Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Tiešraide: Skonto - Dinaburg (2:0)

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Šodien "LMT Virslīgas" pēdējās kārtas spēlē "Skonto" uzņems "Dinaburg". Skontieši pirmo reizi savā vēsturē var palikt bez medaļām, taču šodien viņi vismaz centīsies izdarīt visu, kas no pašiem atkarīgs. eSports.lv piedāvā šī mača tiešraidi teksta režīmā.

Spēles gaita:
Spēle sākusies.
2.minūte. Jau pašā mača sākumā rezultātam bija jākļūst labvēlīgam "Skonto" futbolistiem. Kristaps Blanks neviena netraucēts no aptuveni septiņu metru attāluma pamanījās bumbu pārsist krietni pāri vārtiem.
5.minūte. Bumbu kontrolē gandrīz vienīgi "Skonto". Bija arī bīstama epizode, kad centrējumu gar pašiem vārtiem pārtvēra kāds no "Dinaburg" aizsargiem.
7.minūte. Lieliska iespēja "Skonto". Gar viesu vārtiem raidīta bumba nolido gar diviem rīdziniekiem, kam tikai brīnumainā kārtā to neizdoties ievirzīt vārtos. Iespējams, nepietiekami agresīvi nospēlēja Blanks, kuru maķenīt apsteidza Krjauklis, pie vārtu staba izraidot bumbu aiz gala līnijas.
10.minūte. Divi stūra sitieni pie "Dinaburg" vārtiem. Pēc pirmā Pjačeka sitienu no soda laukuma robežas atvaira Eltermanis.
13.minūte. Labs "Dinaburg" pretuzbrukums. Kazijevam nedaudz pietrūka, lai izrautos vienatnē pret Doroševu. Galotne uzbrukumam gan neizdevās.
16.minūte Bumbu arvien vairāk kontrolē "skontieši", bet līdz sakarīgam uzbrukuma noslēgumam tiešā pretinieku soda laukuma tuvumā neizdodas nokļūt. Arī "Dinaburg" izskatās pārvarējuši starta drudzi un drošāk mēģina uzsākt uzbrukumus.
21.minūte. Simpātisks "Dinaburg" uzbrukums - viens no "Skonto" aizsargiem pēdējā brīdī paspēj bumbu raidīt aiz gala līnijas. Kazijevs jau bija gatavs no aptuveni 9 metru attāluma izdarīt bīstamu sitienu.
24.minūte. "Skonto" pēc ilgāka pārtraukuma beidzot tika tuvāk "Dinaburg" vārtiem un nopelnīja stūra sitienu. Gamezardašvili lec visaugstāk, bet ar galvu uzsit bumbu svecītē, kuru droši noķer Eltermanis.
26.minūte. Labi soda laukumā centās ielauzties Višņakovs, nopelnot savai komandai stūra sitienu. Nekas prātīgs no tā gan nesanāca.
27.minūte. Labs "Skonto" uzbrukums. Astafjevam izdevība no 13 metru attāluma tieši iepretim vārtiem izmēģināt laimi. Bumba lido maķenīt garām vārtiem. Sitiens gan nebija ļoti spēcīgs, iespējams, Eltermanis būtu glābis arī trāpīgāka šķīliena gadījumā.
28.minūte. Tikmēr par "Dinaburg" īpaši nav ko rakstīt.
29.minute. OK, izdomāju. Šķiet formas "Dinaburg" ir smukākas kā "Skonto". Izpētīju pamatīgi, jo nekā pratīgāka šobrīd nav ko skatīt. Vienmuļa bumbošanās.
33.minūte. Neliels daugavpiliešu aktivitātes uzzibsnījums. Volkovs pat pamanījās noplātīt rokas, jo tiesnesis nekādi nereaģēja uz futbolista kritienu "Skonto" soda laukumā.
34.minūte. Viesu aktivitātes nes augļus spēles protokolā. Pie ieraksta brīdinājumu ailītē tiek Viktors Morozs.
36.minūte. Nepiedodama "Dinaburg" kļūda aizsardzībā. Eltermanis spiest nogāzt Blanku soda laukumā un seko 11 metru soda sitiens. Višņakovs nekļūdās, spēcīgi triecot bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī. 1:0.
40.minūte. Pēc gūtajiem vārtiem spēles ritējums būtiski nav mainījies. Pārsvars arvien "Skonto" klubam, bet vairs ne tik izteikts, kā mača pirmajās desmit minūtēs. Spilgtākajā epizodē Višņakovs labi ieiet soda laukumā un pagalam neprecīzi raida bumbu garām rāmim.
41.minūte. Pēc "Skonto" kļūdas "Dinaburg" nopelna stūra sitienu. Neko interesantu gan pēc tā izpildes ieraudzīt neizdodas.
44.minūte. "Skonto" uzbrukumi kļūst saturīgāki, izveidojot vairākus "pusmomentus". Puslaika pārtraukums būtu "Dinaburg" tieši laikā.
45.minūte. Tomēr paguva "skontieši" iesist otros vārtus vēl spēles pirmajā pusē. Pēc piespēles no laukuma labās stūra pie tuvā vārtu staba Daņilovs netika galā ar Blanku un bumba no aizsarga galvas/uzbrucēja pleca lido vārtos. 2:0! 54. minūte. "Skonto" turpina spiest "Dinaburg". Vairākas reizes daugavpiliešus glābj Eltermanis.
60. minūte. Beidzot savu vārdu saka arī "Dinaburg" - pēc Markova tālsitiena trāpa pa vārtu pārliktni un atlec laukumā.
70. minūte. Spēle kļuvusi atklātāka, daudz vairāk uzbrūk "Skonto", bet trešo vārtu pagaidām nav.
77. minūte. Blanks nopelna bīstamu soda sitienu, taču tas tiek sists tieši "Dinaburg" spēlētāju mūrī. Kopumā redzamākais futbolists - daugavpiliešu vārtsargs Eltermanis.
79. minūte. Eltermanis atkal glābj - Kalniņš nespēj viņu pārspēt no neliela attāluma.
85. minūte. Spēle rit savu gaitu - "Skonto" uzbrūk, "Dinaburg" aizstāvas.
90. minūte. Kompensācijas laiks - 3 minūtes.
90. minūte. Višņakovs neizmanto labu iespēju mača galotnē. Atskan tiesneša svilpe, "Skonto" uzvarējusi ar 2:0. Taču čempionāta gala tabulā tas dod tikai 4. vietu.



"Skonto" - "Dinaburg" 2:0 (2:0)
"Skonto": Doroševs, Kožans, Pjačeks, Gamezardašvili, Golubevs, Astafjevs, Perepļotkins, Višņakovs, Morozs, Cauņa, Blanks.
"Dinaburg": Eltermanis, Krjauklis, Daņilovs, Uļjanovs, Simanovs, Markovs, Koļcovs, Rodins, Korgalidze, Volkovs, Kazijevs.
Brīdinājumi: Morozs, 34.
Vārti: Višņakovs, 36' (11m.s.s). Blanks, 45'.



Pirms spēles.
Pirmās, piektās, sestās, septītās un astotās vietas īpašnieces jau ir zināmas. Tāpēc, spēle "Daugava" - "Ventspils" no turnīra viedokļa vairs neko neizšķir, un ventspilnieki pat paziņojuši, ka sūtīs uz Daugavpili savas tuvākās rezerves. Toties cīņa par 2.-4. vietu solās būt spraiga.

Vislabākās izredzes uz vicečempionu titulu ir liepājniekiem, kuriem atliek savā laukumā uzveikt panīkušo "Jūrmalu". Tādā gadījumā UEFA kausa izcīņā Latviju pārstāvētu tieši "Liepājas metalurgs" un arī "Olimps", kurš tika līdz kausa izcīņas finālam (kausa ieguvēji "Ventspils" līdz ar uzvaru Virslīgā arī nākamgad piedalīsies Čempionu līgā). Savukārt vietu Intertoto kausa izcīņā, kurā daudzus gadus nemainīgi spēlēja "Dinaburg", visdrīzāk varētu piedalīties FK "Rīga", kuriem atliek nepalaist garām "Skonto". "Skonto" visticamāk šodien uzveiks "Dinaburg" (šo spēli iespējams redzēt tiešraidē LTV-7), tāpēc arī "Rīga" nedrīkst zaudēt punktus. "Rīgai" pretī stāsies "Olimps" - lai gan mačs ir pret pastarīti, viegli noteikti nebūs, jo "Olimps" darīs visu, lai viņiem tuvais "Skonto" klubs nepaliktu bez Eirokausu sezonas...

"LMT Virslīga".
28. kārta (4. novembris).
"Daugava" - "Ventspils"
"Skonto" - "Dinaburg"
"Liepājas metalurgs" - "Jūrmala"
"Rīga" - "Olimps"

Turnīra tabula pirms pēdējās kārtas.
1. "Ventspils" 27 59
2. "Liepājas metalurgs" 27 55
3. "Rīga" 27 54
4. "Skonto" 27 52
5. "Daugava" 27 32
6. "Jūrmala" 27 26
7. "Dinaburg" 27 20
8. "Olimps" 27 8

Foto: R.Vambuts (eSports.lv)

  -3 [+] [-]

, 2007-11-04 13:41, pirms 17 gadiem
Lai vinnē dinaburga

  -3 [+] [-]

, 2007-11-04 13:42, pirms 17 gadiem
SANAK TA, KA PAT UZVAROT, SKONTO VAR PALIKT ARPUS EUROKAUSIEM !!

  +1 [+] [-]

, 2007-11-04 13:44, pirms 17 gadiem
tas nav atkarigs tik daudz no skonto kaa no Rigas

  +1 [+] [-]

, 2007-11-04 13:58, pirms 17 gadiem
nu ko...LM parasti pēdējos riņķus aizvada ļoti vāji, ta kā es pat pa 75% domāju, ka Rīga izcīnīs 2.vietu...varbūt pat, diemžēl tiesneši pieliks savu roku, bet nu redzēs...katrā ziņā šitā kārta pat vēl būs interesanta, lai gan es labāk skatītos LM-Jūrmala, neko Skonto maču

  +1 [+] [-]

, 2007-11-04 14:01, pirms 17 gadiem
pa LTV7 iet jau tagad tiesraide par sho speeli!

  +1 [+] [-]

, 2007-11-04 14:10, pirms 17 gadiem
skatoties uz spēles sākumu izskatās būs baigā sagrāve, ja Skonto spēs iesist vārtus...bumba tikai pie Dinas soda laukuma

  +1 [+] [-]

, 2007-11-04 14:13, pirms 17 gadiem
nē nu pizgjec...spēle tāda mazliet sarunāta izskatās...Dinaburga tik viegli laiž Skonto soda laukumā a Blanks vsp kā k-kāds 2.līgas spēlētājs no dažiem metriem jau 2 reizi nespēj trāpīt

  +2 [+] [-]

, 2007-11-04 14:33, pirms 17 gadiem
to momo : tur ir sisteema..kaa jau teica A.Kreipaans, jau sezonas beigas ir zinaams naakamaas sezonas kalendaars..peec vietaam...

  +1 [+] [-]

, 2007-11-04 14:42, pirms 17 gadiem
cik rupja kļūda pie penaltija...tagad kaut ko mainīt var tikai kāds no zaudētājiem mačos

  +1 [+] [-]

, 2007-11-04 14:44, pirms 17 gadiem
ko!!?? Kreipis tikko pateica, ka Ešvorts paliek uz nākamo sezonu kā galvenais treneris
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2007-11-04 14:49, pirms 17 gadiem
piekrītu TheView...stipri atgādina kā pagājušogad Ventspilij pēdējā spēle bija viesos pret Dinaburgu un cik skaists 3:3 bija sarunāts, ka aizsargi trāpīja paši savējiem un ielaida vārtus, kad vārtargs bija izgājis līdz 11m atzīmei, kad pretinieki bija turpat pie soda laukuma...tikai šoreiz nav tik rezultatīvi un nebūs fani, kas izskrien laukumā

  +1 [+] [-]

, 2007-11-04 14:52, pirms 17 gadiem
āksti...žēl, ka kādam vajadzēja samaksāt, cerībā uz Skonto tikšanu trijniekā, Dinaburgai, kas deva tikai bezjēdzīgu uzvaru...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2007-11-04 15:00, pirms 17 gadiem
jocīgi džeki jūs .. kādā sakarā pēkšņi lai Dinaburga spēlētu līdzīgi? spēlē tāpat kā visus pēdējos mēnešus - pavāji. ja Skonto neuzvarētu tad varētu runāt ka kāds kādam samaksāji .. beidziet čīkstēt mazie!

  -1 [+] [-]

, 2007-11-04 15:03, pirms 17 gadiem
es neprasu vienlīdzīgu spēli, bet lai viņi neturpina būt Latvijas futbola kauns...tur tač var redzēt, ka sarunāta spēle...Blanks jau četras reizes 5m attāluma sitis pa vārtiem, tik viegli laiž Skonto soda laukumā

     [+] [-]

, 2007-11-04 15:06, pirms 17 gadiem
to momo
Interesanti,kā sezonas sākumā sastādot kalendāru būtu zināmi kuri būs pastarīši ,kuri līderi.Tikpat labi LM ar FK Jūrmalu pēdējā kārtā varētu cīnīties par
zelta medaļām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2007-11-04 15:13, pirms 17 gadiem
kāpēc lai vispār kāds gribētu kaut ko sarunāt??! pat Latvijas futbolā nav tik pastulbi cilvēki lai iedomātos maksāt par to ko ļoti viegli var paņemt pa velti .. es pat teiktu, ka Dinaburga spēlē centīgāk nekā šādā viņiem neko neizšķirošā spēlē varētu gaidīt. ja Skonto spēlētāji iesistu katrā savā momentā, tad tie džeki vairs nespēlētu Latvijā. brīnos kādas iedomas cilvēkiem nāk prātā...

     [+] [-]

, 2007-11-04 15:19, pirms 17 gadiem
The View - vai nu tu skaties futbolu 1x mēnesī vai arī esi pārskatījies Eiropas līgas. tas ko tu sauc par bērnišķīgām kļūdām ir Latvijas līmenis, arī vadošo klubu un izlases līmenī.paskaties kādi džeki dinā - pilns ar jaunajiem, tikko no zibens/zemesardzes utt . un jau teicu ka spēlē pat samērā centīgi priekš šādas viņiem nenozīmīgas spēles, sagrāve nav.

     [+] [-]

, 2007-11-04 15:19, pirms 17 gadiem
He he - cepums online veidotājam par bagātījo izdomu Vienīgi es gribētu acīm redzēt to 'simpātisko' uzbrukumu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-11-04 15:20, pirms 17 gadiem
varētu padomāt ka nezkāpēc uzlikuši toto uz Dinaburgu, bet tas jau būtu pārāk neticami neprātīgi. .

     [+] [-]

, 2007-11-04 15:24, pirms 17 gadiem
pagrūti pievilkt te "profesionālus futbolistus", vēlreiz varu piesaukt arī izlasi.. nē nevar pievilināt skatītājus, to jau redzam arī tribīnēs (lai priekš Skonto svarīga spēle!) uz katrām 3 Dinas "dāvanām" pretī ir vismaz viena Skonto "dāvana" .. pat Kreipāns jau palavē Dinu par otro puslaiku

     [+] [-]

, 2007-11-04 15:25, pirms 17 gadiem
Tads nu ir tas limenis !!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-11-04 15:41, pirms 17 gadiem
Njā pirms šīs spēles jau varēja teikt, ka 200% Skonto uzvarēs.. Spēle to arī apstiprina. Pret Dinu vienmēr Skonto izdevīgi spēlēt pēdējās kārtās..$

     [+] [-]

, 2007-11-04 15:42, pirms 17 gadiem
ok, katram savs atšķirīgs viedoklis.

  -1 [+] [-]

, 2007-11-04 16:00, pirms 17 gadiem
1. Paldies par live režīmu;
2. Paldies, ka Višķakovs neizmantoja beigās iespēju un neiesita 3. vārtus;
3. Ideāli, ka 'Skonto' ir ceturtie. Šajā sezonā viņi augstāk NAV pelnījuši būt. Lielā mērā pateicoties 'super' trenerim!

  +1 [+] [-]

, 2007-11-04 17:48, pirms 17 gadiem
1. Blanks "iesita" vārtus ar krūtīm.
2. Ļoti patīkams pārsteigums -- Eltermaņa labā spēle; viņš ir acīmredzami progresējis.
3. "Skonto" šad tad ir maksājis "Dinaburgai", bet nedomāju, ka šoreiz, jo šobrīd "Skonto" objektīvi ir ievērojami stiprāks, sākumā jau likās, ka "Dinaburgu" gaida pat sagrāve; otrs iemesls nemaksāt -- varbūtība, ka šai uzvarai būs kāda nozīme, nebija liela. Daugavpiliešu (vismaz Pertijas un dažu spēlētāju) pārdzīvojumi pēc neveiksmīgām epizodēm izskatījās patiesi.