Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Leipcigai rekordpirkums, "Ajax" pārdod Timberu un atbrīvo neapmierināto līderi Tadiču

Agris Suveizda

Leipcigai rekordpirkums, "Ajax" pārdod Timberu un atbrīvo neapmierināto līderi Tadiču
Loiss Opendā. Foto: imago/Sportpix/Scanpix

Vācijas Bundeslīgas trešais spēcīgākais klubs "Leipzig" pavēstījis par Francijas vicečempiones "Lens" uzbrukuma līdera Loī Opendā iegādi.

Ar 23 gadus veco beļģu uzbrucēju Loī Opendā parakstīts līgums uz piecām sezonām, bet "Leipzig" piekrita maksāt 43+6 miljonus eiro, pārliecinoši labojot kluba darījumu rekordu. Opendā karjeru sāka dzimtenē, "Club Brugge" rindās sākot tikai sešas no 35 spēlēm un gūstot četrus vārtus, tad pievienojās "Vitesse", 70 spēlēs gūstot 29 vārtus, un kā Nīderlandes līgas otrais labākais vārtu guvējs par 11,8 miljoniem tika pārdots "Lens". Jau pirmajā sezonā Opendā 38 spēlē guva 21 vārtus, kas Francijas čempionātā bija piektais labākais rādītājs. Beļģijas izlasē viņam deviņās spēlēs ir divi vārti.

Anglijas vicečempione Londonas "Arsenal" par 40+5 miljoniem eiro nopirkusi Amsterdamas "Ajax" audzēkni un Nīderlandes izlases centra aizsargu Jurrienu Timberu, kurš var spēlēt arī labā aizsarga pozīcijā. 22 gadus vecais Timbers Nīderlandes augstākajā līgā aizvadīja trīs pilnvērtīgas sezonas un valstsvienībā ir aizvadījis 15 spēles.

Ja Timberu "Ajax" pārdeva, tad par velti prom dosies viena no Amsterdamas kluba zvaigznēm Dušans Tadičs, kurš šonedēļ atteicās trenēties, jo bija neapmierināts ar komandas komplektāciju un sastāva konkurētspēju. Līgums izbeigts pēc 34 gadus vecā serbu uzbrūkošā pussarga prasības. Tadičs aizvadītajā sezonā 34 spēlēs izcēlās ar 11 vārtiem un 18 rezultatīvām piespēlēm, bet "Ajax" Nīderlandē samierinājās ar trešo vietu.

Karjeru Tadičs sāka Serbijas "Vojvodina", tad viņu par 1,1 miljonu nopirka Nīderlandes "Groningen", bet jau pēc divām sezonām, kurās 72 spēlēs izcēlās ar 14+33, par 5,5 miljoniem pārpirka "Twente". Vēl pēc divām sezonām Tadičs, kurš 70 spēlēs sakrāja 29+28, par 14 miljoniem eiro devās uz Sauthemptonu un četros gados Premjerlīgā 134 spēlēs tika pie 20+27. 2018. gadā viņu par 13,7 miljoniem nopirka "Ajax", un Amsterdamas grandā Tadičs piecās sezonās "Eredivisie" 161 spēlē izcēlās ar 77+81. Karjerā kopumā viņam Nīderlandes čempionātā ir 303 spēles, 120 vārti un 142 rezultatīvas piespēles. Serbijas izlasē Tadičam 96 spēlēs ir 21 vārti.

Izmantotie resursi:
https://rbleipzig.com/en/news/2023-...
https://www.arsenal.com/news/jurrie...
https://english.ajax.nl/articles/du...