Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kad Virslīgas līdere notirgo 50 biļetītes...

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kad Virslīgas līdere notirgo 50 biļetītes...
Rīgas "Daugavas" vārtsargs Artūrs Vaičulis
Foto: Romāns Kokšarovs (f64)

Šodien Virslīgā Rīgas „Daugava” ar 4:0 sagrāva „Ilūksti”. Uzrakstīju savas pārdomas – vairāk gan par ārpus laukuma notiekošo.

Rīgas „Daugava” ir Virslīgas līdere, nokomplektēta patiešām spēcīgi un spēlē kvalitatīvi. Nupat uz Lietuvas izlasi PK2014 kvalifikācijas mačam ar Grieķiju izsaukti Mants Savens un Valdemārs Borovskis, tāpat ir vēl daži meistarīgi lietuvieši (Dominiks Galkevičs, Toms Tamošausks, Lins Klimavičs) un, protams, arī pazīstamie vietējie kājbumbas meistari – Pāvels Mihadjuks, Kristaps Grebis un citi. Jā, dzirdēta skepse par lietuviešu ietekmi un neskaidro investīciju izcelsmi, taču ko pārmest komandai, kas rāda ļoti saturīgu sniegumu un ir Virslīgas līdere? Sešās kārtās neviena zaudējuma un tikai vieni ielaisti vārti ar lielisko vārtu attiecību 14:1. Ja „Skonto” šai kārtā neuzvarēs Daugavpilī, tad Rīgas „Daugava” pēc sešām kārtām būs vienīgā līdere, turklāt 1. apļa atlikušajās trīs kārtās šai komandai divi mači ar pastarītēm „Jelgavu” un „Metta/LU”.

Šo visu rakstu, jo mazliet skumji, ka uz Virslīgas līderes mājas spēli „Daugavas” stadionā ar plašajām tribīnēm piektdienas vakarā sanāk... 75 skatītāji. „Daugava” pēc ilga pārtraukuma pirmo reizi tirgoja biļetes par simbolisku samaksu – vienu latu. Kā uzzināju pēc mača, tika notirgotas precīzi 50 biļetītes. Eh, tālāk runāt nav vērts.

Lai būtu arī kāds cerību stariņš, jāsaka, ka skatītāju skaitu noteikti ietekmēja vismaz trīs nopietni faktori: 1) šobrīd visiem prātā hokeja kaislības, 2) pretiniekos vārgā „Ilūkste”, 3) spēles translē Sportacentrs.com, un ir tādi, kas izvēlas spēles skatīties mājās. No otras puses jāsaka, ka iemeslus var atrast vienmēr, bet futbola apmeklējums Rīgā ir vienkārši katastrofāls. Protams, „Daugava” pagaidām ar šo nosaukumu nav ilggadēja Latvijas futbola dalībniece un ir vajadzīgs laiks, lai piesaistītu fanus. Bet tik un tā... Ceru vismaz uz skaistiem futbola svētkiem rīt Jelgavā, arī pats došos uz „Jelgavas” un „Metta/LU” spēli – ja runājam par līdzjutēju skaitu, mazākās pilsētās lokālpatriotisms palīdz... Savukārt attiecībā uz Rīgas „Daugavu” neloloju cerības, ka labāka aina skatītāju skaita ziņā būs arī otrdien, kaut arī notiks mūsu grandu mačs – „Daugava” pret „Ventspili” (tai pašā vakarā hokejs Latvija pret Somiju). Lai cik bezcerīgi arī izskatītos, novēlu „Daugavai” uzkrāt uzticīgu skatītāju masu.

Tie, kas skatījās Sportacentrs.com tiešraidi no Rīgas „Daugavas” spēles ar „Ilūksti”, manu stāstu jau dzirdēja, bet pārējiem vēlreiz atstāstīšu par Vācijas futbola fanu, kurš šodien varēja pārliecināties, cik ļoti Latvijā „mīl” futbolu. Vācietis bija viens no 50, kurš iegādājās biļeti un, izdzirdējis viņu runājam angliski, taujāju, vai viņš kāds skauts vai kādā citā veidā cieši saistīts ar futbolu. Atklājās, ka viņš ir futbola tūrists, kurš mērķtiecīgi apmeklē futbola spēles un stadionus visā pasaulē.Jautāts, kāds tad ir viņa šī brīža rezultāts, izrādījās, ka apmeklējis 80 valstis un 350 dažādus stadionus. Ja runājam par Eiropu, tad bijis praktiski visās valstīs, izņemot pāris Balkānu valstis, kā arī dažas Ziemeļvalstis, uz kurām dosies pa taisno no Latvijas – plānā Igaunija, Somija, Krievija. Latvijā ir otro reizi, jo pirms 10 gadiem bijis „Skonto” stadionā uz „Ventspils” spēli UEFA kausa izcīņā ar viņa dzimtās Štutgartes komandu. "Daugavas" stadiona aizlaistais stāvoklis viņu nemulsināja - viņam tieši patīk stadioni ar senatnīgu elpu. Vēlējos sarunāt ar viņu interviju, lai uzzinātu kaut ko vairāk, taču popularitāti viņš nevēlējās – cilvēks to dara sava fanātisma pēc, nevis lai kļūtu slavens. Kaut arī... kas zina, varbūt pietaupa savu stāstu „Bild” vai kādam citam milzīgam medijam.

Vēl mazliet par preses konferenci. Ilūkstes aizbildnis Vladimirs Pačko kā allaž izcēlās ar runas plūdiem (turklāt runas sākumā uzsvēra, ka izteiksies pavisam īsi), toties runāja patiešām interesanti – var just, ka futbols viņam ir svarīgākais dzīvē, pārdzīvo no sirds. Un runā tieši, nekautrējas pakritizēt konkrētus savus futbolistus, nespēlē paslēpes. Protams, viņa kolēģis Virginijus Ļubšis tik vaļsirdīgs nevarēja atļauties būt (jau tagad cīņa par medaļām...) un, taujāts par nākamās pretinieces „Ventspils” stiprajām un vājajām vietām, attrauca, ka vājās neteiks. Ļubšis toties neslēpa, ka „Daugavas” stadiona zālāja stāvoklis ir briesmīgs (starp citu, mākslīgos segumus Latvijā viņš cēla debesīs) un laukumā bijis vairāk cīņas nekā tehniska futbola – tas pats otrdien gaida „Daugavu” un „Ventspili”... Grūti kādu nosaukt par favorītu, bet Pačko domas ir tādas, ka šobrīd tieši Ļubša komanda Latvijā ir labākā.

1 2 40 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-05-11 00:32, pirms 11 gadiem
Eh, tad tomēr skauti šoreiz vēl nebrauc uz Virslīgu

Interesants pasākums tāda ceļošana...

  +1 [+] [-]

, 2013-05-11 00:37, pirms 11 gadiem
Kāds vēl futbols, ja visu pasauli gāž riņķī pasaules ledus hokeja čempionāts!!! Kurš latvietis gan skatīsies pašmāju futbolu, ja jāskatās Krievijas hokeja izlase pret somiem?

Rīt visā Vācijā uz pāris stundām apstāsies ierastais dzīves ritms- visi pieplaks pie TV ekrāniem, lai lūkotos sporta karali- ledus hokeju un Vācijas-Latvijas maču pasaules prestižākajās sacīkstēs.

Par pasaules čempionātu ledus hokejā Latvietim svarīgākas ir tikai trīs lietas- Naģeždas kauss, Gagarina kauss un Eiropas čempionāts skeletonā.

  +3 [+] [-]

, 2013-05-11 00:37, pirms 11 gadiem
Tieši pēc mača (lēnām dzisa prožektori) sanāca šķērsot Deglava tiltu centra virzienā. Tribinēs bija kādi 15 cilvēki, tāpēc nodomāju - ō, uz lielā Daugavas stadiona laukuma spēlējuši bērni (kaut gan, redzot sākumā stadionu, pieļāvu, ka Virslīga). Tomēr maldījos.. Skumji.

  +5 [+] [-]

, 2013-05-11 00:45, pirms 11 gadiem
Man arī patīk senatnīgi stadioni; joprojām labi atceros pirms 15 gadiem apmeklēto Krakovas "Wawel" (ne "Visla"!) stadionu, kura koka tribīnes smaržoja gluži kā Brīvdabas muzejā! "Daugavas" stadions gan ir nevis senatnīgs, bet patiešām nolaists.
Arī "Daugavas" futbolkomandai pietrūkst tradīcijas auras: no FK Jūrmala vismaz nelielās tradīcijas atrāvusies, bet nekur citur nav piestājusi, un jau vairākkārt izmantotā nosaukuma piesavināšanās drīzāk nāk par ļaunu, traucē izveidoties vismaz kaut kam jaunam, bet interesantam (tagad: ne cepts, ne vārīts).
P.S. Hokejs mani neinteresē, stadionā biju.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-11 00:56, pirms 11 gadiem
Vai FK "Daugava" uz mājas spēlēm taisa, printē vai pat kopē kaut kādas programmiņas?Ja nē, tad nav saprotams, kāpēc Latvijas virslīgas klubiem vispār vajadzīgi preses sekretāri u.c stāri. Ja virslīgas klubi nesaprot elementāru futbola aksiomu, ka futbols sākas ar programmiņu, tāpat kā teātris ar pakaramo, tad nekādi skatītāji tur neies. Šosezon no visiem virslīgas klubiem programmiņas ir tikai LM, Jelgavai un Jūrmalai. Pārējiem viss po barabanu.Varbūt vajag sākt pat ar elementāru attieksmi pret futbola un sporta cienītājiem, un pēc tam brīnīties, ka sporta karalis Latvijā ir putnubiedēlis kopējās sabiedrības acīs.

     [+] [-]

, 2013-05-11 00:57, pirms 11 gadiem
Mīlas Bimbambols rakstīja: Kāds vēl futbols, ja visu pasauli gāž riņķī pasaules ledus hokeja čempionāts!!! Kurš latvietis gan skatīsies pašmāju futbolu, ja jāskatās Krievijas hokeja izlase pret somiem?

Rīt visā Vācijā uz pāris stundām apstāsies ierastais dzīves ritms- visi pieplaks pie TV ekrāniem, lai lūkotos sporta karali- ledus hokeju un Vācijas-Latvijas maču pasaules prestižākajās sacīkstēs.

Par pasaules čempionātu ledus hokejā Latvietim svarīgākas ir tikai trīs lietas- Naģeždas kauss, Gagarina kauss un Eiropas čempionāts skeletonā.
Drīzāk jau 20 gadu garumā spoži veidotais (sačakaretais) Virsligas "prestižs", vēlme neklausīties lamu vārdus divu stundu garumā un neticība māksligi veidotām komandām, kā arī neesošās ērtības stadionos un krieviskā vide

  +9 [+] [-]

, 2013-05-11 01:12, pirms 11 gadiem
skaidra lieta, ka lai piesaistītu skatītājus kādam sporta veidam, daudz svarīgāk ir visas mārketinga aktivitātes un papildus spēlei piedāvātas atpūtas klāsts un tā kvalitāte.

Būsim godīgi, ka ņemot vērā mūsdienu plašo sporta spēļu piedāvājumu, cilvēkus tīri tikai ar sportu un 22 futbolistiem laukumā vairs nepiesaistīt. Mūsdienās uz sporta pasākumu iet kā un apvienotu atpūtas pasākumu (atmosfēra + sports + šovs + papildus ekstras + komforts).

Pavērojiet kaut vai to pašu Arēnas Rīga auditoriju hoķa laikā. Tur taču skaidri redzams, ka 70% atnākušo ir ļooti švakas zināšanas, izpratne un pat interese par laukumā notiekošo. Viņi nenāk uz arēnu lai skatītos kā cīnās sportisti, viņi nāk kā uz vienu no atpūtas veidiem - pasēdēt komfortablā arēnā, uzēst uzkodas, iedzert alu, papļāpāt ar paziņām un fonā sports.

Kamēr futbola vadošā sabiedrība nesapratīs, ka ar tīru futbolu fairs mūsdienās skatītāju nepiesaistīs, tikmēr nekas nemainīsies. Lieciet kautkvai pusi no Real sastāva Ilūkstes formās un skatītāju skaits varbūt pieaugs no 50 līdz 300 un nekas vairāk.

Cilvēkiem ir jāpiedāvā pasākums jeb laika pavadīšanas veids, nevis vienkārši plika (pat kautkvai kvalitatīva) spēle.

Senāk cilvēkiem nebija tik palšas izklaides iespējas, tāpēc jebkurš sporta pasākums pārvērtās svētkos. Mūsdienās tie laiki ir pagājuši. Jākonkurē ar citiem sporta veidiem un TV/interneta izklaidi.

Diemžēl LFF izvēlas labāk dusmoties uz visu pasauli par nepateicīgajiem līdzjūtējiem, kas nejaudā atvilkties uz stadionu un samaksāt 1 Ls par biļeti, nekā paraudzīties apkārt un pameklēt šīs problēmas cēloņiem. Jo var sanākt tā, ka meklējot cēloņus, paši sevi vien ieraudzīs

  +4 [+] [-]

, 2013-05-11 01:22, pirms 11 gadiem
-->davix

Diskutēt šeit var daudz un gari, tikai vienu gribu bilst - citās Eiropas vidusmēra(!) valstīs lielākoties nav Tevis minēto izklaižu iespēju (šovs, ekstras utt.) un ir, kā Tu saki, tikai plika spēle. Bet cilvēki nāk. Lielā skaitā.

  +5 [+] [-]

, 2013-05-11 01:36, pirms 11 gadiem
davix rakstīja:
Te gan es nepiekritīšu. Komforts, izklaide un pārējās izklaides lietas ir vajadzīgas, lai cilvēku noturētu konkrētajā sporta pasākumā. Taču ar to nekādi nepietiks, lai cilvēku piesaistītu. Diemžēl Latvijas sportā problēmas ir ar piesaistīšanu - līdz otrajam etapam (noturēšanai) tiek tikai retais. Te, protams, domāju masas, nevis 400 skatītāju saujiņu.

Un runa absolūti nav tikai par futbolu. Latvijā masas neiet ne uz vienu vietējo čempionātu. Uzsveru - vietējo čempionātu, jo uz izlasi jau iet arī futbolā - uz Eirokausiem arī kaut cik, atkarībā no pretinieka. Kāpēc neiet uz vietējiem čempionātiem? Tāpēc, ka nav līmeņa. Latvijā tradīciju trūkuma dēļ masas šobrīd var piesaistīt tikai ar līmeni un prestižu. Pieminēji hoķi Arēnā Rīga. Viņi tur neiet tāpēc, ka tur ir krutas izklaides. Viņi tur iet, pirmkārt, tāpēc, ka Dinamo spēlē otrajā spēcīgākajā līgā pasaulē, un, otrkārt, tāpēc, ka tas ir stilīgi (kas ir ļoti cieši saistīts ar pirmo punktu)- pēc tam varēsi palielīties draugiem, ka biji uz Dinamo spēli. Pareizāk - šobrīd jau bija stilīgi. Pēc katastrofāliem rezultātiem arī stilīgā Dinamo tribīnēs svilpoja vējš.

Un, starp citu, par skatītāju piesaisti tribīnēs galvenokārt atbildīgs ir klubs, ne jau LFF. Rīgas Daugava ir jauna komanda (ceru, ka drīzumā varēsim saukt arī par klubu, nevis komandu), kas šobrīd ir bez savas identitātes - Rīgā jau tā ir grūti piesaistīt cilvēkus (jebkurā sporta veidā klubu līmenī), bet, ja nav identitātes, tad ir vēl sliktāk. Ja izdosies ilglaicīgi (ne tikai dažas sezonas) noturēt labu sastāvu un samērā veiksmīgi startēt Eirokausos, tad jau arī Daugavai pamazām izveidosies savs atbalstītāju un interesentu pulciņš - vismaz tik liels, lai tribīnēs stabili būtu daži simti, nevis daži desmiti cilvēku.

  +4 [+] [-]

, 2013-05-11 01:38, pirms 11 gadiem
St_Germain rakstīja: Drīzāk jau 20 gadu garumā spoži veidotais (sačakaretais) Virsligas "prestižs", vēlme neklausīties lamu vārdus divu stundu garumā un neticība māksligi veidotām komandām, kā arī neesošās ērtības stadionos un krieviskā vide
Rīgas Dinamo ir mākslīgi veidota komanda, spēlē Krievijas čempionātā un tribīnēs lamas skan nepārtraukti.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-11 07:59, pirms 11 gadiem
Basketbols. Barons un ASK komandām vidējais apmeklējums bija ~2k. Tāpat, Barons - Žalgiris, pilna arēna rīga. Ja paskatās atpakaļ, tad lieliski var redzēt kādēļ cilvēki nāca apmeklēt spēles un kādēļ tagad nenāk.

  -3 [+] [-]

, 2013-05-11 07:59, pirms 11 gadiem
latviešiem jākoncentrējas uz vienu sportu...

  +3 [+] [-]

, 2013-05-11 08:00, pirms 11 gadiem
Kāpēc neiet, tāpēc, ka spēles kvalitāte ir diezgan atbaidoša. Skaidrs, ka samērā labs starta līmenis Rudņeviem, Cauņām u.c., bet lai es to ietu katru nedēļu skatīties tikai tāpēc, ka tas ir vietējais čempionāts. Par latu droši vien būtu aizgājis
Mārketings arī svarīgs, bet es tomēr domāju, ka tas ir līmenis. Pagājušovasar Vācijā redzēju otro bundeslīgu, Braunschweig vai kaut kāda tāda komanda pret kaut ko spēlēja. Aizraujoša spēle, jo komandas spēj atdot vairāk kā 3 piespēles pēc kārtas, centrējumi un sitieni biežāk ir mērķī, nevis tribīnēs, solīds uzbrukuma futbols. Arī par atmosfēru varētu padomāt, Mettas spēlēs ir normāla publika, bet kā ar citām? Ja visu laiku ir jāklausās trīsstāvīgie, pretīgi taču tur atrasties...

  -2 [+] [-]

, 2013-05-11 08:01, pirms 11 gadiem
NIPEM rakstīja: latviešiem jākoncentrējas uz vienu sportu...
Nē, es tomēr teiktu, ka uz diviem - basketbolu un futbolu. Un basīts ir foršs!

  +1 [+] [-]

, 2013-05-11 08:12, pirms 11 gadiem
Banānvalstiņā viss ir atbilstoši nosaukumam. 300 000 aizbraukušie....Tas cipars izsaka visu'Pie siles esošos sports, ne arī kas cits neinteresē. Primārais ir savas kabatas piezagt pilnas.

  -1 [+] [-]

, 2013-05-11 08:57, pirms 11 gadiem
suvass rakstīja: Rīgas Dinamo ir mākslīgi veidota komanda, spēlē Krievijas čempionātā un tribīnēs lamas skan nepārtraukti.
uz hokeju vispār neeju, tikai TV, turklāt ne dinamo spēles, ta kā iebrauci auzās

  +5 [+] [-]

, 2013-05-11 09:04, pirms 11 gadiem
Piemeram Lietuva principa neviens nemaz nezina, ka tads hokeja cempionats notiek.

  +4 [+] [-]

, 2013-05-11 09:14, pirms 11 gadiem
Pauļus Jaķelis rakstīja: Piemeram Lietuva principa neviens nemaz nezina, ka tads hokeja cempionats notiek.
Ievērojami vieglāk ir nosaukt valstis, kurās zina, ka tāds ledus hokeja čempis notiek- NR.1 šajā ziņā noteikti ir Latvija, tad Somija, jo tur tas notiek, tad varētu būt Krievija un Slovākija, tad Zviedrija un vēl ārī Čehijā kāda daļa zina. Visās pārējās pasaules valstīs par šāda pasākuma norisi zina tikai ledus hokeja funkcionāri un ledus hokejistu ģimenes un tuvākie radi, draugi. Viss.

  +4 [+] [-]

, 2013-05-11 09:15, pirms 11 gadiem
Tajā sezonā 2006. gadā atklāja Arēnu Rīga un ar Barona extrakartēm gāja cilvēki cilvēki, kuriem sports bija pie kājas un gāja tāpat apskatīties Arēnu.
NIPEM rakstīja: Basketbols. Barons un ASK komandām vidējais apmeklējums bija ~2k. Tāpat, Barons - Žalgiris, pilna arēna rīga. Ja paskatās atpakaļ, tad lieliski var redzēt kādēļ cilvēki nāca apmeklēt spēles un kādēļ tagad nenāk.

  +2 [+] [-]

, 2013-05-11 09:37, pirms 11 gadiem
Edmunds Novickis rakstīja: -->davix

Diskutēt šeit var daudz un gari, tikai vienu gribu bilst - citās Eiropas vidusmēra(!) valstīs lielākoties nav Tevis minēto izklaižu iespēju (šovs, ekstras utt.) un ir, kā Tu saki, tikai plika spēle. Bet cilvēki nāk. Lielā skaitā.
citās vidusmēra valstīs arī reklāmas ir vismaz kaut kādas. Piemēram, es, kurš regulāri eju kājām vai ar sabiedrisko transportu braukāju garām Daugavas stadionam, neesmu redzējis nevienu afišu, nemaz nerunājot par reklāmām televīzijā vai radio, kas liecinātu, ka stadionā kaut kad būtu gaidāma kāda spēle vai pasākums.

     [+] [-]

, 2013-05-11 09:39, pirms 11 gadiem
nu vajadzētu arī bērniem un pensionāriem pa velti, būtu par vairāk cilvēku. Bet nu uz šādu spēli jau grūti piesaistīt cilvēku, tomēr meistarības atšķirība ir liela. uz spēlēm pret citām spēcīgām komandām gan var mēģināt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-05-11 10:00, pirms 11 gadiem
Pauļus Jaķelis rakstīja: Piemeram Lietuva principa neviens nemaz nezina, ka tads hokeja cempionats notiek.
Latvija sevi apzinās kā Ziemeļeiropas valsti, kur cieņā ir futbols un ledus hokejs. Lietuvā laikam visi grib būt ASV 52 štats, un tāpēc brīnās, ka pārējās reģiona valstīs tāds krepšinis ir pie vienas vietas. Bet leiši jau tādi ir. Tādi kā baltie zvirbuļi pārējo barā. Bet tās jau viņu problēmas. Lai tik lēkā apkārt bimbim kā tādi ....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-05-11 10:04, pirms 11 gadiem
Latvijas virslīgā laikam nav jau ceturto sezonu. Uz Eirokausiem gan ir regulāri.
sasperjods rakstīja: FKV tiešām nav?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-05-11 10:13, pirms 11 gadiem
Biju viens no tiem 50,kas tomēr bija aizgājuši.
Stadiona stāvoklis briesmīgs-tribīnēs sēdvietas tik noputējušas,ka jāsēž uz maisiņiem.Zālāja kvalitāte katastrofāla.
Vienīgais kā viņi šobrīd varētu piesaistīt vairāk skatītāju ir painformējot,ka alus maksā tikpat,cik ieejas biļete,karstā dienā varētu nostrādāt.
Autoram,tieši tieši tādēļ,ka spēle bija pret vājāko Ilūksti arī gāju,jo cerēju redzēt vairāk par vieniem vārtiem un šajā ziņā trāpiju.

Pēc spēles secināju,ka ''matam'' po russki dot pa laukumu visas spēles laikā un nesaņemt pat aizrādījumu no tiesneša ir normāli.
Diezvai apmeklēšu vēl kādu virslīgas spēli.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-11 10:46, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: stop
izlasei ir problēmas ar +3 piespēlēm
virslīgā tā av
noskaties rūpīgi kaut spēli
neskaties DAU r ILU
bet paskaties top 5 klubu savstarpējās spēles
žēl vācieša, ka viņš nebija JUN uz LM, kur blakus šikā pludmale
Ok, un pēc tam piepostošu pilnu SC ja viņi nespēs atdot precīzas piespēles pa zemi 15 metru attālumā(kā LV izlase )

     [+] [-]

, 2013-05-11 10:51, pirms 11 gadiem
Visi sporta veidi sākas no bērniem, no jaunatnes. Ja nav šīs piramīdas no bērniem līdz lielajai komandai, tad ir gandrīz neiespējami piesaistīt jebkādus skatītājus ilgtermiņā. Un te arī LFF rada problēmas, jo sākot ar 11-12 gadu vecumu Latvijā jauniešu komandas ir finansiāli neizdevīgi uzturēt, jo jābraukā pa visu Latviju uz spēlēm, kas veido pamatīgus izdevumus. Tā kā izdevumus jāsedz ir vecākiem, tad veidojas pamatīgs atbirums tikai dēļ naudas līdzekļiem. Manā skatījumā līdz 15-16 gadu vecumam varētu mierīgi iztikt ar reģionu čempionātu, pat ja līmenis nesanāktu tik augsts, toties, varbūt, būtu vairāk komandu.

Otrs lielais mīnuss Latvijā ir sava stadiona trūkums lielākajai daļai Virslīgas komandu. Nu nepatīk skatītājiem mētāties no viena laukuma uz otru, it īpaši ja nākamajā dienā tajā pašā laukumā spēlē jau citas komandas. Lai piesaistītu skatītājus, ir vajadzīga sava bāzes vieta - savs stadions, ar savu auru. Lai garām braucoši cilvēki jebkurā diennakts laikā spētu pateikt, ka šajā stadionā spēlē tieši konkrētā komanda, vienalga, vai tā būtu Metta, vai Daugava.

Protams, liela nozīme ir arī mārketinga sīkumiem, bet, kamēr nav sakārtotas pirmās divas lietas, par mārketingu īsti domāt nav jēgas. Var izmantot soc. medijus, veidot programmiņas, bet tas arī pa lielam viss.

  +3 [+] [-]

, 2013-05-11 11:12, pirms 11 gadiem
Vairākas lietas:

1. Mani nepamet sajūta, ka tie lielie kritiķi un stāstnieki te par to, kad un pie kādiem nosacījumiem ies uz Virslīgu, pagaidām tur vēl ne reizi nav bijuši.

2. Stāsts par mārketingu un ērtībām- muļķības. Nemaz negribu redzēt Virslīgas spēlēs tos suņus, kuri ar desas šķēli (labu alu, muziku un karsējmeitenēm pārtraukumos- ASV variants) ir atvilkti uz futbolu un, kad beidzas šie labumi, uz futbolu vairs nenāk, jo pats futbols nemaz neinteresē.

3.Futbola līmenis. Latvijai atbilstošs. Nevajag te stāstīt, ka visi baigie līmeņrāži te salasījušies. 90-tajos, kad Skonto izsita Aberdeen, spēlēja Rīgā 0:0 pret Chelsea, viesos bez 5 minūtēm vinnēja Barcelonu, mājās apspēlēja Valladolid, uz Latvijas čempionāta spēlēm nāca vēl mazāk skatītāju. Vai tad Skonto toreiz bija zems līmenis?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 40 komentāri