Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pirmais "Tukuma" izlašnieks Steponavičs: "Pilsētas izmērs mani neuztrauc"

Emils Ozerinskis

Pirmais "Tukuma" izlašnieks Steponavičs: "Pilsētas izmērs mani neuztrauc"
Fausts Steponavičs. Foto: Tukums 2000/Telms

Latvijas futbola Virslīgas bombardieru tabulā uzreiz aiz abu galvaspilsētas lielklubu naskākajiem vārtu guvējiem Andreja Iliča un Marko Regžas ierindojas 19 gadus vecais lietuvietis Fausts Steponivičs, kurš sarunā ar Edmundu Novicki atzina, ka izsaukums uz Lietuvas nacionālās izlases treniņnometni atnācis negaidīti.

Šodien Fausts Steponavičs atzīmē savu 19. dzimšanas dienu. RFS aizgādībā nonākušais lietuvietis šosezon izīrēts "Tukums 2000/Telms" vienībai, kuras rindās 13 līdz šim aizvadītajās spēlēs Paņevažā dzimušais futbolists septiņas reizes triecis bumbu starp vārtu stabiem.

"Tukums" ne vienmēr ir komanda uz kuru spēlētāji vēlas nākt, jo tā pārstāv mazu pilsētu, bez daudz iespējām ārpus laukuma. Kā uz to skaties?
Kad saņēmu uzaicinājumu pievienoties "Tukumam", sapratu, ka pilsēta ir maza. Taču priekš manis tas nav galvenais. Man galvenā ir komanda. Mani šeit sagaidīja ar atplestām rokām. No šejienes var pietiekami īsā laikā arī aizbraukt līdz Rīgai vai Jūrmalai. Pilsēta man nebija problēma. Galvenais, ka komandā ir daudz jaunu spēlētāju un visi ir ļoti draudzīgi. Jau pirmajā dienā visi ar mani runāja un ļoti labi iejutos kolektīvā.

Kāds ir treniņu līmenis komandā. Virslīgas vadošās komandas ir pilnīgi profesionālas, bet vai "Tukumā" pietiek treniņu intensitāte, priekš tevis kā jaunā spēlētāja, kuram ir jāattīstās?
Jā, protams. Mums ir daudz spēļu. Mēs pievēršamies arī taktikai, bet galvenā lieta ir spēles. Mēs koncentrējamies uz ātru spēli šaurā laukuma teritorijā. Manuprāt, "Tukuma" treniņu līmenis ir gana labs.

Vai pats no sevis gaidīji, ka būsi labāko vārtu guvēju augšgalā. Mums ir tādas komandas kā "Riga" un RFS, kas gūst daudz vārtus, bet tu pārstāvi turnīra apakšdaļas komandu.
Nesagaidu, ka gūšu daudz vārtu. Koncentrējos uz to, lai ar savām darbībām palīdzētu komandai izcīnīt uzvaras vai neizšķirtus. Ticu savām spējām viens pret vienu un ticu savai spējai raidīt bumbu vārtos. Nekoncentrējos tikai uz vārtu gūšanu, galvenais ir palīdzēt komandai un vārti nāk.

Vai esi informēts par to, ka esi pirmais "Tukums 2000" spēlētājs, kurš jebkad izsaukts uz nacionālo izlasi? Neviens tukumnieks nav izsaukts uz Latvijas izlasi.
Jā, man puiši to pateica, ka būšu pirmais. Tā bija visai smieklīga situācija, kad viņi ieraudzīja sarakstu un mans vārds tur bija. Kopā pasmējāmies par to.

Vai Edgara Jankauska izsaukums bija tev pārsteigums?
Jā, tas tiešām mani pārsteidza. Kad ierados RFS komandā un viņi mani izīrēja uz "Tukumu", sapratu, ka varu spēlēt vīriešu futbolā. Treneris bija ieradies uz vienu manu spēli (pret "Riga"), kurā guvu vārtus. Viņš kaut ko manī saskatīja un saņēmu uzaicinājumu uz izlases nometni. Ko tādu patiesi negaidīju.

Kad nāca piedāvājums no RFS, kā pieņēmi lēmumu? Vai skatījies iepriekšējos rezultātus? Kādu informāciju ievāci?
Jutu, ka klubā ir daudz labu cilvēku un komandā ir profesionāla struktūra. Man tas patika tik ļoti... Biju arī dzirdējis, ka komandā jau spēlējuši divi lietuvieši - Karolis Uzēla un vārtsargs Vitauts Čerņausks. Visi man teica, ka tas ir labs klubs. Kad ierados Rīgā, redzēju, ka cilvēki komandā strādā augstākajā līmenī. Gribēju būt šajā klubā.

     [+] [-]

, 2023-06-09 11:23, pirms 11 mēnešiem
Lai veicās! Klubs ar laikam kaut kādu naudiņu saņem par katru izlašnieku?