Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kuģis turpina grimt

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Kuģis turpina grimt
Iespējams, pēdējoreiz vārtu guvumu "Rīgas"
pašreizējie spēlētāji svinēja kopīgi vakardien

Foto: Ingus Ozoliņš, eSports.lv

Vakar LMT Virslīgā futbola klubs "Rīga" ar 2:1 pārspēja Rēzeknes "Blāzmu". Visticamāk, ka šis mačs, kas iesākās ar rīdzinieku žestu pret nesaņemtajām algām, bija pēdējais vēl veselai virknei spēlētāju, kas pamazām atvadās no komandas.

Vakardienas spēle sākās ar daudziem skatītājiem visai neizprotamu "Rīgas" futbolistu žestu - visi galvaspilsētas kluba spēlētāji nostājās apkārt centra pusaplim savā laukuma pusē, izspēlēja bumbu un uzreiz atdeva to "Blāzmas" futbolistiem, kuri gan doto iespēju gūt vieglus vārtus nepieņēma, bumbu izraidot ārpus laukuma. Kā izrādījās, tas bija pašu "Rīgas" spēlētāju izdomāts žests, lai paustu neapmierinātību ar kluba attieksmi un neizpildītajiem līguma nosacījumiem - runa, protams, ir par neizmaksātajām algām.

Turpmāk gan "Rīgas" futbolisti spēlēja no sirds, uzvarēdami maču ar 2:1. Tas bija pēdējais vismaz vēl vienam "Rīgas" leģionāram - Igaunijas izlases futbolists Jevgeņijs Novikovs pēc mača atvadījās no komandas un nākotnē laimi cer atrast Krievijā. Viņa piemēram pavisam drīz (pagaidām gan vēl pēc neoficiālas informācijas) sekos vārtsargu treneris Andrejs Manaņikovs ar atlikušajiem leģionāriem - nav gan zināms, vai viņi vēl būs uz vietas līdz otrdien paredzētajai spēlei pret "Vindavu". Atlikušo ārvalstu futbolistu gan nav daudz - krievu pussargi Andrejs Agafonovs un Valērijs Ļeonovs. Turklāt prom taisās vēl pāris vietējo futbolistu, kas klubā spēlē visai nozīmīgas lomas. Konkrētāka notikumu attīstības vīzija varētu būt redzama nākamnedēļ - tad no atvaļinājuma atgriezīsies "Rīgas" prezidents Kārlis Villerušs, kurš varbūt beidzot noorganizēs sen solīto preses konferenci "par problēmām "Rīgas" komandā".

Par kaut ko pozitīvu gan liecina fakts, ka komanda acīmredzot pieteikusi jaunu spēlētāju. Pirmoreiz "Rīgas" rindās šosezon laukumā izgāja Aleksandrs Zeņkovs - 20 gadus vecs futbolists, kurš 2004. gada nogalē tika naturalizēts un skaitās Latvijas pilsonis. Jaunais spēlētājs savulaik bija "Skonto" jaunatnes komandā, kā arī Latvijas U-20 izlases kandidātos, izbraukājis vairākus ārzemju klubus, bet nu, kā redzams, atgriezies šeit. Zeņkovs ir otrs "Rīgas" jaunpienācējs vasaras "transfēru loga" laikā - pirmais bija rēzeknietis Guntars Silagailis.

Tikmēr vakardienas spēles protokolā jau kā galvenais treneris "Rīgai" tika ierakstīts Jurijs Meļņičenko, kurš līdz šim kopīgi ar Andreju Manaņikovu tikai uz laiku pildīja aizbraukušā Genādija Morozova pienākumus. Vai tā bija nejaušība, vai tomēr jau pieņemts lēmums, klubā neviens paskaidrot nemācēja, pašu Meļņičenko ieskaitot - šis jautājums jāadresē kluba vadībai. Treneris vienīgi izteica apmierinātību ar "Rīgas" spēli: "Labi, ka komanda atspēlējās un uzvarēja. Pret komandām, kurām nav, ko zaudēt, vienmēr ir smagi spēlēt. Spēlētāji parādīja spēku un raksturu, uzvarēdami no zaudētām pozīcijām."

Treneris, protams, bija apmierināts ar Alekseja Koļesņikova sniegumu - uzbrucējs uznāca uz maiņu un guva abus vārtus. "Jo īpaši patīkami viņa panākumi bija tādēļ, ka Aleksejs ilgi nespēlēja. Nevis tādēļ, ka tā lēma treneri, bet gan tāpēc, ka viņš tikai nesen atlaba no smaga savainojuma. Viņam pašam divi gūti vārti nāks par labu - redzams, ka Koļesņikovs spēlēja ar lielu vēlmi un centību."

Kā tieši "Rīga" izskatīsies turpmāk - kas aizies prom un kas spēlēs vietā - redzēsim jau pavisam drīz. Daudz variantu gan nav, jo jau vakar rezervē bija divi pavisam jauni spēlētāji - 18 gadus vecie Artjoms Uljanovs un Sergejs Telešs, kuri tikai tagad sāk parādīties pie lielās komandas apvāršņa. Un ne jau tādēļ, ka ir labāki par citiem - vienkārši vairs citu nav... Nākamā spēle rīdziniekiem paredzēta otrdien, 5. augustā, pret Ventspils "Vindavu". LMT Virslīgā jau būtībā noskaidrojies pirmais sešinieks - tikai "Jūrmala" saglabā teorētiskas izredzes apsteigt 6. vietā esošo "Daugavu", kas gan ir maz ticams. Savukārt "Rīga", kas pēc zaudētajiem punktiem ir 2. vietā, visticamāk, otro čempionāta daļu aizvadīs krietni novājinātā sastāvā, salīdzinot ar sezonas sākumu. Drūp un gandrīz jau sadrupusi vēl viena laba Latvijas futbola komanda...

Spēlētāji, kas pametuši "Rīgu" vasaras "transfēru loga" laikā

Spēlētājs Pilsonība Klubs
Sergejs Čepčugovs Krievijas Sibirj Novosibirsk
Pāvels Mihadjuks Latvijas FK Ventspils
Roberts Mežeckis Latvijas Skonto FC
Pāvels Samoilovs Krievijas ?
Jurijs Žigajevs Latvijas FK Ventspils
Maksims Rafaļskis Latvijas SK Liepājas metalurgs
Jevgēņijs Novikovs Igaunijas Sibirj Novosibirsk
Grigorijs Čirkins Krievijas Dinamo Barnaul
Mindaugas Kalonas Lietuvas Bohemians
Mihails Miholaps Latvijas Shahter Karagand
Igors Bogatikovs Krievijas ?
Ivans Špakovs Krievijas ?

Komandu atstājis arī krievu treneris Genādijs Morozovs, kurš tagad strādā Barnaulas "Dinamo" klubā.

1 2 38 komentāri

  +7 [+] [-]

, 2008-08-02 15:55, pirms 16 gadiem
skumji

  +3 [+] [-]

, 2008-08-02 15:57, pirms 16 gadiem
wot tas ir kkaads sviests ka latviesu klubi meklee sponsorus kriewijaa, kautkads balagaans wisu sezonu notiek fk riigaa, wispirms jau nonjeema treneri, tagad wisi speeleetaaji aiziet, bija normalas iespejas ciinities pa chempi, a tagad d**** ir.
BESII. lai ir maaciiba citiem klubiem

 +23 [+] [-]

, 2008-08-02 15:58, pirms 16 gadiem
cuukas tie kas nemaksaa algas!!! kad Latvijaa izbeiksies shitaas cuuciibas???! kad TIE cuukas beigs graabt naudu kabataa un saaks domaat par cilveekiem un Latvijas futbolu... 1. visi kas veel nav balsojushi shodien ejat un izdariet to lai izvaaktu tos krupjus no saimas!... varak saakt likt miinusus!

 +10 [+] [-]

, 2008-08-02 16:02, pirms 16 gadiem
iwin lv rakstīja: cuukas tie kas nemaksaa algas!!! kad Latvijaa izbeiksies shitaas cuuciibas???! kad TIE cuukas beigs graabt naudu kabataa un saaks domaat par cilveekiem un Latvijas futbolu... 1. visi kas veel nav balsojushi shodien ejat un izdariet to lai izvaaktu tos krupjus no saimas!... varak saakt likt miinusus!


Par šādiem vārdiem gribēdams, neieliksi mīnusu

 +10 [+] [-]

, 2008-08-02 16:04, pirms 16 gadiem
labi, ka spēlētāji parādīja savu nostāju pret kluba vadību! protams arī visu cieņu Blāzmas futbolistiem, kas šādu iespēju neizmantoja!

 +10 [+] [-]

, 2008-08-02 16:07, pirms 16 gadiem
iwin lv rakstīja: cuukas tie kas nemaksaa algas!!! kad Latvijaa izbeiksies shitaas cuuciibas???! kad TIE cuukas beigs graabt naudu kabataa un saaks domaat par cilveekiem un Latvijas futbolu... 1. visi kas veel nav balsojushi shodien ejat un izdariet to lai izvaaktu tos krupjus no saimas!... varak saakt likt miinusus!


vispār es tagad eju balsot un iesaku to arī citiem.

  +3 [+] [-]

, 2008-08-02 16:09, pirms 16 gadiem
Kad kluba prezidents atgriezisies no atvalinajuma... Psc

  +2 [+] [-]

, 2008-08-02 16:09, pirms 16 gadiem
pareizi dara...nav jegas sedet un gaidit ar ceribu uz labakam dienam....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-08-02 16:15, pirms 16 gadiem
Demars rakstīja: fk rīga nekad nav bijusi laba komanda...

Katram var būt savs viedoklis, bet ar sezonas sēkotnējo sastāvu komanda ne tikai bija un būtu bijusi laba Latvijā (pirmajā trijniekā stabili), bet arī tiktu pāri Intertoto visām kārtām.

  +3 [+] [-]

, 2008-08-02 16:17, pirms 16 gadiem
--> Demars

Tu jauc jēdzienus "klubs" un "komanda". Komanda patiešām bija laba...

     [+] [-]

, 2008-08-02 16:17, pirms 16 gadiem
Demars rakstīja: ''Drūp un gandrīz jau sadrupusi vēl viena laba Latvijas futbola komanda...''

fk rīga nekad nav bijusi laba komanda...Drīzāk otrādi - tā vienmēr bijusi ļoti dīvaina organizācija, kura bieži vien izcēlusies ar ļoti neloģiskiem lēmumiem un darbiem...(kā lai savādāk nosauc - piemēram, Semjonova nomainīšanu pret Morozovu?)

10 gadus šī komanda ir saņēmusi naudu no Rīgas domes budžeta - vai no tā ir bijusi kkāda jēga??? Stadions klubam nav, eirokausa spēles jāaizvada pārsimt km attālajā Liepājā, kkāda vienota attīstības koncepsija klubam NAV,stabili sponsori klubam nav,spēlētāju bāze nav, sadarbība ar RFS ļoti vāja, kluba vadība- neprofesionāla ar domāšanas stilu ''30 gadus atpakaļ'' nesaprotot kā jāstrādā 21.gs., pilnīgi bezjēdzīga 20 cilvēku administrācija utt

Ceru ka šis ''futbola klubs'' nākošgad nesaņems ne santīma no RD budžeta...

To naudu labāk ieguldīt jaunu futbola laukuma celšanai, lai jaunajiem ir kur trenēties...


sitaa gan newajag teikt ka riga nekad naw bijusi laba komanda. pirms 3 gadiem kad winji pa 1 punktu atpalika no 4. vietas LČ vinji bija simpaatiskaaka tagada Latvijas komanda:X
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2008-08-02 16:25, pirms 16 gadiem
iwin lv rakstīja: cuukas tie kas nemaksaa algas!!! kad Latvijaa izbeiksies shitaas cuuciibas???! kad TIE cuukas beigs graabt naudu kabataa un saaks domaat par cilveekiem un Latvijas futbolu... 1. visi kas veel nav balsojushi shodien ejat un izdariet to lai izvaaktu tos krupjus no saimas!... varak saakt likt miinusus!

Kāds te sakars ar Saeimu?
+ referendums ir par to, lai tautai būtu tiesības atlaist Saeimu, nevis par šīs Saeimas atlaišanu.

  +2 [+] [-]

, 2008-08-02 16:27, pirms 16 gadiem
Stulbais prezidents.. es sen butu atgriezies no atvaļinājuma un glabtu kas glābjams!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-08-02 16:33, pirms 16 gadiem
Demars rakstīja: Nu ar sezonas sākotnējo sastāvu arī Venta bija ļoti labs klubs...

Atgādināšu tev, ka Venta ar savu sastāvu čempionātu toreiz uzsāka ar 0:3 pret Skonto. Savukārt Rīga bija (un ir!) čempionāta tabulas augšgalā gan šosezon, gan arī pērn. Komanda patiešām bija izveidota laba.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2008-08-02 16:41, pirms 16 gadiem
Kas tā Rīga tāda ir ??? nullles vairs nekas , kā to var nosaukt pa klubu ja pat naw stadiona un nevar algas izmaksāt !!! ko winjiem darīt kauktkādā intertoto kausā ? ? ?

  +3 [+] [-]

, 2008-08-02 16:48, pirms 16 gadiem
Šajā situācijā diemžēl visvairāk cieš futbolisti, kuriem netiek izmaksātas algas un prēmījas, jo FK Rīga šogad rāda ļoti labu sniegumu, un neskatoties uz novājināto sastāvu teju vai iekļuva UEFA kausā izmaļoties cauri Intertoto kausam. Šaubos, ka ir iespēja tikt pašlaik pie spnsoriem, it īpaši ņemt vērā patreizējo ekanomisko situāciju valstī, jau jau sezonas sākuma nebija līdzekļu visam gadam, tad tā diemžēl ir ļoti liela tuvredzība no vadības puses.

     [+] [-]

, 2008-08-02 16:51, pirms 16 gadiem
Demars rakstīja: Es atkal tev varu atgādināt - ka Ventu (tādu kāda tā aizvadīja pirmo spēli virslīgā) izveidoja dažu mēnešu laikā un pēdejie papildinājumi nāca neilgi pirms čempionāta sākuma, bet FK Rīga jau pastāv 10 gadus.

Neniliedzu, ka fk rīgas sastāvs priekš virslīgas bija diezgan labs un interesants,pagājušas sezonas 3.vieta tam ir labs apliecinājums (lai gan šis panākums sasniegs piepalīdzot dažiem alkatīgiem tiesnešiem).

Bet kāda jēga no tā visa??? Es neredzu nevienu iemeslu lai par šo klubu/komandu/bērnudārzu teiktu kko pozitīvu...Tāds {cenzēta leksika}Villerušs lieliski raksturo šo klubu - {cenzēta leksika}



Varu savukārt atgādināt, ka FK Rīga pirmajā gada uzvarēja Latvijas kausā, pieveicot tajos laikos neuzvaramo Skonto, un iekļuva UEFA kausa. Šķiet virsīgā palika 5. vietā. Pie visa tā no tā laika sastāva futbolā par treneriem palika daudzi futbolisti...

  +1 [+] [-]

, 2008-08-02 16:58, pirms 16 gadiem
Demar,tu jauc divus dažādus jēdzienus - klubs un komanda. Komanda tiešām bija laba, un piekrītu Miķelim,ka tiktu pāri visām Intertoto kārtām,toties kā klubs FK Rīga jau no paša sākuma bija pilns haosa un nesaprašanu.Varbūt pirmā un otrā sezona bija daudz maz normāla(vai arī tad vienkārši vēl neizgaismojās mīnusi). Arī Ventai bija laba komanda,bet klubs...vēl trakāk nekā Rīga. Vismaz labi,ka ātri izjuka,nevis turpināja ķert glābšanas riņķi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-08-02 17:03, pirms 16 gadiem
Demars rakstīja: Bet no tiem visiem panākumiem NAV NEKĀDA JĒGA, ja nav pats KLUBS/ ar profesionālu vadību un savu stadionu. Ja pēc katra panākuma klubs arvien vairāk augtu, uzlabotu savu dabru, kļūtu profesionālāks, tad viss būtu ok, bet fk rīgas gadijumā viss ir gluži pretēji...Arī pēc debija sezonas panākumiem, sekoja diezgan dziļa bedre


Par to Tev piekrītu, taču es tikai par salīdzinājumu minēju, Rīgas pirmo sezonu un Ventas. Rīga vismaz izlasei ir devuse dažu labu futbolistu.

     [+] [-]

, 2008-08-02 17:58, pirms 16 gadiem
Naw stadiona nu kāda runa te vēl pa spēlēšanu ka naw stadiona psc wnk

     [+] [-]

, 2008-08-02 18:20, pirms 16 gadiem
Žēl! Pagājušajā [nu jā ne bez tiesnešu palīdzības, bet tomēr] un šajā sezonā bija izvedojies tāds līderu četrinieks. [Skonto, Lm, Ventspils, Rīga] kas pēc Skonto dominances laikiem, un diezgan ilgo laika posmu kad Latvijā bija 3 spēcīgas komandas bija patiešām cēlis virslīgas līmeni. Bet še tev! Rīgas vadība, atkal pierāda ka ir pilnīgi cietpauri. Nu tagad tik atliek cerēt ka Rīga kkā savāksies...

  +1 [+] [-]

, 2008-08-02 18:20, pirms 16 gadiem
Nu ja tādas tās lietas tad guntars ir izdarijis milzīgu kļūdu!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-08-02 18:22, pirms 16 gadiem
Káda jega maksat? Tad jau newares atvalinajuma nekur ar gimeni aizbraukt

  -1 [+] [-]

, 2008-08-02 18:32, pirms 16 gadiem
iwin lv rakstīja: cuukas tie kas nemaksaa algas!!! kad Latvijaa izbeiksies shitaas cuuciibas???! kad TIE cuukas beigs graabt naudu kabataa un saaks domaat par cilveekiem un Latvijas futbolu... 1. visi kas veel nav balsojushi shodien ejat un izdariet to lai izvaaktu tos krupjus no saimas!... varak saakt likt miinusus!


pilnīgi pareizi, bet fakts ka tu viņus no turienes ar mietu nedabūsi āŗā, jo tauta jau ies un tik un tā sabalsos gandrīz to pat sastāvu, redz ka TP vēl tagad ir augsti rā'dītāji+'ŠĶēle jau tgd ir sataisijis tp rokādi= malā atkratās, itkā ne pie kā nevainīgais un ar netaisnības apkarotājs mr. štokijs, to pat pierāda tas ka nez no kurienes viņam reklāmām nauda tgd ir!!! man uzticību vieš sandra kalniete, un kristovsku ģirtiņš, tur pat arī vaira! nez kā tur būs bet viņi turēsies tur ar zobiem un tautai būs grūti, ja nebūs kāda kas tiešām rūpēsies par latviju!

  -1 [+] [-]

, 2008-08-02 18:45, pirms 16 gadiem
Rīga kaput
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-08-02 19:26, pirms 16 gadiem
Acīmredzami izbeigusies Krievijas nauda, un FK Rīga pusotras slavas sezonas ieiet pagātnē.

  +1 [+] [-]

, 2008-08-02 20:57, pirms 16 gadiem
Šodien FK Rīga dublieri zaudēja Ventspils dublieriem ar 0:3,bet varu teikt droši
FK Rīga līdz sezonas beigām novilks,jo dublieros jauno pietiek.

  +1 [+] [-]

, 2008-08-02 22:35, pirms 16 gadiem
FK Rīgas vadība drīz varēs rīkot akciju:
Ja esi vismaz 18 gadus jauns un māki iespert pa bumbu, tad Tev ir lieliska iespēja piedalīties konkursā, kura galvenā balva - Piedalīšanās LMT Virslīgā FK Rīgas sastāvā!

     [+] [-]

, 2008-08-02 23:21, pirms 16 gadiem
alguns rakstīja: Šodien FK Rīga dublieri zaudēja Ventspils dublieriem ar 0:3,bet varu teikt droši
FK Rīga līdz sezonas beigām novilks,jo dublieros jauno pietiek.


Nezinu kaadi ir noteikumi, bet ja klubs nespeej maksaat algas, vai tad dublieri paliek? Vai vismaz, ja dublierim nav jaapieliek naudinja pie algas, lai stimuleetu speeleet virsliigaa (es domaaju, zinot kluba situaaciju vai speeleetaajam gluzji cilveeciigi, negribeesies buut "leetam speeleetaajam")?
1 2 38 komentāri