniņlaukumu ar 1 250 skatītāju vietām. Tur arī Daugavpils klubs plāno aizvadīt Virslīgas spēles. Kā Mališkovs pēc izcīnītā Latvijas kausa atzina komandas banketā – lielākā uzvara nebija vis izcīnītais kauss, bet gan sajūta, ka visi, kas ir ap komandu, ir kā viens vesels. Ar vienotu komandu un esošajiem spēlētājiem "Daugava" var sasniegt daudz.

FC Dinaburg

Otrs Daugavpils klubs pēc aizvadītām 11 spēlēm ierindojies piektajā vietā, kas ir visai nestabila. "Dinaburg" komandas rokās ir iespēja gan pacelties turnīra tabulā, gan arī izkrist no sešinieka, jo "Jūrmala", kas patlaban ir septītā, no Daugavpils kluba atpaliek trīs punktus, taču jūrmalniekiem ir viena spēle rezervē. Tomēr par "Dinaburg" spēli neko sliktu nevarētu teikt – pēc pērnās sezonas nesmukumiem ar savu solīdo sniegumu un pašatdevi laukumā spēlētāji ir likuši līdzjutējiem pagātni aizmirst. Izvērtējot padarīto, galvenais treneris gruzīns Tamazs Pertija ir visai apmierināts: "Piecu baļļu sistēmā es liktu četri, tāpēc ka bija nianses, kuras neļāva sasniegt labāku rezultātu. Teikšu tā – nekāda traģēdija nav notikusi, jo mēs spēlējām labi, izcīnījām daudz punktu pret vadošajām komandām, bet dažās pozīcijās trūkst kvalitatīvu izpildītāju. Komandas spēle ir augstā līmenī, esmu ļoti apmierināts, bet ļoti žēl, ka zaudējām "Daugavai", jo tā bija vienīgā spēle, kur otro puslaiku zaudējām bez variantiem."

Lai gan komanda atrodas tabulas vidusdaļā, acīs iekrīt viens patīkams fakts – "Dinaburg" dala otro vietu ielaisto vārtu ziņā. Patiešām – ar aizsardzību un, vēl jo vairāk – vārtsargu Māri Eltermani – viss ir kārtībā. Tomēr pagaidām mazliet buksē priekšējā līnija, ko uzsver arī Pertija: "Noteikti jāpastiprina uzbrukums – kaut gan ir labi izpildītāji kā Kozlovs, Kazijevs, vārtu guvumu ir maz, bet momentu – ļoti daudz. Tādēļ mēs noteikti meklēsim papildinājumu šajā līnijā. Aizsardzība spēlē labi, par mums mazāk vārtus ielaidusi tikai " Ventspils " komanda."

"Dinaburg" pamatvārtsargs, kā jau minēts, šosezon ir no "Ventspils" izīrētais Māris Eltermanis. Latvieša veiksmīgā spēle vārtos ir patīkams pārsteigums daudziem, taču ne trenerim, kurš savu vārtsarga spēli uzteic īpaši: "Māris nepārsteidza nemaz, es jau pagājušajā gadā vēroju viņa sniegumu, un esmu ar viņu ĻOTI apmierināts, man nav nemazāko iebildumu pret viņu. Eltermanim ir lieliska attieksme, viņš daudz trenējas, un, ja godīgi, es nevaru saprast, kāpēc viņš netiek izsaukts uz izlasi! Lai tur vismaz viņu pavēro, jo viņš ir augstākās klases spēlētājs – tā ir bezatbildība, ko es nevaru saprast – Mārim ir jāpievērš daudz lielāka uzmanība, viņš spēlē daudz un dara to lieliski. Zinot, ka izlasē ir lielisks vārtsargu treneris, nespēju saprast, kāpēc viņš Mārim nepievērš uzmanību..."

Cerot, ka Eltermaņa laiks izlasē vēl nāks, atliek gaidīt, kā "Dinaburg" turēsies otrajā aplī. Droši vien transfēru periodā no Krievijas ienāks kārtējā viesspēlētāju raža, kamēr doties prom varētu citi krievi. Gaidīsim turpinājumu!

SK Liepājas metalurgs

Viennozīmīgi komanda, kas sarūgtināja, turklāt pat ļoti. Pirms sezonas no liepājniekiem pamatoti tika gaidīta uzvara katrā spēlē un cīņā par čempionu titulu, taču, kas ir iznācis no tā visa? Trīs (!) uzvaras desmit mačos, sestā vieta turnīra tabulā, kā arī Liepājā ilgi gaidītā trenera Jurija Andrejeva demisija. Lai arī Andrejevs vairs nepilda galvenā trenera pienākumus, lūdzām viņam meklēt vārgā snieguma iemeslus, jo ar komandu viņš bija visa pirmā apļa garumā: "Komandai nav tā labākā pozīcija, mēs esam tikai 5. vietā pēc zaudētajiem punktiem, tādēļ pirmo apli par labu nenosauksi. Komanda nespēlēja pārāk labi, bija dažādas problēmas, un varu droši teikt, ka komanda šo laiku aizvadīja zem savu iespēju līmeņa."

Tas, ka zem savu spēju līmeņa, skaidrs ir visiem. Viena no spēlētāju resursu un naudas ziņā bagātākajām komandām it kā nespēlēja slikti, bet vārtus gūt nespēja nekādīgi. Komandā, kurā spēlē vairāki Latvijas un arī Lietuvas izlases futbolisti, šāds sniegums ir zem katras kritikas. Vai patiešām vainīgs selekcijas darbs? "Tas nekad nevar būt pilnīgs un notiek joprojām, bet līdz 1. jūlijam nekādu papildinājumu nebūs. Vēlāk tas ir iespējams, bet neko precīzu nepateikšu." Jādomā, ka līdz ar paša trenera atkāpšanos izmaiņas komandā sekos. Skaidrs, ka tikai treneris nav vainīgs, ka spēlētāji nespēj realizēt pašu radītās iespējas. Acīmredzami trūkst gan stabila vārtu guvēja, gan līdera visās pozīcijās.

Vēl viens papildus slogs noteikti bija līdzjutēju spiediens. Liepājā mīl futbolu, taču, pasliktinoties rezultātiem, komandas fani sāka kļūt nepacietīgāki. Andrejevs gan nedomā, ka līdzjutēji pie kaut kā vainojami: "Domāju, ka līdzjutēju spiediens netraucēja. Es gribētu pateikties viņiem, ka mūs atbalstīja, ka viņi nepamet komandu un, neskatoties uz sliktajiem rezultātiem, turpina nākt uz spēlēm. Komanda ir līdzjūtējiem parādā, un to var atmaksāt tikai uzvarot."

Pašlaik Liepājas kluba vadība meklē jaunu galveno treneri. Diezin vai tas būs Andrejeva palīgs Osipovs, kurš pagaidām pilda galvenā trenera pienākumus. Varbūt bijušais liepājnieku futbolists Aleksandrs Katasonovs? Viņš ir cienījams cilvēks komandā, kurš pats arī izteica vēlmi strādāt ar komandu, ja darbs tiktu piedāvāts. Vienīgais "bet" – Saša jau atgriezies Krievijā, un vai tik nebūs par vēlu viņu saukt atpakaļ? Liepājniekiem priekšā arī atbildīgi mači Eirokausos – tagad ir īstais laiks rāpties ārā no bedres!

FK Jūrmala

Jūrmalnieki aizvadītajās desmit spēlēs izspieduši tikpat kā maksimumu – neskatoties uz pagalam īso sagatavošanos posmu sezonai un visai ierobežoto spēlētāju loku, Vladimira Babičeva vadītā komanda joprojām pamatoti var cerēt uz vietu sešiniekā, kas garantētu sezonas otru pusi pavadīt labāko komandu sabiedrībā. Tiesa gan, lai sasniegtu izvirzīto mērķi, aiz sevis būtu jāatstāj "Liepājas metalurgs", "Dinaburg" vai vēl kāda komanda, kura tomēr it kā ir nokomplektēta labāk. Arī pats Babičevs ar savu padoto sniegumu ir gana apmierināts: "Komandas sniegumu varētu novērtēt ar četrinieku piecu baļļu sistēmā, jo, ņemot vērā visus notikumus un problēmas, kas bija komandā pirms sezonas, nebija nemaz tik slikti. Noteikti uzlabosim sniegumu, pirmajā aplī neizcīnījām apmēram trīs, četrus punktus, kas bija jādabū."

Protams, jūrmalnieki var kost pirkstos par, piemēram, zaudējumu "Olimpam/ASK", kas droši vien, treneraprāt, būtu bijis jāuzvar. Tomēr laimīgā uzvara noslēgumā pret "Vindavu", neizšķirti pret Liepāju un abiem Daugavpils klubiem tomēr vairāk pieskaitāmi ļoti veiksmīgiem rezultātiem. It sevišķi, ja ņem vērā gados jauno un nebūt ne plašo spēlētāju loku, kuru gan Babičevs vēlētos papildināt transfēru logā: "Mums vajadzētu kādus piecus kvalitatīvus un pieredzējušus spēlētājus, visvairāk jau vidējā līnijā, bet arī pārējās līnijās netraucētu papildinājums. Mēģināsim piesaistīt pēc iespējas lielāku kvalitatīvu spēlētāju skaitu, bet precīzu daudzumu nevaru nosaukt."

Katrā ziņā pagaidām izskatās, ka "Jūrmala" ir vienīgā no pēdējām četrām komandām, kas vēl reāli varētu pacīnīties par sešinieku un saglabāt intrigu. Lai arī snieguma ziņā "Vindava", "Blāzma" un "Olimps/ASK" nav sliktākas, iekrāto punktu daudzums ir visai atšķirīgs. Izskatās, ka Jūrmalas komandā, kurai beidzot ir pienācīgs stadions ar tribīnēm, interesantākie notikumi sāksies jūlijā, kad atvērsies transfēru logs.

FK Vindava

Andreja Lapsas vadītā "Vindava" pēc trokšņa sacelšanas pirms sezonas pirmajā aplī parādījusi visai solīdu sniegumu. Komandā būtībā nav Virslīgas līmeņa zvaigznes, bet gan jauni spēlētāji, kuri ar centību un mērķtiecību kompensē pārējos trūkumus. Pagaidām gan izskatās, ka daudz augstāk par 8. vietu ventspilnieki uzkāpt nespēs. Iespējams, svarīgāk par vietu patlaban ir tieši spēlētāju izaugsme. "Komanda nospēlēja savā līmenī, un man nav iebildumu pret futbolistiem. Mazliet pietrūka veiksmes un meistarības, īpaši brīžos, kad nespējām noturēt vadību, zaudējot svarīgus punktus. Mums nav pārāk labs laukums, kas lielā mērā ietekmēja mūsu komandas sniegumu – pārejot no viena seguma uz otru daudzi, spēlētāji guva savainojumus, kā rezultātā notika liela sastāva rotācija," pirmo apli izvērtē Lapsa.

Neskatoties uz to, ka komandas kodolu veido jauni futbolisti, par viņiem jau esot interese no citiem klubiem. Lapsa gan ar pašreizējo sastāvu ir gana apmierināts: "Pret aizsardzību nav iebildumu, jo neesam ielaiduši daudz. Tomēr, kad ielaižam, tad bieži tās ir ļoti muļķīgas situācijas. Uzbrukums laikam tomēr ir vājākais punkts, jo Mižigurskis un Liščuks mums pievienojās pēdējā brīdī – viņi nav saspēlējušies. Komanda tiks papildināta tikai tad, ja kāds no tagadējiem spēlētājiem komandu pametīs – par daudziem mūsu spēlētājiem ir interese no citiem klubiem."

Pirms pāris nedēļām baumoja, ka klubā atkal notikšot pārmaiņas, un būšot jauns galvenais treneris. "Pārmaiņas klubā jau notika aprīļa vidū – mainījās valdes priekšsēdētājs, bet komandu tas īpaši neietekmēja un domāju, ka arī neietekmēs." Būtu žēl, ja "Vindavā" kaut kas neloģisku iemeslu dēļ mainītos – komanda acīmredzami cīnās un dara to no visas sirds. Ja ne šosezon, tad pavisam drīz "Vindava" var kļūt par nopietnu biedu mūsu vadošajiem klubiem.

SK Blāzma

Lai arī Rēzeknes "Blāzma" turnīra tabulā atrodas priekšpēdējā vietā, komanda pārsteigusi pozitīvā nozīmē. Pirmkārt, patīkami, ka vismaz vienā Latvijas pilsētā futbols ir cieņā, un uz Virslīgas spēlēm nāk pilns stadions. "Tas nav pārsteigums, šī pilsēta ir futbola pilsēta. Pārsteigums būtu ja uz "Skonto" stadionu atnāktu 1000 līdzjutēju, bet Rēzekni es pazīstu labi, un man lielā cilvēku interese nav ne mazākais pārsteigums," galvenais treneris Jurijs Popkovs par futbola popularitāti pilsētā pārsteigts nebija arī čempionāta sākumā. Otrkārt, rēzeknieši laukumā demonstrē sakarīgu un skatāmu futbolu, bet iekrāt vairāk punktu liedz jaunais sastāvs. Tā nu ir sagadījies, ka Virslīgas pēdējās četrās vietās atrodas komandas, kurās toni nosaka tieši jaunie spēlētāji. Arī Jurija Popkova vadītā komanda ir zaļa – regulāri sastāvā iziet tik tikko pilngadību sasnieguši futbolisti, taču, neskatoties uz to, sagrāves piedzīvotas netiek – nav pat tuvu tam.

"Sniegums bija labāks nekā punktu skaits turnīra tabulā. Izņemot maču ar "Ventspili", nezaudējām uz vieniem vārtiem nevienu spēli. Tomēr jāņem vērā, ka komandā ir ļoti daudz jauno futbolistu, no kuriem liela daļa nekad nav spēlējusi Virslīgā. Savus mačus aizvadām cienījami, un man ir lepnums par savu komandu, kura nevienā spēlē nepadodas, ir aktīva neatkarīgi no pretinieka. Labāku sniegumu mums neļāva nodemonstrēt daudzie savainojumi, kā arī pieredzes trūkums. Taču ir acīmredzams, ka komanda turpina progresēt ar katru spēli," līdzšinējo sniegumu izvērtē treneris Popkovs.

Kā jau daudzi noteikti ir pamanījuši, Rēzeknes komandai vājais punkts ir vārtu gūšana. Četri vārti desmit spēlēs ir visai pieticīgs rādītājs... "Mēs gūstam pārāk maz vārtus, momentu ir pietiekami, bet pieklibo realizācija. Mums ir laba aizsardzība, to pierāda tas, ka mums iesist ir ļoti grūti, un, ja mēs vairāk iesistu, tad būtu labāko sešiniekā. Fiziski esam labi sagatavojušies un nevienai komandai šajā komponentā nezaudējam. Par to, vai komandā būs jauni spēlētāji, grūti teikt, bet uzbrukumā papildinājums ir nepieciešams." Par rēzekniešu uzbrukumu daudz izsaka fakts, ka trīs vārtus no četriem guvis kapteinis Guntars Silagailis, bet atlikušo golu "Daugavas" vārtos ar tālšāvienu ieraidīja pussargs Krainis. Citiem iekarot pretinieku cietoksni nav izdevies.

Nobeigumā Popkovs konstatē zināmu, bet bēdīgu faktu: "Žēl, ka komandai nav laba stadiona, te valda haoss – būvniecības darbi sākas, tad atkal pārtrūkst, neko nevar saprast. Sliktākais ir tas, ka bērniem nav kur trenēties, tā ir KA-TAS-TRO-FA, un to nevajadzētu risināt klubam, bet gan valstij. Šī problēma ir jāatrisina." Rēzeknē patiešām pašreizējā spēļu vieta ir visai sliktā stāvoklī, un arī laukums nav augstākās kvalitātes, taču, neskatoties uz to, savu līdzjutēju atbalstīti, "Blāzmas" futbolisti mājās vienmēr spēlē bīstamāk un labāk. Līdz sešiniekam aizsniegties gan būs grūti, bet priekšā astoņas spēles – iespējams ir viss.

JFK Olimps/ASK

Visbeidzot pēdējā vietā turnīra tabulā atrodas vēl viena jauniešu komanda – "Olimps/ASK". Neskatoties uz to, ka komandas kodolu lielākoties veido pagājušā gada virknējums, kas papildināts ar pāris leģionāriem un jauniem vietējiem talantiem, spēlētāji tomēr vēl nav spējīgi konkurēt ar labākajiem klubiem ilgtermiņā. Atsevišķās spēlēs olimpieši ir atņēmuši punktus daudz spēcīgākām komandām, tomēr biežāk pēc spēlēm galvenajam trenerim Mihailam Koņevam ir pamats dusmām uz saviem spēlētājiem. Un diez ko nepalīdz arī pieci leģionāri...

Tomēr, rezumējot līdz šim paveikto, Koņevs bija itin apmierināts: "Kopumā nenospēlējām slikti, jo mūsu uzdevums nav sasniegt kādu noteiktu vietu, bet gan attīstīt jaunos talantus un dot viņiem spēļu praksi. Spēlētāji ir talantīgi un ļoti jauni, ar kuriem daudz jāstrādā. Īpaši daudz viņiem ir jāiestāsta psiholoģiski, ka līdz augstumiem vēl ejams tāls ceļš. Komandā šajā sezonā parādījās daudzi jauni spēlētāji, kuri uzreiz spēlēja pamatsastāvā, tādēļ vēl bija jāsaspēlējas. Uzbrukums līdz šim nav bijis pārāk labs, daudz vārtu iesists no standartsituācijām, bet no spēles praktiski nekas. Uzskatu, ka čempionāts ir interesants, bet vajadzēja pieņemt lēmumu spēlēt četrus apļus katram ar katru, jo vēlāk vairākām komandām zudīs motivācija spēlēt."

Lai arī gan šogad, gan pērn "Olimps/ASK" Virslīgā bija vājākā komanda, jaunos puišus, pateicoties pagājušajā sezonā rādītajam sniegumam Latvijas kausa izcīņā, gaida kāds īpašs notikums: "Gatavojamies UEFA kausa izcīņai, kas spēlētājiem ir liels notikums. Cerams, ka nospēlēsim labi. Katrā spēlē centīsimies izcīnīt uzvaru." Lai arī nesen Koņevs izteicās, ka pirms Eirokausiem vajadzētu pastiprināt sastāvu, treneris apliecināja, ka, izņemot pāris "Skonto" jaunos rezervistus, nekādu citu papildinājumu nebūs.

Savu kritikas devu saņēma arī vārtsargs Kaspars Ikstens, kurš gan ar pēdējā laikā parādīto sniegumu trenera acīs atkal sapelnījis plusiņus: "Jā, Ikstens sezonas sākumā spēlēja ļoti slikti, bet tas tādēļ, ka viņam pērn praktiski nebija nekādas spēļu prakses – viņš bija otrais vārtsargs. Kaspara kļūdu dēļ mēs zaudējām kādus četrus punktus. Bet tagad viņa spēle ir krietni uzlabojusies, tādēļ viņš netiks mainīts." Eirokausi jaunajiem futbolistiem patiešām būs kaut kas īpašs, un, lai arī vairums Latvijas sporta pazinēju viņu izredzes apšauba, komanda sāk rādīt arvien labāku sniegumu. Atliek novēlēt veiksmi!

Saistītie raksti:
eSports.lv LMT Virslīgas 1. apļa simboliskā izlase
Balso par LMT Virslīgas 1. apļa labāko spēlētāju!

Turnīra tabula

Vieta Komanda S U N Z Vārti Punkti
1. FK Ventspils 12 8 2 2 17:3 26
2. FK Rīga 12 7 2 3 18:13 23
3. Skonto FC 10 6 1 3 12:10 19
4. FC Daugava 10 5 2 3 17:12 17
5. FC Dinaburg 11 4 3 4 10:10 15
6. SK Liepājas Metalurgs 10 3 5 2 11:11 14
7. FK Jūrmala 10 3 3 4 8:11 12
8. FK Vindava 10 1 4 5 7:11 7
9. SK Blāzma 10 1 3 6 4:13 6
10. JFK Olimps/ASK 11 1 3 7 8:18 6

Labākie vārtu guvēji

Vieta Spēlētājs Komanda Vārtu guvumi
1. Vīts Rimkus FK Ventspils 6
Nikolajs Rindjuks FC Daugava 6
Mihails Miholaps FK Rīga 6
4. Grigorijs Čirkins FK Rīga 4
Vladimirs Dvališvili Skonto FC 4
6. Guntars Silagailis FK Blāzma 3
Ričards Beņušis Liepājas metalurgs 3
Deniss Ivanovs Liepājas metalurgs 3
Igors Cigirlašs FK Ventspils 3
Andrejs Butriks FK Ventspils 3
Artjoms Rudņevs FC Daugava 3
Dmitrijs Kozlovs FC Dinaburg 3
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2008-06-18 12:54, pirms 16 gadiem
UN kurš viennozīmīgi ir pirmā riņķa populārākais treneris????!!!

  -3 [+] [-]

, 2008-06-18 12:54, pirms 16 gadiem
Visiem klubiem, kas paļāvušies uz kkādiem mistiskiem investoriem, agri vai vēlu sākas nopietnas finansiālas problēmas...Bet galvaspilsētas klubam jau po, ka tik savējie ir pie siles...

Par 100% esmu pret to, ka šis klubs saņem naudu no Rīgas domes budžeta...Tad jau labāk, lai basketbolam to naudu piemet, tur vismaz ir panākumi (sk.Barons) un ir kkāda atdeve no kluba puses(piemēram,skatītāju piesaistīšana), nevis tā kā FK Rīga gadijumā, kad pat stadions tā īsti savs viņiem nav

  +3 [+] [-]

, 2008-06-18 12:55, pirms 16 gadiem
nesaprotu kaapeec jaasadala 2 grupaas? Lai tak visi speelee taalaak, shogad visas speeles daudzmaz siivas!

  +7 [+] [-]

, 2008-06-18 12:55, pirms 16 gadiem
P.S.Andrējevu par jauno Čehijas izlases galv.treneri!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2008-06-18 12:58, pirms 16 gadiem
Īstenībā stūlbi sanāca ja Andrējevu būtu iepriekš atlaiduši, viņš varētu pacīnīties par trenera vietu Chelsea.
Lai arī tagad viņam arī savi plusi ir, teiksim viņam var maksāt 250 reižu mazāku algu nekā Skolari.

  +1 [+] [-]

, 2008-06-18 12:59, pirms 16 gadiem
Nikestyle rakstīja: nesaprotu kaapeec jaasadala 2 grupaas? Lai tak visi speelee taalaak, shogad visas speeles daudzmaz siivas!


Nu ''daudz maz'' ir plašs jēdziens...Starp Olimpu/Blāzmu un FKV starpība ir 20p...Tas nav maz...

Tāpēc domāju, ka variants ar 2 grupām ir labākais...Jo tad intriga tikai augs, jo sīva cīņa būs ne tikai labāko 6 komandu skaitā, bet arī otrajā 4-niekā.

+Šāds variants ietaupa arī līdzekļus klubiem(jo savādāk būtu 36 spēles)
+stadioni jau tā mums ir slikti, jo mazāk spēļu, jo tie labākā kvalitātē
+Jo vairāk spēļu, jo lielāks bardaks kalendārā...(tas ir fakts)
+intriga, sadalot komandas 2 grupās, var tikai augt!

  -1 [+] [-]

, 2008-06-18 13:20, pirms 16 gadiem
Andrejevs būs LM sporta direktors (kā pērn).

     [+] [-]

, 2008-06-18 14:08, pirms 16 gadiem
waaks, ja LM paliks aiz borta
Ivanovs 9aizsargs) LM rezultatiivakais lof.. tas kko noziimee par Andrejebvu, ka uzbrukumu vinjsh ir nositis..

     [+] [-]

, 2008-06-18 14:08, pirms 16 gadiem
Manuprāt, komandas, kas pašlaik ieņem pirmās sešas vietas, ir pelnījušas tur palikt un savā starpā izspēlēt čempionāta medaļas un vietas uz Eirokausiem!

     [+] [-]

, 2008-06-18 14:09, pirms 16 gadiem
Nu ko, beigsies EČ un būs izšķirošās 2. apļa cīņas Virslīgā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-06-18 14:12, pirms 16 gadiem
ervains91 rakstīja: waaks, ja LM paliks aiz borta
Ivanovs 9aizsargs) LM rezultatiivakais lof.. tas kko noziimee par Andrejebvu, ka uzbrukumu vinjsh ir nositis..

Šogad LM tik tiešām nav uzbrukuma līdera! Andrejevs savulaik bija aizsargs, varbūt arī tāpēc viņš mēģināja LM izveidot par aizsardzības futbola piekritēju!
Vienīgais, kurs no uzbrucējiem iepriecināja, bija Kristaps Grebis. Ne Artūrs Rimkēvičs no Lietuvas, ne polis Arkādiušs Klimeks natsvēra uz sevi liktās cerības!
Varbūt līdz ar Andrejeva demisiju komandā parādīsies jaunas vēsmas, un LM cīnīsies par augstām vietām gluži tāpat kā to darīja agrāk!
Turieties, LM un metalurga atbalstītāji!

  +1 [+] [-]

, 2008-06-18 14:20, pirms 16 gadiem
Laurāns rakstīja: Šogad LM tik tiešām nav uzbrukuma līdera! Andrejevs savulaik bija aizsargs, varbūt arī tāpēc viņš mēģināja LM izveidot par aizsardzības futbola piekritēju!
Vienīgais, kurs no uzbrucējiem iepriecināja, bija Kristaps Grebis. Ne Artūrs Rimkēvičs no Lietuvas, ne polis Arkādiušs Klimeks natsvēra uz sevi liktās cerības!
Varbūt līdz ar Andrejeva demisiju komandā parādīsies jaunas vēsmas, un LM cīnīsies par augstām vietām gluži tāpat kā to darīja agrāk!
Turieties, LM un metalurga atbalstītāji!

Tas, ka LM atgriezīsies esmu pārliecināts, bet runājot par to, ka Andrējevs gribējis komandu pārvērst par aizsardzības, komandu, tad tas būtu pilnīgi muļķīgi, jo komanda kopš to atceros, vienmēr spēlējusu uzbrukuma futbolu, un priecējusi līdzjutējus ar skaistiem vārtiem un rezultatīvām spēlēm. Un tā ņemt un komandai mainīt uztveri ir ļoti tuvredzīgs solis, it sevišķi no tāda "līdera" kā Andrejeva puses.

  +2 [+] [-]

, 2008-06-18 15:02, pirms 16 gadiem
Rēzeknieši malači, ceru ka izaugs pāris cienīgi izlases kandidāti.

  +1 [+] [-]

, 2008-06-18 16:36, pirms 16 gadiem
es pa skonto

  +2 [+] [-]

, 2008-06-18 17:47, pirms 16 gadiem
1 rakstīja: Andrejevs būs LM sporta direktors (kā pērn).

Andrējevs ir vienkārši "pērns" vecis.

  +1 [+] [-]

, 2008-06-18 18:25, pirms 16 gadiem
Manuprāt tas, kas paliks septītais stabili atrausies labā distancē no pārējiem trijiem klubiem. Un laikam jau tā būs Jūrmala. Un varēs mierīgi gatavoties nākamaajam gadam un iespēlēt sastāvu (ja sponsoriem pietiks pacietības).


Cerams Daugavas stadionā Dziesmusvētku laikā no sēdekļiem notīrīs lielo putekļu kārtu un uz Daugavas stadionu varēs iet bez avīzes (lai apsēstos protams).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-06-18 21:15, pirms 16 gadiem
Paldies autoram!Raksts labs.īpaši nav ko piebilst,var tikai piekrist.Izskatās ,ka
pirmais sešnieks arī diez vai mainīsies,ja nu vienīgi Jūrmala paveic varoņdarbu.
Par sacensību nolikumu te vispār nav ko bazarēt,tas tiek apstiprināts pirms sezonas ,un sezonas laikā nolikumus nemēdz mainīt.Galvenais šajā čempī,ka autsaideri spējīgi atņemt punktus līderiem un ceru ,ka otrais riņķis nebūs izņēmums.

  -2 [+] [-]

, 2008-06-18 23:21, pirms 16 gadiem
galiigi neatbalstu daliishanu 2 daljaas.

1. liideris veepils nospeelee neizshkjirti ar pastariit olimpu. ir iemesls ko daliit? nav tak veepils graujosha uzvara pret olimpu. nav

2. nekur eiropaa netik sezonas viduu dalitas grupas.
padomaajiet par sponsoriem un komandu saimniekiem. kaada interese sponsoret 7. vietas juurmalu, ja vinjiem buus jaaspeelee ar pastariishiem? ja nevarees speeleetar vadoshajiem

3. peec pirmaa aplja ir skaidrs, ka shogad ir ljoti interesants cempis un atverot speeleetaaju paarejas 7. vieta sezonas viduu var buut medaljnieks sezonas beigaas

4. ir veel vairaaki iemesli. ceru, ka LFF jau tagad nozjeelo savu leemumu

5. katrai komandai aizvadiit 36 speeles nenaaks pa skaadi. cik speeles ir eiropas klubiem?

6. vai TOP6 komandas aizvadiis vairaak speelju kaa pagaajushajaa gadaa? atbilde - nee, jo taapat buus 28 speeles kaa visus peedeejos gadus

7. funkcionaariem fuj. atbalstu vinjus par 10 komandaam, jo 1. liigaa klubam gatavoties UEFA speeleem buutu muljkjiigi

     [+] [-]

, 2008-06-27 23:42, pirms 16 gadiem
Riga paslaik skatos minimali 2 vieta
bet turaas..