Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pučinsks: "Eiropas līgā ieguvām nenovērtējamu pieredzi"

Pučinsks: "Eiropas līgā ieguvām nenovērtējamu pieredzi"
Jurģis Pučinsks (priekšplānā)
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

SMScredit.lv Virslīgas rīkotājas mājas lapā futbolavirsliga.lv publicēta intervija ar "Ventspils" galveno treneri Jurģi Pučinski, kurš tika atzīts par Virslīgas jūlija labāko treneri.

Jau otro reizi šosezon (un kopumā 3. aizvadīto divu sezonu laikā) par mēneša labāko treneri ticis atzīts Jurģis Pučinsks, kurš vada ''Ventspils'' komandu. Jāpiebilst, ka ''Ventspils'' starp Latvijas klubiem visilgāk spēja noturēties Eiropas līgā, kad vien 3.kvalifikācijas kārtā nācās kapitulēt pret Haifas ''Maccabi''. Tomēr turnīra pirmajās divās kvalifikācijas kārtās ventspilniekiem izdevās divu spēļu summā pārspēt gan Velsas ''AUK Broughton'', gan Luksembrugas ''Jeunesse Esch''. Tikmēr SMScredit.lv Virslīgā Pučinska vadītā komanda jūlijā ar 3:2 pārspēja ''Spartaku'' un pret ''Skonto'' cīnījās 0:0.

Sveiciens ar jau otro mēneša labākā trenera titulu šosezon! Vai varējāt maz iedomāties, ka tik īsā laikā tiksiet pie vēl vienas šādas balvas?
Liels paldies par apsveikumiem. Par balvām, protams, speciāli nedomāju. Visas domas un koncentrācija ir veltīta darbam, darbam ar "Ventspils" komandu. Cenšamies, lai mūsu komanda kļūtu aizvien stiprāka un uzvarām bagātāka.

"Ventspils" sezona Eiropas līgā noslēgusies. Kā vērtēt rezultātus?
Pirmkārt, gribu pateikties saviem futbolistiem par brīnišķīgajām un interesantajām spēlēm, par attieksmi, centību un vēlēšanos. "Ventspils" mači Eiropas līgā 2013 bija dažādi. Bija arī sarežģītas spēles kā, piemēram, viesos ar "Maccabi". Kopumā ieguvām nenovērtējamu pieredzi, kas noteikti palīdzēs "Ventspils" komandai Latvijas čempionātā. Esmu pārliecināts, ja saglabāsim tādu pašu noskaņojumu, kāds mums bija Eirokausos, un tad arī iegūsim labu iespēju čempionātā sasniegt mērķi, kurš visiem zināms.

Runājot par SMScredit.lv Virslīgas čempionātu, tajā jūlijā tika aizvadītas 2 spēles (3:2 pret Spartaku un 0:0 pret Skonto). Ar kuru no spēlēm Jūs esat apmierinātāks?
Jau agrāk biju teicis, ka man ne visai patīk atcerēties to, kas bijis. Tie bija dažādi mači, kuros "Ventspilij" kaut kas izdevās teicami, kaut kas - neizdevās. Pašreiz domāju jau tikai par gaidāmo spēli.

Un tomēr – ''Ventspils'' un līderes Skonto savstarpējā spēļu attiecība ir pretiniekam par labu (pirmajā spēlē uzvara ar 3:0). Vai tas varētu nozīmēt, ka neizšķirts šajā spēlē jūs neapmierināja?
"Ventspils" jebkurā mačā spēlē tikai uz uzvaru. Kad mēs to nesasniedzam, tad, protams, mums nevienam pilnīgas labsajūtas nav un nevar būt.

Atgriežoties pie Eirokausiem - Jūsu vadībā ''Ventspils'' ir uzstādījusi Latvijas klubu rekordu Eirokausos nezaudēto spēļu ziņā. Vai par to ir gandarījums?
Jā, tas tik tiešām ir teicams iemesls lepnumam! Mums jāmāk novērtēt mūsu sasniegumi. Vēlreiz pateicos saviem futbolistiem - tieši viņi padarīja šo sēriju iespējamu. Vispār, šis Eirokausu laiks izdevās gan interesants, gan unikāls. Mēs daudz laika pavadījām visi kopā, un tie ir ne tikai treniņi un mači. Tie ir pārlidojumi, pārbraucieni, viesnīcas un tamlīdzīgi. Tā ir svarīga pieredze visiem, un arī man tai skaitā. Tādēļ, rezumējot "Ventspils" Eiropas uzstāšanos, teikšu, ka tas bija ļoti labs un vērtīgs laiks.

Kā vispār noritēja komandas gatavošanās Eirokausu spēlēm? Vai jūs lielāku vērību pievērsāt pretinieka analizēšanai vai akcents tika likts uz savas spēles uzlabošanu?
Protams, mēs visnotaļ rūpīgi analizējam pretiniekus. Bez tā vienkārši vispār nav iespējama nopietna gatavošanās. Dabiski, ka izejot no pretinieka, tā spēles manieres, mēs veidojam savu gatavošanos un izvēlamies spēles plānu.

Ko Jūs novēlētu futbola kluba ''Ventspils'' faniem, lai tie katrā spēlē nāktu un atbalstītu savu komandu klātienē?
Mēs komandā ļoti novērtējam mūsu līdzjutēju atbalstu. Tas, nešaubīgi, dod mums spēkus un dara mūs stiprākus. "Ventspili" teicami atbalstīja Eiropas līgas laikā - esmu ļoti pateicīgs visiem, kuri pārdzīvoja un juta līdz komandai. Pašreiz mēs pilnībā esam sakoncentrējušies SMScredit.lv Virslīgas čempionātam un ļoti ceru, ka mūsu līdzjutēji līdz pēdējai kārtai būs kopā ar mums. Kopā mums ir daudz pa spēkam! Mēs ļoti gaidām un vienmēr priecājamies par jums, cienījamie līdzjutēji - laipni lūgti uz stadionu.

Izmantotie resursi:
Latvijas futbola virslīga - Futbola virslīga

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-08-16 21:24, pirms 11 gadiem
Pučkinskis guva labu pieredzi kā trenerisjo , pirms tam trenēja tikai mazos bērnus,špīleri diez vai. Kādu pieredzi vēl vajag piemēram Žigajevam?

     [+] [-]

, 2013-08-16 21:58, pirms 11 gadiem
tā pieredze nebūs jau pār pārēm...